V Kolev 14 #1 Публикувано 9 Юни, 2018 Здравейте съмишленици! От 3 години имам ХР-В и от малко повече чета форума. Не открих писано по въпроса, който ме интересува и реших да питам знаещите и патилите. Автомобилът е с 4 врати, 124 кончета, 2000 година. Има трети стоп зад стъклото на вратата на багажника , който си работи заедно с другите два стопа. Има обаче и още един - на спойлера над багажника - така я купих, но той не свети. Въпросът ми е: има ли начин да свържа този стоп /вградения в спойлера / с другите , та и той да свети с тях, а да не седи само като декорация? Не е проблем , ако си остане и така, но пък ако е възможно ..... Благодаря предварително, ако някой се отзове! Безаварийно на всички колеги ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zmiata29 181 #2 Отговорено 10 Юни, 2018 При всички положения, махаш гуменото уплътнение на отвора(купето) за задната врата и леко-леко разчекваш кората на тавана за да видиш дали и от къде идват кабели от тавана(за горния стоп), проследяваш и реагираш според видяното. Има вариант и да е слаган спойлера допълнително и да няма окабеляване до него. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
V Kolev 14 #3 Отговорено 10 Юни, 2018 Благодаря за съвета! Ще се поровя каква изненада ще има зад уплътнението . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zmiata29 181 #4 Отговорено 10 Юни, 2018 (Редактирано) Ако има, по вероятно е кабелите да са от дясната страна. И пиши после за откритията си, моля! Редактирано 10 Юни, 2018 от zmiata29 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emulsia 58 #5 Отговорено 10 Юни, 2018 Аз съм 2001г. и четери врати и нямам спойлер може да е слаган допълнително,и аз съм се замислял за спойлер и какви са ползите от него освен красота! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zmiata29 181 #6 Отговорено 10 Юни, 2018 Красота и антиаквапланинг. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
zmiata29 181 #7 Отговорено 11 Юни, 2018 Ми интересно, да. И аз като колегата по горе, един ден в компанията на сина ми, се размислих, за какво аджеба е тоя спойлер, освен за красота, иначе дава завършен вид на колата. А той се изблещи срещу мен и ми обяснява нещо дето чел в някакво английско списания за автомобили, точно за този спойлер на HR-V то подпомагал стабилността на пътя в ситуация на "аквапланинг". Предполагам, прави някаква въздушна маса която те държи У пътя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
emulsia 58 #8 Отговорено 12 Юни, 2018 Освен за красота служи и за стабилност на автомобила,а как точно само инженерната мисъл може да знае като е проектиран,лично аз не съм разбирач но доста спортни автомобили имат такива неща за стабилност,все от някъде е откраднато! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
V Kolev 14 #9 Отговорено 12 Юни, 2018 При мен няма кабели, явно не е подготвен стопът в спойлера за свързване. Логично е , щом си има трети стоп зад стъклото. Може би е слаган за по-добра визия, което не пречи след време да опитам да го свържа, ако намеря начин или някой знаещ даде идея. Благодаря за отзивчивостта! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #10 Отговорено 12 Юни, 2018 Най вероятно.Продал съм 3-4 спойлера от двата модела. Слагат си ги за красота. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове