Ивелин Енчев 0 #1 Публикувано 13 Март, 2018 (Редактирано) Здравейте,имам проблем със спирачките на Акорд 2000м3, 2000г ,изкривяваха се дискове,предни но в момента измериха дисковете и отклонението е 0.05мм. на десния и 0.02мм на левия.При скорост от 120-130км., като натисна спирачка се усеща леко тресене на волана,при следващо натискане веднага при скорост 90-100км. се усилва.Какво може да бъде? Редактирано 13 Март, 2018 от Ивелин Енчев Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pantany 44 #2 Отговорено 14 Март, 2018 Вие сте ги измерили студени, пробвай на загрети разликата ще е доста според мен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
_pileto_ 44 #3 Отговорено 14 Март, 2018 И престъргване на дисковете с машина на място без сваляне от главините. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ивелин Енчев 0 #4 Отговорено 16 Март, 2018 Благодаря за мненията,ще подменя лагерите на главините и спирачните апарати,и се надявам всичко да е наред! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Knoxville 151 #5 Отговорено 19 Март, 2018 Имай предвид, че е възможно да не намериш само лагер, а цяла главина. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
_pileto_ 44 #6 Отговорено 19 Март, 2018 Ако става въпрос за предните, има само лагери без да трябва да се сменят главините. Отзад е друг случая. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Knoxville 151 #7 Отговорено 20 Март, 2018 Сега видях, че става въпрос за предните. Не знам защо бях останал с впечатление, че обсъждаме задните. Извинявам се Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DDDimitrov 8 #8 Отговорено 25 Януари, 2019 Здравейте, по темата дискове доста съм патил, истината е че не са качествени, аз лично купих 3 комплекта, различни марки докато излязат 2 прави, сега съм с 2 диска от различни марки. Няма смисъл да се престъргват, правил съм го многократно на специални машини за дискове, само временен ефект има, ако материала от който са направени не е добър пак ще се изкривят. За мен материала е твърде мек, за мое любопитство съм правил опит да го пробия със свредло мога да заявя че оригиналния е много по твърд, стружките са дребни и малки, а на тези които купих са дълги и спираловидни, за мен е някакво желязо. Ако някой е намерил марка и е доволен нека сподели и от къде ги е купил, само АТЕ не съм пробвал, всички известни марки съм ги минал. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2839 #9 Отговорено 25 Януари, 2019 (Редактирано) EBC обикновени дискове и зелените накладки. Само с тях нямам проблеми! https://www.ebcbrakeshop.co.uk/ Доставка с общите поръчки тук: https://forums.hondabg.com/topic/98986-обща-поръчка-на-ebc-накладки-дискове-и-спирачна-течност/?page=3 Между другото дисковете се кривят и от износени водачи на спирачните апарати и самите легла на водачите, в спирачните апарати. Установено при мен! Редактирано 25 Януари, 2019 от dandilov 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DDDimitrov 8 #10 Отговорено 26 Януари, 2019 dandilov Благодаря за информацията! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове