ceco_accord 6133 #1 Публикувано 17 Юни, 2018 Здравейте колеги. Имам молба на която много ще съм благодарен, ако някой се отзове в близките 2/3 дена. Търся Харви, 4х4, АТ и видях тази обява: https://www.cars.bg/offer/c2662975 Малко ми е далечко, та се надявам някой да отскочи да я види / пробва / снима и да сподели впечатления. Знам че е благородно и безвъзмездно (поне сега) дело, но всяка добрина се връща (по един или друг начин). Аз също съм отскачал за близки огледи. Ще е чудесно ако я тества някой реален собственик на такава, защото опитът и мнението му са безценни, но и всеки грамотен хондажия, може да отсее "сеното от плявата". А може някой вече да я е гледал и да има коментар. Интересуват ме нормалните неща: 1 Обща кондиция на возилото: оригинални стъкла, следи от боя по уплътненията, ремонти по купето и особено задни вежди, ботуши, очиларка и т. н. Луфт на пантите на вратите. Налични технически лепенки и табелки на стандартните им места. 2 Състояние на интериора и багажника: следи от теч или петна по седалките, износване на волан и подлакътници на вратите, таван и колонки. 3 Агрегати: Двигател, скоростна кутия, радиатори и т.н. навесно оборудване в моторния отсек. Състояние на течностите (ясно е че щом е в движение са налични) 3 Ходова част: Спирачки, окачване, маншони на каретата, и рейката, наличен кардан към задния мост. 4 В движение: Тропане, скърцане, вибрации, луфтове и всякакви доловими с "просто око и ухо" странични ефекти. Плавно ли работи вариатора, функционира ли задния мост, климатика, ръчната, стъклата и другата периферия. Все неща за които всеки от вас би погледнал ако търси кола за себе си. Не говоря за носене на тестер или вдигане на подемник. Просто 10-тина минутен оглед и 20-тина минутен тест драйв по асфалт и черен път или поляна. Ако някой се отзове и е навит да отдели част (час) от живото си за тая затея, нека ми пише на лични за мой тел. и кратки инструкции относно вариатора и 4х4 системата. Ще се радвам и аз да науча нещо, понеже нямам опит с този модел, освен спорадични тестове от любопитство. Колата е за сестрата на жената и не бих развалял съществуващи семейни отношения или нови форумни приятелства заради кола, но всяко съдействие е добре дошло. На продавача не съм звънял и не знам понятието Варна, конкретна или широка локация означава. Благодаря Ви за отделеното време (и евентуално средства) в помощ на питанката ми. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
momoty 6 #2 Отговорено 17 Юни, 2018 Дали човека който я продава не е член на форума? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6133 #3 Отговорено 17 Юни, 2018 Ако е, предполагам би я обявил и тук. А може и да е съфорумец, но да има съображения да не го прави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ceco_accord 6133 #4 Отговорено 24 Юни, 2018 Малко развитие по темата. Първом да благодаря на колегата DAN_DAN за отзивчивостта и проведения оглед на варненското Харви. По описанието му, колата не отговаря на моите критерии. Поне спестихме път и време на родата. Изненадващо за мен, те пък не харесаха монтанското -имало правено на задната врата (отвътре долният ръб), таванът бил опушен, а на тапицерията на шофьорската врата и задната седалка се виждали неизчистени петна. Всеки си има собствена представа за бъдещата си кола (особено нежния пол). Аз предварително изчетох доста от темите в раздела (за което благодаря на писалите) и го бях огледал и тествал, давайки си сметка че вече е "пълнолетно" и смятам че за възрастта и цената си е в добро състояние. Ако някой проявява интерес, мога да споделя подробности. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
briareos 2 #5 Отговорено 11 Юли, 2018 Ами да, какво е състоянието на горното Харви? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Richard 41 #6 Отговорено 15 Юли, 2018 Като чета темите за харвитата иза цр-ветата, си мисля че за кола на тези години и км. е хубаво към общия бюджет за купуване, обслужване, регистриране, гуми, акум. и т.н. да се предвидят и едни 6-700 докъм 1000 лв. за сегменти, освен ако човек не изкара някакъв невероятен късмет де.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #7 Отговорено 15 Юли, 2018 (Редактирано) Като цяло моторите на хрв и црв ги убива не друго а немърливо отношение към обслужване на мотора, смяната на маслото с некачествено/неподходящо такова, липсата на смяна итн, и не на последно място висенето по автокъщите. Редактирано 15 Юли, 2018 от fenabg 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове