Stefan4eto 9 #1 Публикувано 1 Декември, 2018 Здравейте колеги,след падането на градусите под нулата,вече трети ден влизам през багажника на колата(само там се отключва и с ключа и с дистанционното)Лостчетата на вратите просто не помръдват ни с ключа ни с дистанционното.След като вляза през багажника и от вътре нищо не става(като заварено е всичко,като поработи колата половин час и всичко се оправя ама...... Уплътненята са мазани ,ключалки и другаде където мога пръсках с вд40 ама на сутринта пак през багажника.Да свалям корите и да мацам машинките и отвътре или.....някво друго решение? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ruil4o 54 #2 Отговорено 1 Декември, 2018 Смяна на машинките или само моторчетата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #3 Отговорено 1 Декември, 2018 (Редактирано) Quote Смяна на машинките или само моторчетата. При положение че работят когато на е -10гр защо да не ги смаже само градски. Редактирано 1 Декември, 2018 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #4 Отговорено 1 Декември, 2018 (Редактирано) Малко само за проба да пръснеш от горе само финна смазка нищо друго, ако имаш късмет да отиде до машинката,днес пръсках така моята ще кажа утре дало е по-добре ето тук ако сваляш вратата ето как Редактирано 1 Декември, 2018 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan4eto 9 #5 Отговорено 1 Декември, 2018 Слагах днес смазка отгоре,дано стигне до някъде,ако не ще махам корите и ще смазвам ама чак машинки или моторчета да сменям при положение ,че си работят нормално ми се струва пресилено 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #6 Отговорено 1 Декември, 2018 Вярно ли си пръскал с WD40? Замръзват демек буташ ключа и дотам, няма мърдане? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan4eto 9 #7 Отговорено 1 Декември, 2018 преди 39 минути, dindin написа: Вярно ли си пръскал с WD40? Замръзват демек буташ ключа и дотам, няма мърдане? Пръсках с вд 40 в ключалката още първия път като видях ,че не се отваря(нямах друго подръка)с ключа и си мислех, че ключалката е замръзнала ама не ,ключа си влиза завърта се и толкоз,лостчетата на вратите не помръдват. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dragob 72 #8 Отговорено 1 Декември, 2018 Аз карам сивик и онзи ден и аз като теб влизах през багажника,добре че е аеродеск.пръсках с вд и тези дни нямам проблем.и пи мен първия път не помръдваше нищо и после се оправи.раздвижи хубаво Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #9 Отговорено 2 Декември, 2018 (Редактирано) Wd40 е силно агресивна смазка към гума и пластмаса да има ефект да раздвижи нещо но после ефекта става обратен.Купете си някъкво финно масло и третиране после .Процента на масло в wd40 е малък за сметка на другите агресивна съставки за по дълготраен ефект след нея аз тренирам с спрей който е само за смазване,никога не използвам за колата освен нещо по ходовата част силно ръждясало и заклинило там е най-добра. Редактирано 2 Декември, 2018 от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1540 #10 Отговорено 2 Декември, 2018 (Редактирано) Обещах днес при -5 си работят моята спираше само прадедна лява врата ще напръскам днес пак ,но най ефективно е да свалиш кората,но в тази студ Редактирано 2 Декември, 2018 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stefan4eto 9 #11 Отговорено 2 Декември, 2018 (Редактирано) Днес в 4 сутринта като тръгвах за работа се отвори само задна дясна,като постопли малко ще махам корите. Редактирано 2 Декември, 2018 от dindin Предходно мнение не се цитира Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове