Jump to content
itarpanov

Най-добър млад шофьор на България

Recommended Posts

Съюзът на българските автомобилисти (СБА), в съдействие с представители на държавата и бизнеса, стартира състезанието „Най-добър млад шофьор на България“. То ще се проведе в периода 5 февруари – 12 май и в него могат да вземат участие всички български шофьори между 18 и 26 години, които имат до 5 години стаж зад волана.

За най-добрият млад шофьор на България е предвидена изкушаваща награда – една година безплатно шофиране на новото Renault Captur, предоставено от представителството на марката в България. За справилите се най-добре ще има още много награди.


Първият кръг на състезанието ще се проведе от 5 февруари до 27 април. В този период всеки участник трябва да реши тест в уебсайта на събитието www.mladshofior.bg. С него организаторите ще проверят теоретичната подготовка на участниците. Въпросите са свързани основно с познаването на правилата за поведение на пътя.

Вторият кръг на състезанието ще се проведе на 12 май 2018 година на писта Дракон, Калояново. Там ще бъдат изпитани всички умения на участниците, които трябва да имат в ежедневието си – заобикаляне на препятствия, паркиране, овладяване на автомобила върху мокра или заледена настилка, смяна на гума, проверка на техническото състояние на автомобила, оказване на първа помощ на пострадали при ПТП и пр.

Събитието на 12 май е отворено за гости, като за посетителите са предвидени множество атракции, сред които дрифт шоу, демонстрации от професионални рали състезатели, игри с награди, възможности да проверят шофьорските си умения и да тестват едни от най-добрите автомобили за годината.

Тази година кампанията се провежда в България, Словения, Словакия и Чехия с подкрепата на Международната автомобилна федерация ФИА.

  • Харесвам 3
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чудесно начинание, желаем Ви успех и на Вас като организатори и на хората които ще вземат участие. 

 

Темата е закачена като важна.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:offtopic: Каптюрчето не е лошо, стига да няма свръх очаквания към него. 10 дена карах такова (рент а кар) из европата. Дори борд компютърът му и навигацията си имат българско меню. Беше "ръчка", 120кс. бензин и средния разход бе 7.9, като градското бе около 10% от общия ми пробег. Колцата бе буквално нова и прилично служеше на 5-те си пътници + пълно багажниче. За градски "паркетник" бива и има доста електронни глезотийки.

Адмирации за инициативата!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На спирката до нас има плакат за това много интересно мероприятие, постоянно го заглеждам. :)

Успех на организаторите и участниците!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много интересно събитие, в което нямам търпение да се включа

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...