vingrei 5 #1 Публикувано 18 Ноември, 2018 Имам следния проблем със пета предавка на CR-V. първа генерация. Включва си нормално пета, но като тръгна да изключа от пета не може, все едно нещо блокира самия скоростен лост. Със сила изведнъж отпецва и се оправя. Прави го по време на движение и при неработещ двигател. Проблеми със другите няма, а и самата пета си включва безпроблемно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalintry 195 #2 Отговорено 18 Ноември, 2018 Обсъди го с този човек: https://forums.hondabg.com/profile/11665-fenabg/ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #3 Отговорено 18 Ноември, 2018 Чакай сега, този Човек има ли опит със CR-V 1?! Притежавал ли е такова?! Аз не съм притежавал и не се обаждам. Всичките ми CR-V-та са (бяха) автоматици. Не че нямам теория за вероятен проблем по въпроса! Не е ли по-добре да се изкаже някой, притежавал CR-V 1?! А ако има и тема "Как сами да си оправим 5-а скорост на ЦРВ-то." още по-добре. Извинявам се ... шегувам се ... просто не се сдържах. Vingrei, не ми обръщай внимание, послушай Kalintry. 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vingrei 5 #4 Отговорено 18 Ноември, 2018 Казвайте смело, ако имате някакви подозрения Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #5 Отговорено 18 Ноември, 2018 (Редактирано) Няколко стъпки . Смени изцяло спирачната течност на съединителя ако има въобще такава . Маслото на кутията сменяно ли е и има ли такова Педала на сединителя много мек или твърд е ? Като цяло всяко едно от горе изброените е достатъчно 5та да е приключила вече . Редактирано 18 Ноември, 2018 от fenabg 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vingrei 5 #6 Отговорено 18 Ноември, 2018 Не е сменяна течността за съединителя и маслото в скоростната кутия , но съм проверил и има до горе. Ще се сменят да видиме... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vingrei 5 #7 Отговорено 18 Ноември, 2018 (Редактирано) Възможно ли е проблема да е между лоста и щангата на кутията. Там имало някакви втулки , които се износвали... Редактирано 18 Ноември, 2018 от vingrei грешка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #8 Отговорено 19 Ноември, 2018 При теб е на жила огледай от пред при кутията дали няма чуждо тяло по механизма на кутията. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #9 Отговорено 19 Ноември, 2018 Аз имах подобен проблем - трудно влизаха 1, 3, 5 и по някое време даже изскачаха! Като дигнах капака и свалих кутията на въздушния филтър и кво да видя - гофрираната тръба за студения въздух се откачила и паднала върху жилата и пречи на движението ... 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vingrei 5 #10 Отговорено 19 Ноември, 2018 Ще огледам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #11 Отговорено 20 Ноември, 2021 @vingrei Реши ли се въпросът, колега? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vingrei 5 #12 Отговорено 22 Ноември, 2021 Оправи се от самосебе си, само го правеше за изключване от пета иначе си включваше перфектно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #13 Отговорено 22 Ноември, 2021 Благодаря, колега. Хмм, аз бих огледал пътя на жилото за всеки случай, ако не си де. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове