HellMad 2 #1 Публикувано 18 Ноември, 2017 Здравейте колеги. Тъй като явно обичам да се вкарвам сам в приключения, купих едно Fr-v, което се оказа с дупка в блока :Д Едната биела е била любопитна и се е разходила навън. 1. Кое е по-удачно - да ремонтирам този мотор или да слагам друг втора ръка. Мотор съм намерил - 1200 лв му търси човека. 2. Ако реша да го ремонтирам - само от този мотор (D17a2) ли става блока - не можах да намеря инфо . Колко е приблизителната цена на един блок? Благодаря предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
civicgonemad 60 #2 Отговорено 18 Ноември, 2017 Що не попита този дето ти иска 1200 лв за двигателя от де си взима спринцовките с които се боцка... До колкото ми е ясно такава повреда на блока не се поправя. Но нека се изкажат по-компетентни от мен... Но все пак представям си поражението. Ако можеш намери блок +колянов вал и бутала (цяла долница какт осе казва) и си ползвай главата и останалата периферия ако са здрави. Дай някоя снимка? 1200лв са твърде много! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #3 Отговорено 18 Ноември, 2017 1200ако е здрав мотор е добре Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HellMad 2 #4 Отговорено 18 Ноември, 2017 Не съм се изразил коректно. Нямам намерени да ремонтирам блока - той буквално има 10 см. дупка. По-скоро въпорса беше дали е по-удачно да намеря блок (вероятно вал и бутало) или цялата долница, щото главата вероятно е здрава, или да сменям двигателя. Честно казано - нямам идея колко пари струва цял двигател. Проблема е, че не съм и сигурен дали друг мотор D17 става. Щото такъв ще ми е малко трудно да намеря струва ми се. Та общо взето се опитвам да направя равносметка на разходите. Цял мотор ще сменя и сам - за два дни - уикенда да речем. Колкото до ремонт - няма да мога или поне не ми се рискува. И въороса е - блок, вал, бутала и труд - колко биха стрували. Благодаря, че се включи. Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HellMad 2 #5 Отговорено 18 Ноември, 2017 1200ако е здрав мотор е добре Момчето каза, че е перфектен. В понеделник ще ида да го гледам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2241 #6 Отговорено 19 Ноември, 2017 Ако е перфектен 1200 лв си заслужават.Погледни изпускателните колектори дали са мазни и отдушника на маслото в какво състояние е.Задължително отвори капака на клапаните и провери разпределителния вал и изобщо цвета на мотора отвътре.За тия пари трябва да е максимум светло кафяв-меден цвят.Всичко по-тъмно,черно,нагари ,наклепи сваля цената с 200-300 лв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
civicgonemad 60 #7 Отговорено 20 Ноември, 2017 Момчето каза, че е перфектен. В понеделник ще ида да го гледам. Е как няма да каже... "Пали, работи, Кво повече?! Ама той горял масло? Почуква леко? То заводско си е така... " Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HellMad 2 #8 Отговорено 21 Ноември, 2017 Момчето каза, че е перфектен. В понеделник ще ида да го гледам. Е как няма да каже... "Пали, работи, Кво повече?! Ама той горял масло? Почуква леко? То заводско си е така... " Това все повече ме тласка към идеята за ремонт на моя мотор... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
civicgonemad 60 #9 Отговорено 22 Ноември, 2017 (Редактирано) Как се прави спукан блок... Че чак пробит. Просто 1200 си е висока. Толкова ли са редки тези двигатели? Редактирано 22 Ноември, 2017 от civicgonemad Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HellMad 2 #10 Отговорено 22 Ноември, 2017 Как се прави спукан блок... Че чак пробит. Просто 1200 си е висока. Толкова ли са редки тези двигатели? С нов блок. Има и по-евтини, но цената е толкова г/д. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #11 Отговорено 22 Ноември, 2017 Я да видим колко 17 ще откриете. Днес съм звъннал в 5 морги и 15 човека познати за вал д16 ем на две места по 300 лева че и тях ги има много вече. Две места но с гаранция за качество. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
civicgonemad 60 #12 Отговорено 23 Ноември, 2017 Я да видим колко 17 ще откриете. Днес съм звъннал в 5 морги и 15 човека познати за вал д16 ем на две места по 300 лева че и тях ги има много вече. Две места но с гаранция за качество. Е как няма... Те са си плюли в устите! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове