manch 29 #1 Публикувано 29 Март, 2018 Здравейте колеги, година след като се разделих със сивика ми се връщам в клуба със CR-V. Дилемата ми е дали това е верига. Наясно съм, че с клипче трудно става диагностицирането но все пак събирам мнения. Това ми е първата дизелова Хонда и ми се струва, че има някакво металическо тропане в работата на мотора. Колата тепърва ще бъде обслужвана и искам да знам дали още сега да сменям всичко. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MLK 14 #2 Отговорено 29 Март, 2018 Не е нормално това чукане. Не мога да кажа от какво е, но предполагам, верига. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1843 #3 Отговорено 29 Март, 2018 На клип, много трудно се усеща реалния звук. Но като за начало, съм почти сигурен , че металното свистене/чегъртане, идва от някоя ролка или шайба. Свали пистовия ремък за кратка проба и ще разбереш по-добре. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manch 29 #4 Отговорено 29 Март, 2018 Да и моята логика беше такава. Като я разхвърля без ремък да я чуем пак и ако тогава се чува пак така ще тичам за вериги, банани. Някакъв шанс такова тропане да идва от повдигачи? Колата е от Италия и маслото е незнайно. Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1843 #5 Отговорено 29 Март, 2018 Е то маслото е знайно - оригиналното . Абе от всичко може да е, включително вериги и други, но все си мисля, че този звук е от там където предположих. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tonyyolo 3 #6 Отговорено 29 Март, 2018 Според мен е ролка на обтегач на пистовия ремък .Имах такъв проблем на моята англичанка . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nikolasko 11 #7 Отговорено 3 Април, 2018 Ако колата е над 180000 км, започвай да се ослушваш за верига и внимавай да не ти светне червената лампа за маслото - почти сигурен знак за скъсана верига. И смяната на веригата не като да се смени ремък - поне в цифрово изражение като пари. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manch 29 #8 Отговорено 14 Декември, 2018 За жалост по стечение на обстоятелствата колата така и не стигна до мен, така че не мога да кажа от какво беше шума. Темата е за ключ. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове