Акорд2007 1 #1 Публикувано 4 Април, 2019 (Редактирано) Здравейте , карам Акорд 2007 2.4 автоматична скоростна кутия . Наскоро забелязах вибрации във волана когато колата не се движи (най -често на светофар) когато е на D или R и държиш на спирачка. Също така се чува и лек шум като от потропване. Четох из форумите както българските така и английски и установих , че доста хора се оплакват от този проблем..някой тук има ли го .. Маслото на скоростите е сменено преди 1000 километра като вибрациите ги имаш и преди и след това ... Редактирано 4 Април, 2019 от Акорд2007 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1541 #2 Отговорено 4 Април, 2019 Провери си тампоните на двигателя всичките един по един,част от тях са точно успокоители на кутията,ако има скъсан вибрациите може да са от там. Намери читав майстор с диагностика на авт кутия да я прегледате. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Акорд2007 1 #3 Отговорено 6 Април, 2019 Някой знае ли читав майстор за диагностика или в Бултрако трябва да се ходи ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
IBM 5 #4 Отговорено 9 Април, 2019 На 4.04.2019 г. at 17:37, Акорд2007 написа: Здравейте , карам Акорд 2007 2.4 автоматична скоростна кутия . Наскоро забелязах вибрации във волана когато колата не се движи (най -често на светофар) когато е на D или R и държиш на спирачка. Също така се чува и лек шум като от потропване. Четох из форумите както българските така и английски и установих , че доста хора се оплакват от този проблем..някой тук има ли го .. Маслото на скоростите е сменено преди 1000 километра като вибрациите ги имаш и преди и след това ... Аз съм със същия проблем, вибрациите са най-силни когато колата работи на място и съм изключил всички консуматори (например фарове). Вибрациите се усещат във волан и седалка и не са никак приятни. Когато имам вклщчен консуматор оборотите отиват на 750 (от 650-700) и вибрацията леко намалява. Това , което аз ще направя е да сменя преден и заден тампон на ДВГ. Ще сложа 2-ра употреба, защото оригинален преден тампон е от порядъка на 450 лв. Ето това намерих в нета: 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
IBM 5 #5 Отговорено 16 Април, 2019 Колеги, днес смених преден и заден тампон на ДВГ и с огромно облекчение ви информирам, че това е проблема с вибрациите в купето при мен. Така, че ако имате вибрация в купето, бягайте за тампони. Сложих втора употреба, тъй като оригиналните са сериозна цифра. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jungles 78 #6 Отговорено 16 Април, 2019 А старите бяха ли видимо за смяна ?! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
IBM 5 #7 Отговорено 16 Април, 2019 Ще ги снимам утре, и ще прецениш сам. Твърде е вероятно и само с преден тампон да се оправят нещата, но аз смених и задния. Като цяло не беше омаслен или разтекъл се, но явно вътре е прецакан, защото разликата е чувствителна. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
IBM 5 #8 Отговорено 18 Април, 2019 Колега, ето снимките на тампоните, които смених. Видимо не е протекъл, но явно нещо в него е повредено, защото сега положението е много много по-добро. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6024 #9 Отговорено 18 Април, 2019 той няма да протече, но от долната страна има 1 тръбичка стигаща до мембрана (вътре в него). Ако тя не държи вакуум, значи е бил за смяна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jungles 78 #10 Отговорено 18 Април, 2019 Някакъв начин за проверка на този вакум има ли ?! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6024 #11 Отговорено 18 Април, 2019 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jungles 78 #12 Отговорено 18 Април, 2019 Дали съм разбрал добре ?! Ако има проблем , сваляме тампона , махаме пружината и лепим добре да стане "вакума " после връщаме и не е нужно нов тампон ако не е скъсан ?! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6024 #13 Отговорено 18 Април, 2019 И така може, стига да можеш. Аз го смених със здрав - втора употреба. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове