slav1955 1 #1 Публикувано 21 Август, 2018 Здравейте колеги! Пиша във форума с надеждата,че някой се е сблъскавал с проблем сходен на моя и може да даде мнение за решаване на проблема ми,който е следният:От известно време при ляв завой (при 90 градуса и повече се чуваше стържене отзад в лявата част на колата.Естествено,отидох при майстор и се започна-смяна на задните биелетки,смяна на заден тампон на носача(левия),задна дясна главина с лагерите(още бяха с оригиналната си грес,без никакви видими следи за надраскване на леглата и съчмите),предни горни носачи с шарнирните болтове.До момента никаква промяна.Стърженето си остава.Наред е смяната на задна дясна главина и тампона на носача.Ако така продължава,вероятно ще ми кажат да сменя и задния диф.Не говоря за финансовите разходи,но ефека за момента е никакъв.Моля за идей и мнения!Лек ден на всички! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1834 #2 Отговорено 21 Август, 2018 Първо смени маслото на задния диф с оригинално на Хонда и ще видиш дали след 500/1000 километра, това стържене няма да изчезне. Обикновено се оправя всичко,ако остане обаче частичен шум, отново се сменя, но това после. Потърси тук теми, свързани със задния диф - има доста изписано по въпроса. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
slav1955 1 #3 Отговорено 21 Август, 2018 Благодаря!Надявах се някой да потвърди същото,което и аз възнамерявах да направя.Педполагам става въпрос за масло DPS-F.Още веднъж благодарности и лек ден! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1517 #4 Отговорено 21 Август, 2018 (Редактирано) 5 hours ago, slav1955 said: Благодаря!Надявах се някой да потвърди същото,което и аз възнамерявах да направя.Педполагам става въпрос за масло DPS-F.Още веднъж благодарности и лек ден! Ето и как да го направиш сам става въпрос да развиеш два болта Може да го поръчаш в темата за общите поръчки Ето маслото https://www.ato24.de/en/honda-dual-pump-fluid-ii-0-946-l.html Редактирано 21 Август, 2018 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #5 Отговорено 21 Август, 2018 Само де црв РД1 е с атф във дифа. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
slav1955 1 #6 Отговорено 22 Август, 2018 Благодаря на всички отзовали се!Вече е късно за поръчка и промяна-1 литър DPS-F е вече в дифа и очаквам да видя резултата.На всички лек и успешен ден! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1517 #7 Отговорено 22 Август, 2018 22 hours ago, fenabg said: Само де црв РД1 е с атф във дифа. Да така пише на дифта когато е произведена колата но вече има масло което е точно за там задния дифт и е това DPS-F https://honda-solaray.bg/product/346/diferentsialna-technost-honda-dps-f-1l.html Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #8 Отговорено 22 Август, 2018 Да разбирам ли че допреди не е имало и хонда са си писали какво им падне . В една друга тема ти обясняваш че няма смисъл да се набутва някои с еди какво си масло . А в случая е точно обратното дпсф 40 лева атф 21 ефект един и същ . противоречиш си . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1517 #9 Отговорено 22 Август, 2018 (Редактирано) 27 minutes ago, fenabg said: Да разбирам ли че допреди не е имало и хонда са си писали какво им падне . В една друга тема ти обясняваш че няма смисъл да се набутва някои с еди какво си масло . А в случая е точно обратното дпсф 40 лева атф 21 ефект един и същ . противоречиш си . Както желаеш го разбирай да допреди не е имало DPS-F в накоя тема го бях чел покъсно е разработено от Хонда както виждаш линка DPS-F (или не го виждаш) струва 32 лв от общите поръчки излиза дори по-етино,интересно къде намери Honda ATF-DW1 1л. за 21лв можеш ли да дадеш линк като навсякаде в Бг и 40лв и нагоре https://honda-solaray.bg/product/352/transmisionna-technost-honda-atf-dw1-1l.html и може да се сложи както е написано ATF- но защо да се прави като има DPS-F на 32 лв , Редактирано 22 Август, 2018 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #10 Отговорено 22 Август, 2018 Щом ти казвам значи има/имам но тук има общи поръчки и там има . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1517 #11 Отговорено 22 Август, 2018 3 minutes ago, fenabg said: Щом ти казвам значи има/имам но тук има общи поръчки и там има . Казваш ами дай линк и ни просветли нас нямащите да пазаруваме по 21 лв от общите поръчки https://www.ato24.de/en/honda-atf-dw-1-0-946-l.html 12.99евро излиза на 25 лв Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1517 #12 Отговорено 24 Август, 2018 On 8/22/2018 at 10:59 PM, fenabg said: Да разбирам ли че допреди не е имало и хонда са си писали какво им падне . В една друга тема ти обясняваш че няма смисъл да се набутва някои с еди какво си масло . А в случая е точно обратното дпсф 40 лева атф 21 ефект един и същ . противоречиш си . Какво стана сега май ти си противоречиш или подвеждаш хората че има/имаш АТФ 1 л за21лв,пишеш нещо и после не отговаряш казваш нещо,или се оптиваш да кажеш но явно само ти си го знаеш.Определено като имам информация аз я споделям и не я държа само за себе си. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #13 Отговорено 24 Август, 2018 Нищо не ме задължава, попитал съм за нещо преди време беше ми отказано едва ли не, че ще правя и реклама. Така че не си противореча а спазвам търговските* правила. Ако те интересува нещо лс. За масла във форума не пиша че има конфликт на интереси. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
slav1955 1 #14 Отговорено 25 Август, 2018 След смяната на маслото в дифа стърженето изчезна след първите 5 км(пробките на дифа се развиха мого леко).На всички-благодарности и лек ден!-Темата е затворена 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
swakke 54 #15 Отговорено 25 Август, 2018 И аз го имам този проблем с дифа само че при по-рязко тръгване.При пълен завой няма стържене.За 5 години съм сменял 6 пъти маслото но проблема остава.Пробвал съм и с полиране на дисковете но няма ефект. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1517 #16 Отговорено 25 Август, 2018 8 hours ago, swakke said: И аз го имам този проблем с дифа само че при по-рязко тръгване.При пълен завой няма стържене.За 5 години съм сменял 6 пъти маслото но проблема остава.Пробвал съм и с полиране на дисковете но няма ефект. Само това ли слагаш за тези 5 години Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
swakke 54 #17 Отговорено 25 Август, 2018 Преди 3 часа, CARPERA написа: Само това ли слагаш за тези 5 години Да разбира се.Само с такова карам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове