diezz 131 #1 Публикувано 13 Декември, 2018 (Редактирано) Здравейте колеги, забелязах днеска, че една идея ми е спаднало нивото на хидравличната течност в казанчето. В крайна сметка долях малко и забелязах къде е омаслило. На долната схема в червеното квадратче където съм отбелязал е омаслено, като не съм сигурен дали маркучът е пробит или скобата е нужно да се затегне, утре по светло ще пробвам да затегна скобата, че сега е тъмно. По интересното е, че на настоящия маркуч, който ми е на колата не видях металната част на него, която съм отбелязал в зелено на долната снимка, твърде вероятно е да е сменян във времето и да не е сложен същия. Шумове и каквито и да е било други лоши неща не чувам и не усещам в работата на хидравликата. Питането ми е ако се наложи да го сменям дали може да бъде сменен с някакъв аналог или е нужно да търся точно същия. Също не съм запознат дали след като го откача ще почне да тече хидравлично масло и след неговата смяна ще бъде ли нужно да се обезвъздушава системата? Моля за по запознатите да потвърдят дали това му е каталожния номер 53733-S9A-003, колата е crv 2, бензин 2006 г. Като гледам в Ebay по този каталожен номер излиза маркуча, като там е отбелязан, че е за 2.4 бензинов мотор. Благодаря предварително! Редактирано 13 Декември, 2018 от diezz Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pantudino5 14 #2 Отговорено 18 Декември, 2018 Здравей колега, по този маркуч се връща маслото от рейката. Не е под високо налягане и ако е пробит някъде виж дали не се трие в нещо. Металната му част, която си оградил в зелено му казват успокоител. Това е затворена система и ако казанчето дръпне въздух (ако го източиш например за смяна и т.н. ) то се налага да се обезвъздуши. Обезвъздушаването е изключително лесно просто пълниш до указаното ниво MAX и след това започваш да въртиш волана пълен ляв след това пълен десен и така, внимавайки да не остане без течност повтаряш 6-7 пъти. За каталожния номер нямам представа най- добре е по VIN да се потърси : ) Успех! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nikolasko 11 #3 Отговорено 18 Декември, 2018 И какво успокоява този " успокоител" ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pantudino5 14 #4 Отговорено 18 Декември, 2018 До колкото разбрах от майстора, който ми прави хидравличния маркуч, успокоява скоростта и потока на течността. Учил съм го едно време в университета по механика на флуидите, но не помня точно... това знам, това пиша. Надявам се на момчето или на други, които четат да им е от някаква полза. Ако мякой друг знае нещо различно нека да пише. Интересно ми е. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
diezz 131 #5 Отговорено 19 Декември, 2018 Колега благодаря за изчерпателния отговор. В крайна сметка забелязах, че на маркуча е налична тази метална част, просто в тъмното не съм я видял. Проверих в Бултрако и се указа, че това е каталожният номер, цената е 40 лева с 10 дена доставка. Решил съм, че направо от там ще го поръчам и като се постопли малко ще го сменя. Маркучът иначе е омаслил на скобата отдолу, което ме навява на мисълта, че най-вероятно там изспуска по малко. Още като купих колата преди 6 месеца забелязах, че там е леко омаслило, но не му обърнах голямо внимание, тъй като нивото на маслото си беше нормално. Истината е, че ако има теч от там, то той е минимален, но ще го следя за да не стане някоя беля. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
diezz 131 #6 Отговорено 19 Декември, 2018 Искам да използвам темата и да попитам дали някой може да ми препоръча обезмаслител във флакон (спрей), който да не е агресивен към гума (каучук), за да изчистя омаслените участъци и да направя по-детайлен преглед. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1543 #7 Отговорено 19 Декември, 2018 Ползвай Меглио http://eshop.niko-86.com/p/Obezmaslitel-Meglio-Limon Сперя няма да ти свърши работа изпаряващата съставка е много за сметка на почистващата и обезмасляващата.Хубавия спрей стува по 15 лв и нагоре пак не са толкова ефективни като Меглио от 5 лв,пробвай ще останеш доволен от резултата. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vespa 311 #8 Отговорено 19 Декември, 2018 Не пиши глупости, най добре се почиства със спрей за спирачната система, който няма странични ефекти. На вюрт е, снимка края на седмицата мога да направя 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
diezz 131 #9 Отговорено 20 Декември, 2018 Колега най-вероятно става въпрос за този обезмаслител: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vespa 311 #10 Отговорено 20 Декември, 2018 Точно този имах предвид 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
diezz 131 #11 Отговорено 20 Декември, 2018 Мерси за инфото, ще го купя и с него ще почистя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове