Jump to content
Sign in to follow this  
martjo

Заменяемост на водна помпа

Recommended Posts

Здравейте, 

Колеги имам следния проблем с напасването на ангренажния ремък на D15B2. Проблемът се "появи" след шлайф на главата с 1 мм. Ремъкът е доста охлабен и това ме притеснява много, не знам в кой момент ще прескочат зъби и ще стане компот. :)

Четох из щатските форуми, че този "дълъг" вече ремък, се компенсира с водна помпа от B16A, тъй като зъбите на помпата са 22 ( за сметка на помпа от D серия, където са 19) на брой. Съответно и диаметърът на "колелото" е 56 мм за D и 65 мм за B, разлика 9мм.

Въпросът ми е дали пасват монтажните отвори на помпата от B16A на блока D15B2? Някой правил ли е тази замяна?

Мисля, че това е единствения начин да "опъна" ремъка...

Благодаря предварително за отговрите!!!

Поздрави

Мартин

Що не сложиш ремък с един зъб по малко и готово.? 

И обясни ми от чии зор делна 1мм.? 

И раздвижна ролка сложили.? 

Доколкото мога да измеря на око е 1/2 зъб, при зацепването толкова дава разлика;

Делнах я, защото "леко" я карах в режим прегряване :)

Има раздвижна ролка, но не може да компенсира дължината на ремъка, след няколко оборота се "намества" пак в отпуснато състояние и то при "дългата" страна на ремъка ( от разпределителния вал към коляновия)....

въпросът остава ;)..... за помпата.

И с ролка няма да компесираш нищо. По спомен не стават помпите а имаше вариант за ролка оптяжна. 

С раздвижната трябва да компесираш разликата в зацепването. 

Edited by fenabg

Да зацепването идва, но след 2-3 оборота пак се отпуска. Намествам го да е еднакво обтегнат от двете страни на ролката на разпределителния вал, завърта и след това отново се отпуска в предната към фаровете страна.... Видях в един форум, финландец е правил тая процедура с многото пилене на главата на същия двигател, там решението му е да размени само колелата на водните помпи и така е поправил отпуснатия ремък. Само че ми се струва доста шантава работа да изтръгнеш колелата на двете помпи и да сложиш 22 зъбовото на ОЕМ помпата за D15B2....

038214068.jpg?r=0

Това е оригиналният линк: https://onecamonly.com/threads/milling-the-head-alot-and-problems-related-to-it.1091/

Edited by martjo

Сложи по къс ремък

Edited by AMD

Адаш от какво по-къс, той моя е 106 зъба...??? гледма  на Z6  са 104 там идва много скъсяването май, при мен се касае за 1/2 макс за 1 зъб работата...

Edited by martjo

има и 105 същата стъпка и височина на зъбите ,не от хонда.Единствената му разлика е че е 2мм по тесен 22мм а хондовите са 24мм

драсни едно лс ако ти трябва такъв

Edited by AMD