Honda_Z 1497 #1 Публикувано 28 Януари, 2019 Днес ми отказа патрона на волана на сивика (6-та хеч фейслифт). При заключен волан. Ни напред, ни назад. И друг път се беше случвало, но този път не се оправи с повече ръчкане. От неволя да го поправя сам, свалих патрона и се оказа, че не иска да завърти и в ръката ми. Закарах го в SOS Locksmith и там трудно, но все пак успяха да го завъртят, но казаха, че е за пренареждане (40лв). После го пробвах на колата - работи. И на въпроса. При свалянето на патрона изпадна една частичка - нещо като нит без глава, заострен и в двата края. Ключарите не можаха да кажат от/за къде е. Някой знае ли къде трябва да се сложи? Прилагам снимки: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #2 Отговорено 29 Януари, 2019 Прилича на едно от щифтчетата, които "четат" гърбиците на ключа. Ако е това, може би трябва да има и една малка пружинка с него. Без тях колата ти е една идея по лесна за палене с шперц, внимавай. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 442 #3 Отговорено 29 Януари, 2019 Това е кух стоманен щифт и не е част от заключващия механизъм. Най-вероятно не си първия, който сваля патрона. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1497 #4 Отговорено 29 Януари, 2019 Цитат Щифт който държи патрона към конзолата. Когато си махнал антената и електрониката около върхът на патрона , ако не беше изпаднало това , нямало е да се извади патрона както си го направил. Не са ти казали , защото ако го натикаш , после не може да се извади лесно при следваща манипулация. Това ми отговори и специалистЪТ на форума по тези неща - @docev. Тогава монтирам го, пък ако видя къде е бил между патрона и облицовката му ще го ръгна. Краси... тази година сивичето става на 20. Повечето шестици са вече на части, а не цели, а частите им са без пари. Плюс това има имобилайзер. Плюс това е застрахована в ЛевИнс. Плюс това е гаражна. Плюс това е с допълнителна аларма. Кой ще е този ентусиаст и за какво ще му е, чудя се?! По-ме притеснява жената да не ми звънне пак от някъде и да каже "не мога да запаля колата" Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1497 #5 Отговорено 29 Януари, 2019 Животът иска жертви, но няма да сме ние След като разгледах обстойно гнездото на патрона, мисля, че видях къде трябва да е било това: На същото място имаше дупка и на патрона. Вкарах го и му набих щифта, което го застопори да не излиза дори без пластмасовата облицовка. Ето снимка отдолу: Преди да наместя патрона го гресирах добре, както си беше в началото. Сега се завърта като нов. Благодаря на всички, отзовали се! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове