storm222 6 #1 Публикувано 3 Юни, 2019 Здравейте колеги, от известно време чувам тропане което идва от задната част на колата, чува се звук наподобяващ тракане с дайре ( музикален инструмент). Гледам всичко по колата да е наред сменял съм кормилен накрайник и биалета последно и майстора тогава ми каза че е прегледал всичко и няма нищо за смяна . Преди месец и сложих нови гуми , докато беше вдигната на подемника провех всичко отзад и беше ок( поне видимо). Този спецефичен звук се наблюдава при паваж или неравност. Като отворя прозорците се чува доста силно и отчетливо. Модела е 2.2 Diesel , чудех се дали може да е нещо свързано с кормилната рейка , но да се чува толкова назад?? Ще съм благодарен ако някой има идея какво може да е . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aleksandur 283 #2 Отговорено 3 Юни, 2019 Задните апарати тропат . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BOKLUK_CHOVEK 114 #3 Отговорено 3 Юни, 2019 (Редактирано) Колега днес остраних точно този проблем. Чува се едно такова метално джънгарикане като от връзка с лючове,като караш по неравности,нали?! Проблемът идва от някаква ламаринка (ограденото с червено на снимката) на ръчната намираща се зад задния спирачен диск.При мен шума идваше от задна дясна гума. Майстора каза че, накладките на ръчната били сменяни ,но са малко по-големи и тая ламарима не стояла както трява. Острани проблема с за 10 секунди с ъглошлайфа Пилна малко едната накладка (за ръчната) и шума го няма вече. Редактирано 3 Юни, 2019 от BOKLUK_CHOVEK Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #4 Отговорено 6 Юни, 2019 Има ремонтни комплекти с всички ламаринки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове