Jump to content
Ibrahim_B

Въпроси относно Honda Prelude 5Gen. при покупка.

Recommended Posts

Здравейте, да започна с това че си продадох колата Ауди А4 Б6 ( 1.8Т + газ ) и в момента се оглеждам за Хонди защото преди Аудито имах Акорд 6-та ген. 1.8 бензин и беше най-сполучливата кола та да се върнем към корените след като опитах от ''газарията''.

Като бюджет от 5 хил до 10 хил. се колебая между Акорд 7 Ген, и Прелюд 5 Ген, различни коли са доста знам но не предпочитам някоя повече от другата и двата модела ми харесват. Та за акорда ми са ясни нещата но за Прелюда бих искал хора с такава кола и опит да дадат мнение кратко и ясно и ако може някой да отговори или да обсъдим няколко въпроса. 

1. Харесаха ми всички двигатели само отстраних 2.0 133 коне защото ми се вижда слабичко при положение че карах 150 коня с турбо, а относно разхода от 2.0 до 2.2-ката голяма разлика има ли? ( независимо 185 коня или 200 и задължително да е ръчна ) 

2. Завършвам университет и търся ''икономия'', това значи че ако няма, ще сложа газ и който кара на газ някакви проблеми има ли? също така разхода там как е при положение че с Аудито ( автомат ) минавах +/-270 км  с 35 лв на сегашни цени. 

3.Притесняват ме тези задни седалки и дали хората отзад ще се чувстват ли ''добре'' за дълги пътувания или единственото нещо което може да се побере е дете до 10г?! 

4. Четох че си харчат масло , кола на такива години що годе запазена колко би трябвало да харчи на 10 хил км ?

5. Принципно не бързам но ме зариби буквално 4WS и бих искал да пробвам с големия двигател и неква екстричка плюс е перфектната кола . Накратко тази екстра прави ли колата по-стабилна на пътя и както знаем всичко се разваля но ако се развали ремонта на който подлежи от колко до колко ( лв ) подлежи ремонта. 

И за последно какво да гледам при тези коли при покупка като ''обичайни проблеми'' ако има такива. 

 

P.S. Натъкнах се на един екземпляр който ми се видя ''солиден'' :

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11509223019278839&slink=746xbc 

Ако може 2/3 думи да изкажете за него ако сте го гледали. 

Ще съм благодарен ако метнете едно рамо и като цяло искам да е запазена кола но не искам и да дам над 6 хил. за кола на има няма 20г.

Благодаря.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Здравей колега, понеже следя темата от 2-3 дни и гледам, че се пукат от интерес, и да ти помогнат....реших да ти драсна няколко реда! Аз карам като твоята бивша Хонда Акорд 6-та, страшно доволен, разбирай всичко! За прелюда не съм се интересувал, визуално за мен изглеждат красиви, но нямам основа за тях и не мога да ти дам адекватна информация, и оценка.Ако си вземеш прелюд, не вярвам да не е читава, все пак караш Хонда не някой френски кенефф.. :) Мое мнение е да се насочиш към 7-ма генерация АкордеоН :D:) и специaлно 2.4 i-vtec 190коня. За тези пари които си уточнил, мисля че имаш избор..Похвално е че си решил да се върнеш на тази марка. Късмет 

 

Само да добавя, относно газифицирането....Намериш ли свестен газаджия, които си разбира от работата, проблеми няма да имаш, вичко е до двете ръце на майстору :D 

Редактирано от Yellowstone

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе ако задните ти седалки са голям критерий, по-добре забрави за Люда. :D

Ама хем търсиш икономия хем 2.2.

Но слизайки от турбиниран двигател, особено това 1.8Т е разбираемо.

 

Иска ми се да дам мнение по другите въпроси, но не мога. :)

Разгледай темите в раздела за Прелюд  сигурен съм че някъде вече е отговорено на тези въпроси.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За дълго пътуване отзад на прелюдя мераклии няма да намериш :D. Масло ще гори , ако са износени сегментите не е голяма болка, както и системата за завиване за задните колела не бива да те плаши. Тя е по-добра от предните генерации.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ела да те повозя на късо отзад ,да видиш ,че пак не се трае :)

  • Хаха 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...