tanas4o_ 87 #1 Публикувано 13 Февруари, 2019 Здравейте, някой кара ли Honda Fit? Опитвам се да намеря инфо за следната кола: Fit, 1.4 i-vtec, 2012 година е регистрирана за първи път, внос от Япония, мотор L13A, CVT кутия Възникнаха следните въпроси: 1) Опитах да видя VIN номера и по него да търся инфо, но зад капачето в моторния отсек с надпис Frame Number ударих греда, там пише само GE61532534, а не обичайните 17 цифри.... Съответно и на всички места където пробвах да го въведа ми изписва Incorrect VIN.... . Някой има ли идея как да се допълнят липсващите цифри и въобще може ли да се стигне до пълен 17 цифрен номер? 2) Мотора е L13A, който е същия който се слага и на Jazz, нали? Стори ми се странен надписа i-vtec на мотора; Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Wyvern 382 #2 Отговорено 13 Февруари, 2019 Не е странен ВИН номера, на колите за японския пазар ВИНа е с 10 знака. Всичко е 1:1 с джаза + някой екстри, които са си за японския пазар само. Какво инфо ти трябва? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tanas4o_ 87 #3 Отговорено 14 Февруари, 2019 Ясно, всичко е идентично с Джаза, включително и тънките моменти, свещи, ЕГР и магистралите към него и т.н. Всъщност става въпрос за колите на двама приятели, които живеят в Малта. Искаше ми се да им помогна с парт номера на консумативи (свещи, бубини и т.н.), както и препоръчителни интервали за поддръжка и разни други неща. Например и на двете коли антифриза е зелен на цвят, а не обичайния син на Honda Type 2 coolant. Естествено, може да е сменян, но едва ли... И двамата нямат user / service manual, както и никаква история на колите. В такъв случай, някой би ли споделил VIN на Джаз 2, за да могат да се ориентират по него? Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
klaas 1 #4 Отговорено 14 Февруари, 2019 (Редактирано) ... Редактирано 14 Февруари, 2019 от klaas Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2858 #5 Отговорено 15 Февруари, 2019 Тук е цялата информация за тази FIT: https://honda.epc-data.com/fit/dba-ge6/ Само избери точния пакет оборудване. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1572 #6 Отговорено 15 Февруари, 2019 Със европейски VIN няма да ти се получат нещата, по-добре пробвай това, което е дал dandilov. п.п. Във Англия също уважаваме JDM-ките, но не до такава степен, както в Малта. В Малта станях разноглед миналото лято, JDM-ка до JDM-ка. Местните търговци би трябвало да са наясно, как и от къде да поръчват части. Имах 2бр CR-V, 1-ва ген JDM. Не съм имал проблем с консумативите - сп. дискове, накладки, водна помпа, ангренажен ремък, преден лагер на главината. Друго, което съм сменявал е изпускателна система и предна полуоска. Голяма греда, не стават от европейско CR-V. Наложи се да преправям всичко. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tanas4o_ 87 #7 Отговорено 24 Февруари, 2019 Благодаря на всички за споделената информация!!! Ще е много полезна на момчетата ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове