G. Blajev 0 #1 Публикувано 21 Ноември, 2018 Здравей те, колеги! Първо да ви пожелая безаварийно каране.Нов съм във форума. От две седмици и аз станах собственик на црв 2006г.Искам да попитам за круиз контрола, не мога да намеря информация из нета, а бутоните на волана са ми почти изтрити, как се работи с тях? И тракшън контрола трябва ли да е включен постоянно? Имам и други въпроси, но по късно ще търся помощ. Благодаря ви! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1257 #2 Отговорено 21 Ноември, 2018 Здрасти и честита придобивка! Писали сме, писали смееее за всичко ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1846 #3 Отговорено 21 Ноември, 2018 Темата е обща и колегата сигурно не я прочел - но пък в нея има много важни неща и си заслужава да ги прочете. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
G. Blajev 0 #4 Отговорено 21 Ноември, 2018 Преди 2 часа, dindin написа: Здрасти и честита придобивка! Писали сме, писали смееее за всичко ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
G. Blajev 0 #5 Отговорено 21 Ноември, 2018 Благодаря ви, колеги! Не успорвам, че не сте писали по темата, но като новобранец, няма как да съм прочел всичко, и за това питам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bloiler 37 #6 Отговорено 22 Ноември, 2018 1. Темпомата се включва от копчето което е от ляво до бутона VSA. 2. Като го натиснеш се появява надпис cruise на таблото. 3. След това от долния бутон на волана set/decel задаваш скоростта, която искаш. 4. Горния бутон RES/accel e за ускорение при включен вече темпомат, а долния за намаляване на скоростта при включен вече темпомат. Ако по някаква причина изключиш темпомата - натиснеш съединител или спирачка, с горния бутон res/accel рестартираш темпомата /възстановява последната зададена скорост/. 5. Средния бутон е Cancel. Ако не е включен тракшъна свети лампа с удивителен на таблото. Аз моя го изключвам само на лед. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1257 #7 Отговорено 22 Ноември, 2018 VSA само се изключва, затова и бутонът е VSA OFF. Когато е изключен има индикация на таблото. Изключвам VSA на лед, в дълбок сняг или кофти кал, например дълбока локва на черен път. Когато е включен и се задейства - ще разбереш, защото почва да мига на таблото ... VSA е активирана автоматично при палене, затова ако я изключиш и после загасиш колата при следващо палене пак ще е активна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
G. Blajev 0 #8 Отговорено 22 Ноември, 2018 Е най накрая подробна информация. Благлдаря ВИ колеги. В събота ще пътувам на дълъг път и ще пробвам това което сте описали. Още веднъж благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
G. Blajev 0 #9 Отговорено 26 Ноември, 2018 Здравей те, колеги! Тази събота бробвах по магистралата темпомата както казахте, всичко е ОК. Само че не ми светва на таблото никаква индикация когато натисна бутона kruise,светва ми когато натисна долния десен бутон, и след това с горния бутон вдигам а с долния намалям скороста. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1257 #10 Отговорено 26 Ноември, 2018 Ами не се включва. Колегата горе в точка 2 се е объркал. Индикация на таблото светва чак когато зададеш скорост (SET), а не когато включиш круиза от копчето под VSA. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
G. Blajev 0 #11 Отговорено 26 Ноември, 2018 Нищо случва се човек да се обърка, важното е, че ппмогнах те Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bloiler 37 #12 Отговорено 27 Ноември, 2018 Да, обърках се от старата ми хонда, където пишеше Cruise main, но както и да е. Важното е, че си се ориентирал за кво става на въпрос. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове