CARPERA 1511 #41 Отговорено 10 Март, 2019 Да прилича горния отвор сякаш е пълнен с някъква грес,аз мислех че е непочистена мрежичка но като гледам снимката на нов там няма такава. Колегата да каже повече. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vladoe 1 #42 Отговорено 10 Март, 2019 Да с това зеленото е напълнено Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vladoe 1 #43 Отговорено 10 Март, 2019 Та днес отново го смъкнах колегата маркони каза най добре да се накисне в обезмаслител. Смъкнах киснах го изтърках го ръснах го с вд40 както той каза никакви масла само вд 40 събрах я палнах и пак същата работа студена добре кат позагрее дига оборотите. Ядосах се и по метода на изключване дръпнах буксата на IACV то паля държи си обороти. Сложих я дръпнах на TPS-a предполагам понеже са два този който е откъм купето паля и оборотите нормални 🤗. Та въпроса ми е дали си е заминал тоя датчик или нещо друго го командва🤔 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vladoe 1 #44 Отговорено 10 Март, 2019 Това е моя след като го лъснах днес Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1511 #45 Отговорено 10 Март, 2019 (Редактирано) Quote Да с това зеленото е напълнено Какво е това зеленото с което е напълнено. ето какво е казал Маркони ТУК Quote Markony Главен Модератор Report post #59 Posted August 31, 2017 Добре ,че питаш.Наистина не е добра идея.Вътре има мотор,който ще се напълни с вода по време на чистенето.Нека да ползва меглио и изплакване на течаща вода.Подсушаване с въздух и смазване с технически спрей. Но под понятието технически спрей излиза всякъкав вид спрей.Може би трябва да се уточнява, Редактирано 10 Март, 2019 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vladoe 1 #46 Отговорено 10 Март, 2019 Заводско си е явно има други модели които са отворени съвпада на дросела Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vladoe 1 #47 Отговорено 10 Март, 2019 Макар че прилича на пластелин сънфикс при вас не е ли така 🤔 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1511 #48 Отговорено 10 Март, 2019 Въпроса е какво е това зеленото и защо този отвор е запушен,направи по ясна снимка според мен не трябва да има нищо там но fenabg е отварял повече да каже. там трябва да е чисто защо при теб е запушено 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vladoe 1 #49 Отговорено 10 Март, 2019 И мен ме учуди, но е твърдо все едно е със сънфикс пластелин запушено 🤪. Сега ме замисли, че май някой е побългарявал нещо ушким нов внос, но явно са пипнали тук там 🙁 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #50 Отговорено 10 Март, 2019 (Редактирано) Не трябва да е така, там ти е проблема. Релно колко и да чистиш иацвето вече не работи, с тая тапа там. Редактирано 10 Март, 2019 от fenabg 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vladoe 1 #51 Отговорено 10 Март, 2019 А имаш ли на идея защо като откачих ТПСа се нормализираха оборотите 🤔. Интересното е че колата като я взех работеше на изгасване докато загрее предположих че ще е нещо дребно. След като почистих дросела и iacv то държи 1300 оборота и след като го откачих се оправи 🤐 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1511 #52 Отговорено 11 Март, 2019 Явно е че е имало някъква намеса с цел прикриване на проблем и спиране работата на IACV клапана. Пробва ли да го отпушиш да видиш как работи колата, или не става, и трябва да се купува друг. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vladoe 1 #53 Отговорено 11 Март, 2019 Не става то е като камък ще търся втора употреба. Интересно че ТПСа сега вдига оборотите завърта дросел клапата като го откача се нормализират и върви перфектно, но пък като е студена неможе хич да ги държи като загрее е супер Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #54 Отговорено 11 Март, 2019 Стига пипа тпс. Той няма общо в случая това, че мърдат обороти е защо компа спира да го чете и се опитва да компенсира смесите. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BlueDream4 86 #55 Отговорено 11 Март, 2019 Абе тези да не са слагали цимент вътре.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vladoe 1 #56 Отговорено 11 Март, 2019 Аз го откачам понеже колата държи високи обороти и градако се мъчи и пуска перката като го откача си падат на 900 и работи добре Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vladoe 1 #57 Отговорено 18 Март, 2019 Така колеги да докладвам вчера намерих дросел с Iacv клапан който небеше запушен разглобих го почистих го - киснах го обезмаслител 1 час и яко търкане след това до блясък. Запалих и невероятно всичко беше както трябва дигна си обороти загря и ги свали та всичко е било заради циганията на някой майстор разбирач. Нещо което много ме учуди че има подпомагане на потеглянето на първа скорост при вас така ли е 🤔. Само на първа на задна не вдига обороти на втора също само на първа отпускайки съединителя изведнъж леко подава и потегля даже и на голям наклон😄 което е много яко. Имам автопилот малко ме съмнява че той го прави, но само на първа🤔 4 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1511 #58 Отговорено 18 Март, 2019 Браво Добър завършек на темата. Благодаря така се приключва тема искаш инфо после даваш и ти,де да бяха всички колеги така. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vladoe 1 #59 Отговорено 18 Март, 2019 Да така трябва и аз прочетох доста недовършени подобни теми и никой несподели накрая как се е оправил дано помогне на някой като мен решил сам да си оправи елементарен проблем. Все пак благодаря и на вас понеже бях се заблудил, че е заводско така запушено и нямаше да стигна до извода че проблема е в побългаряване 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове