libol 5 #1 Публикувано 24 Юни, 2017 Здравейте, от няколко дни чувам металически тракане отпред в дясно. При проверка на окачването нищо притеснително не беше открито. Но когато оглеждахме бомбето на предния десен амортисьор се видя, че стержина му, където е навита централната гайка е ексцентрично изместена напред, а не е в центъра на отвора, както е при левия амортисьор. Какво може да е разбито там, за да трака така според вас? Прилагам схема на предното окачване. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
libol 5 #2 Отговорено 24 Юни, 2017 (Редактирано) Ето и две снимки, първата е на десния, повредения тампон, а втората на левия: Кои номера на части от схемата според вас трябва да се поръчат? Редактирано 24 Юни, 2017 от libol Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 177 #3 Отговорено 24 Юни, 2017 Огледай добре пружините, може да имаш скъсана намотка на една от тях. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atoma 995 #4 Отговорено 24 Юни, 2017 Е тия тампони номер 7, там ти е проблема, аз ги сменям вече 2 пъти, чакам за оригинални, белким те изкарат повече. Последните в дясно като ги свалихме бяха износени на елипса, както, като гледам и при теб. И при мен се разбиха само в дясно, но като гледам и в ляво са тръгнали, че са се нацепили вече. Ето снимка как беше при мен: Не са много скъпи, сменяй и ще видиш промяната, лошото е че са ...... и скоро ще се разтропа пак. В Бултрако няма, очакват евентуално Август. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
libol 5 #5 Отговорено 26 Юни, 2017 Като сменям тампоните 7, втулките 16 и лагера 8 трябва ли да се сменят, за да ги поръчам заедно? Откъде идва металическото тракане, кое в кое опира? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tonywoolf 100 #6 Отговорено 26 Юни, 2017 Същото металическо похлопване има и на акорд 6 на задните амортисьори. Там комплекта е тампони 7 и втулка 16, плюс две капачки.Тропането най-вероятно идва от втулката 16. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atoma 995 #7 Отговорено 26 Юни, 2017 Колегата над мен го е написал, комплект тампони 7, и втулка 16, двете шайби 6 и 10 (мисля че е). Тропането идва от шайбата 6, която се удря в купето, гледах какво се случва седнал на маската на колата, а приятел караше. Не знам защо казваш лагер на 8-цата, за мен тва е нещо като капачка и толкоз , тя не се сменя. Аааа и ако някой има скърцане в предницата, при здрава ходова да знает, че има мнооого голям шанс да е от втулката 16 . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vancho 73 #8 Отговорено 26 Юни, 2017 Между 8 и 11 сачми няма ли? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atoma 995 #9 Отговорено 27 Юни, 2017 Миии не , там влизат тампоните 7 и толкоз , няма съчми, няма нищо. А гумата 11 е една обикновенна гума с изрези за лягане на пружината. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове