Jump to content
ZiiRO

Вибрация при скорост около 50 км/ч

Recommended Posts

Здравейте,

 

Колата е ЦР-В 2.0 автоматик AWD 2012 г.. При скорост около 50 км/ч (може би 48-49 км/ч) се усещат леки вибрации в цялото купе. Усещането е подобно на това когато се преминава през релефната маркировка, която слагат последно време по пътищата. Ако намаля или увелича скоростта шума изчезва. Прави го и без да подавам газ.

 

Преди 7000 км смених маслата в ск. кутия и диференциала. Това в автоматика го опресних само. И преди и сега звука е същия.

 

В интернет чета, че много хора се оплакват от този проблем, но цялата информация е от американския пазар. Намерих и една сервизна акция, която също е от там.

https://f01.justanswer.com/freefallin2005/71eff989-dc8c-493e-83e8-8f513cd4666e_crv.PDF

Според нея има софтуерен ъпдейт, също и смяна на цялото масло в автоматика.

 

Имате ли представа дали е от там проблема. При някой друг има ли го това. Може ли да се кара така или да се търси решение?

 

Благодаря

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Здравей,

 

Да, прочетох темата, благодаря.

 

Обаче при мен тези вибрации, леко претрисане се наблюдават точно при 48-49 км/ч дори и без да подавам газ. Ако я пусна по инерция с тези км. се усеща най-отчетливо. Няма да изчезне докато не ускоря или намаля. За момента нямам придръпване...

 

Така я купих колата и вече съм минал близо 10 000 км без да има влошаване на "проблема".

 

В сервизната акция, която пуснах в предходното мнение, пише, че ако не се оправи проблема с вибрациите след смяна на маслото, се подменя и хидротрансформатора. Това не знам дали важи и за европейския пазар.

 

При първо палене и превклюване от P на R/D е малко грубо. После, като позагрее колата превключването е мазно и плавно. Не знам дали е нормално това.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Веднага след като регистрирах колата, което беше преди 6 месеца, първата ми работа беше да отида там. Тогава ми казаха, че няма чакащи update по рама на колата. Тъй като бях измимал 10тина км до там, проблема към онзи момент не го хванах.

Но не е лоша идея пак да ида, така и така минавам често покрай тях, ще им досаждам :)


Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Предполагам, че си си опреснил масото в скоростната кутия? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Да, на 100 00 км или 5 години. И преди и след смяната е едно и също.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз лично бих се обърнал към въпросния майстор, който е оправил проблема на колегата. Дори да се налижи да свали скоростната, отвори и установи, че проблема не е там ще е по-малка болежка, отколкото да минеш през всичко останало, което може да е. За съжаление тези автоматици и в Европа са под въпрос и може би е до късмет. В Щатите има серизно количество оплаквания. Мой близък приятел преди година и нещо беше пред дилема м/у CRV и Rav4 и той като мен обича да се информира максимално много преди решение на закупуване на нещо. Та в крайна сметка взе Равката ( говорим за чисто нова кола ). Аз му казах, че автомата м/у европейската и американската не са близки, но 2ри човек да се оплаква от подобен проблем за мен вече е сигнал да се внимава. При теб е на някаква скорост, само че тази скорост все пак се извършва на някакви обороти, нищо че на таблото ти не пише нищо.  Най-лесното е да направите много хубав и обстоен преглед по окачването. Това е при автомобили втора ръка - нямаш идея как се е шофирала преди това и е като билетче от лотарията. Лично и аз при избора ми на нова кола автомата отпадна като задължителен вариант при покупката, дори обратното. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×