Bastards 0 #1 Публикувано 25 Април, 2019 Здравейте, от една година съм собственик на Акорд 2.4i 2006 година. Вече навъртях близо 20к км и съм изключително доволен. Още при закупуването обаче усетих някакво виене при скорост 80-100 км/ч при подаване на газ. Тогава си помислих, че е от газовата уредба и не обърнах внимание... и така 1 година. През този период автоматика работи перфектно ( карал съм много автомати) и никога не правил проблем. Вчера обаче едно момче я тества и ми каза, че проблема е от скоростната кутия. Във форума прочетох, че е добре да се смени маслото на кутията и аз веднага запалих и отидох до София и смених маслото и филтъра на кутията в Бултрако. След смяната виенето обаче не изчезна. Чудя се каква може да е причината. Единственият проблем, който ми е правила комата беше много лек теч от хидравличната помпа, който отстраний преди седмица с подмяна на уплатненията. Пак подчертавам, че кутията продължава да работи перфектно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6016 #2 Отговорено 25 Април, 2019 Има малка вероятност (ако е от кутията) да е превъртял лагер на капака и. Намира се от страната на лявото колело. Чувал съм за подобен проблем на Акордите преди фейса, но за 2006-та не съм срещал. Братушките са писали по въпроса и казват че не пречи на работата на автомата, но вие тихичко като тролей при ускорение. Със сигурност трябва да я чуе спец. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bastards 0 #3 Отговорено 25 Април, 2019 Благодаря за инфото, поразчетох се малко и може да се окаже, че точно в този лагер е проблема. Въпроса е ,че е малко притеснително да се кара с надеждата,че не влияе на работата на кутията. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 442 #4 Отговорено 26 Април, 2019 Ако е лагера в капака ще си го разбрал до сега, защото се чува най-отчетливо на P и N. При ускорение вие на 1,2 и 3-та, на 4-та и 5-та почти не се чува. Не е проблем да се кара така. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bastards 0 #5 Отговорено 26 Април, 2019 Малко видео. Чува се звук само при подаване на газ. Обикновено при по-ниски обороти 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gmarinov 36 #6 Отговорено 27 Април, 2019 Имам същия шум при същата скорост, само че при мен се чува по-леко. За момента ще изчакам с ремонта, ще чакам някой от форума да открие проблема. И аз имах същия проблем със хидравличната помпа Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bobineshkov 19 #7 Отговорено 28 Април, 2019 Газта с какъв изпарител е? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bastards 0 #8 Отговорено 30 Април, 2019 Не съм много наясно... качвам снимка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
h5rov 294 #9 Отговорено 30 Април, 2019 Това е клапана, не изпарител, а и как се намеси ГИ в това виене? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 442 #10 Отговорено 1 Май, 2019 Намесват го, защото имаше едни серии изпарители, които бяха, как да се изразя, доста музикални. Rai uno, due ли бяха, някаква българо-иатлианска пръчка беше, производство на БСМ. Те си виеха подобно и заволи-та съм виждал да видят, но те бяха модифицирани и затова виеха. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bobineshkov 19 #11 Отговорено 1 Май, 2019 Да, има 'музикални' изпарители Те свирят точно при натискане на газта. Познавам хора, които сваляха скоростна кутия, заради такова виене от изпарител. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gmarinov 36 #12 Отговорено 1 Май, 2019 Аз съм с Zavoli Zeta N, не съм си мислил, че може от него да се чува. С изключено газово трябва ли да спре виенето? На изпарителя съм премахнал по една медна пружинка (от общо 3) след запушването му. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 442 #13 Отговорено 1 Май, 2019 (Редактирано) Заволи-то има общо 8 медни пружини(по-точно са спирали). Или се свалят, почистват и връщат обратно, или се сменя изпарителя. Щом си барал по заволи-то е твърде вероятно да е от него виенето. Караш само на бензин и ще разбереш дали е от изпарителя. Редактирано 1 Май, 2019 от jijane 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bastards 0 #14 Отговорено 29 Май, 2019 Оказва се, че на бензин също се чува, по-малко но се чува. От последният пост и направих нови 8к км и колата работи перфектно, сменя скорости гладко, не гори масло...никакви оплаквания. Само да разбера това свирене откъде е 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове