guslar 0 #1 Публикувано 31 Януари, 2018 Здравейте колеги ! От десет години имам Хонда ЦРВ -98 година 128 коня ! Карам си я нормално , без големи натоварвания ! Скоро ми се наложи да помогна на колега закъсал на яз. Жребчево . Дръпнах го и е проибрах . След известно време при движение в пясък , започна да се чува едно скърцане , и досадно чукане от зад . Проверих маслота на диференциала , беше бистро и достатъчно . През лятото се наложи да мина по пясък на плажа и направо ме хвана срам от това свирене ! Помагайте моля ! п.с. От скоро като подам повече газ се чува едно леко бучене , пак отзад . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalintry 195 #2 Отговорено 31 Януари, 2018 Mаслото в дифа е за смяна, вероятно. Ако не се оправи със една смяна, опитайте с две;-) и/или с т. нар. "полиране на дискове" (описано в offroad-форума). Успех! p. s. Смяна задължително с хондовско, знаете! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
guslar 0 #3 Отговорено 31 Януари, 2018 Благодаря Колега ! Непременно ще го сменя ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Hanchko 29 #4 Отговорено 1 Февруари, 2018 Колегата kalintry е прав. Маслото на диференциала трябва да се сменя на 80 000км по ръководство, аз го смених на 60 000км, заедно с ангренажния ремък, защото започна да издава леки звуци. След смяната съм изминал 50 000км и за сега нямам никакъв проблем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
guslar 0 #5 Отговорено 1 Февруари, 2018 Благодаря колега ! Утре ще посетя сервиза на Хонда в Стара Загора , за да го сменят ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове