Sinan 11 #1 Публикувано 5 Май, 2019 (Редактирано) Здравейте, колеги! Сбъднах детската си мечта и отскоро притежавам Хонда Акорд 2.0 155к.с. от 2005г. Предстои ми смяна на масло и за целта подготвям нужните компоненти. Всичко е ок, с изключение на дифтунгата на картерния болт - незнам какъв размер е. Моля за информация относно вътрешния размер на дифтунгата! Благодаря предварително! Редактирано 5 Май, 2019 от Sinan Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DTEC 514 #2 Отговорено 5 Май, 2019 Здравей, ако правилно съм намерил, на теб ти трябва артикул HONDA 94109-14000. Вътрешен диаметър: 14,4мм Външен диаметър: 22мм Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1511 #3 Отговорено 5 Май, 2019 Всеки магазин за масла и авточасти по 20 ст са ако оригиналната стои която е доста по дебела не я махай ще те издържи много 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1787 #4 Отговорено 5 Май, 2019 Дифтунката тук при дилъра ни,струва 1лв. бройката,даже не е и медна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #5 Отговорено 5 Май, 2019 Преди 1 час, JHM написа: Дифтунката тук при дилъра ни,струва 1лв. бройката,даже не е и медна. Не трябва и да е, медна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sinan 11 #6 Отговорено 14 Май, 2019 Много Ви благодаря! Вероятно е алуминиева като съдя по цвета и. Имах нужда от инфото, тъй като канала, в който ще сменям маслото не е в близост до магазин, а знаете че за да я видя, трябва да сваля болта и източа маслото. Ще взема тази с посочените от DTEC размери и още два размера за всеки случай. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1511 #7 Отговорено 14 Май, 2019 (Редактирано) Чак толкова притеснения дори да нямаш нужния размер, като сложиш старата няма да стане нищо.В повечето случаи проблем е с развъртане на филтъра че е затегна и иска инструмент за отвъртането .Пробвай първо него преди всички процедури ,да го развъртиш не до край а да поддаде да си сигурен че ще то свалиш. Редактирано 14 Май, 2019 от CARPERA 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sinan 11 #8 Отговорено 14 Май, 2019 Него го пробвах - тръгна на ръка.Изпратено от моят Redmi Note 5 с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sinan 11 #9 Отговорено 14 Май, 2019 А притесненията се базират на това, че за първи път успях да си купя истински автомобил и ми е малко непознат. На досегашните мъртъвци VW, които карах (защото все не ми стигаха силите за Акорд, още от 5 генерация) им знам и кътните изгнили зъбчета, а тук виждам, че всичко е направено с мисъл.Японска работа...Изпратено от моят Redmi Note 5 с помощта на Tapatalk 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове