emonai 48 #1 Публикувано 20 Август, 2018 Здравейте, от месец и половина само питам, но като гледам как съм се захванал с тая кола? аз толкова за дипломната си работа не съм чел. Та на въпроса: Исках да намера физически конкретен ,,вход" на компютъра. Примерно обозначен на схемата със "С36". В auto data дават трите куплунга именувани A, B C, но като свалих компа надписи не видях, нито от страната на модула, нито на кабелите с буксите. Направи ми впечатление, че буксите са три цвята, бяла, сива и зелена( май беше). сега ми скимна, че можеше да прозвъня от съответния предпазител в случая F2, но бях сам, а и малко се шашках, че за първи път на тази кола бях свалил акомулатора и не знаех какво ме очаква при закачането, относно мулти-медията и т.н.т. Ако някой се е занимавал с тези неща моля да сподели, как да се ориентирам за разположението на изводите и куплунгите. Мотора е R20A1. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #2 Отговорено 21 Август, 2018 Да попитам само : Физически конкретният "вход" на компютъра , за какво ще се използва? И кой точно физически вход ти трябва? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emonai 48 #3 Отговорено 21 Август, 2018 (Редактирано) Преди 16 часа, emonai написа: Мотора ми е R20A2. Редактирано 21 Август, 2018 от emonai Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emonai 48 #4 Отговорено 21 Август, 2018 (Редактирано) Еми, търся захранването на компютъра, което се комутира от" inertia fuel shut-off switch" И като не знам къде е инертния датчик и дали има такъв на моята кола, затова търся входа на компа Редактирано 21 Август, 2018 от emonai Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emonai 48 #5 Отговорено 30 Август, 2018 (Редактирано) Увъртам, защото става въпрос за защита на колата от автокрадци. Е реших въпроса по два начина, като единият е подмяната на ОБД2 буксата с друг вид букса и съответно преходник и допълнително прекъсване. Пък бай бабо....... Не ме кефи, че веригата, която прекъсвам консумира около 5.5А. Но поне не прави грешки. Редактирано 30 Август, 2018 от emonai 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Радо82 40 #6 Отговорено 31 Август, 2018 те крадците ходят с няколко вида преходника + gsm и gps заглушители, дано не се заглеждат по ЦРВ-та Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове