Mosholov 4 #1 Публикувано 24 Октомври, 2017 Здравейте, прочетох всички теми, които имат таг "аларма" , но не открих решение. Проблема е следния , Колата е Акорд 7-ма генерация комби. В сухо време нямам проблем с алармата, но днес 24.10.2017 е дъждовен ден , тук вали доста добре и като излязох да си върша работа забелязах , че ми светеше отворена задна 5-та врата, а тя не беше отворена. След това като се прибрах не можах да заключа колата от дистанционното и я заключих с ключа. До тук добре , не много , но добре. След около час-два чух че клаксона на колата свири, отидох на прозореца и спрях алармата с дистанционното (което вече работеше), после я заключих пак с дистанционното. Малко по късно излязох , тогава колата си се отключи от дистанционното , не светеше че ми е отворена 5-та врата и всичко беше нормално. Час по късно отново се включи алармата , този път като я спрях от дистанционното , слязох долу и отново светеше "отворена задна 5-та врата" и пак не работеше заключването от дистанционното. Помагайте МОЛЯ ВИ. П.П. Само да спомена ,че преди 2-3 дена свалях задната броня да си монтирам парктроник , но не съм разглобявал нито 5-тата врата , нито нищо друго. Единствено оголих един зелен кабел, от който да хвана ток за парктроника, и хванах маса от един болт със закачени към него други маси , както беше обяснил подробно един друг колега тук във форума за монтиране на афтърмаркет парктроник. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pascualle 30 #2 Отговорено 24 Октомври, 2017 Много ще ми е интересно, ако някой се е справил с този проблем, тъй като и на мен преди 2 седмици ми се случи същото, само че след собственоръчна "автомивка". При мен беше мокро и мястото за резервната гума. Това ме навежда на мисълта, че пуска отнякъде вода, а от там се мокри вероятно и машинката на 5та врата. След като изсъхна колата и при мен проблема изчезна. Изпратено от моят SM-G935F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chavdu 736 #3 Отговорено 24 Октомври, 2017 Проблемът не е в алармата. Тя е програмирана да не заключва, когато има отворвна врата и да се активира, когато се отвори врата, преди тя да бъде деактивирана. Така че тя се държи съвсем нормално, просто имаш проблем с вратата, която решева (влагата явно й помага), че е отворена. Доколкото съм запознат, комбитата често имат проблем със снопа кабели който участва в управлението на 5тата врата. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mosholov 4 #4 Отговорено 25 Октомври, 2017 Сещам се за още нещо което може би е не/логично - Как така става , че когато се затвори вратата на багажника , лампите който са в багажното отделение си угасват веднага? Значи от някъде получават сигнал, че задната врата в затворена , а в същото време отпред на таблото свети , че ми е отворен багажника ? Дали е възможно проблема да не е в задната врата ами да е някъде по компютрите , или незнам къде ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 176 #5 Отговорено 25 Октомври, 2017 Задната врата на комбито се управлява с отделен компютър и това че угасват лампите в багажника не означава, че всички датчици са в изправност. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mosholov 4 #6 Отговорено 31 Октомври, 2017 Имам един приятел, който свали бравата , зачисти нещо , там имаше едни ключета които показват кога да угаснат лампите и кога да заключи - сложихме я и за сега нямам ядове. Макар за мен да не е оправена, но да видим другия път като завали дъжд дали ще се повтори сценария. Дано я е оправил . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pascualle 30 #7 Отговорено 10 Ноември, 2017 При мен проблема се оказа разхлабена дръжка за отваряне на 5-тата врата. Дръжката хлопаше и видимо имаше разстояние между нея и вратата. Свалих кората, свалих дръжката и забелязох, че уплътнението е смачкано и старо. Използвах двойно залепващо тиксо и обиколих дръжката с него, за да я уплътня. От вътрешната страна на 5-тата врата си личеше как водата, която е текла си е направила следа. А също така забелязох, че мястото където е текло, е мокрило машинката на 5-тата врата. Та...монтирах дръжката, стегнах двете гайки, които я фиксират и дойде ред на теста. Стоях в багажника затворен, а един приятел пръскаше директно с водоструйка върху дръжката и наоколо по всяко уплътнение. Вода НЕ влезе от никъде! Ще следя и за напред, дали няма да се появи проблема, но съм оптимистично настроен и мисля, че няма да имам повече грижи с това. Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mosholov 4 #8 Отговорено 12 Ноември, 2017 (Редактирано) Оправи се вратата за сега. Редактирано 12 Ноември, 2017 от Mosholov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове