Jump to content
pencho

Дизел 2.2 или Бензин 2.0 (автоматик)

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)
На 12.06.2019 г. at 0:19, V4st*r написа:

 

Напълно подкрепям с изключение на твърдението за въртящия момент и ролята му при изпреварване. Дизела може и да има по-висок въртящ момент, но след 2000 об умира, а бензина едва тепърва започва. При дизела настъпваш, подскача, първите метри се втурва напред, и после вече никакъв го няма. А ако автоматика смъкне предавки и качи оборотите ще е умрял още преди да е потеглил. От друга страна при бензина ще ти свали  1 или 2 предавки, зависи колко си настъпал и при каква скорост, ще качи оборотите до идеалните около 5000 и оттам нататък, стой та гледай. Не случайно камионите са на нафта, а състезателните автомобили: на бензин. Ако сравним дизела със силата на тежкоатлет, то бензина ще бъде бързината на спринтьора. Съвсем различни дисциплини, и никой не може да замести другия. Нафтата е добра когато трябва да се теглят тонове товари, бензина е добър в скоростта и ускорението. И звука на бензина е съвсем друга работа, и през зимата не прави проблеми, и с тези зад теб  също няма да прави проблеми ;) (няма да те псуват за миризливия облак дим). И като се има предвид как вървят нещата за нафтата в световен план, е твърде възможно и тук след някоя и друга година да се чудим как да се отървем от автомобил, който ни забраняват да караме  едва ли не навсякъде

 

 

 

 

На 12.06.2019 г. at 0:19, V4st*r написа:

Хахаха за пръв път чувам дизел да умира след 2000 оборота, колега ти карал ли си дизел изобщо че коментираш тука неподготвен, точно след 2000 оборота турбината започва да надува и усещаш тягата. Просто двата двигателя си имат предимства и недостатъци единия е добър в по ниския диапазон (нискооборотен) а при бензина силата е във високите обороти те затова скоростните кутии са конструирани различно за дизел и за бензин.

 

Редактирано от megfili

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Правилата на форума:

 

2.2. Не „изравяйте“ стари теми  (по стари от 6 месеца) ако искате да добавите нещо към такава тема, пуснете нова и добавете линк към старата такава.

 

Също нека се има предвид и:

2.7. Теми или съобщения с безсмислен, обиден, заядлив и нападателен характер към участник във форума са забранени и ще бъдат редактирани и/или изтривани моментално.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...