teodor_tsonev 54 #1 Публикувано 6 Юни, 2017 (Редактирано) Наскоро си взех Хонда Сивик седан 6 генерация, но ми я продадоха с един ключ, защото другият е бил отдавна изгубен. Понеже шапката (или кутийката е по-правилно) е била много износена собственика е решил да я махне и сега ключа ми е гол, а чипа ми е облепен с тиксо за главата на ключа за да не падне и е много грозно, а и неприятно за хващане. От къде мога да си взема само кутийка или шапка? Гледам продават само такива с електроника и бутони. А и още един въпрос, колата си има централно (като отключа шофьорската врата се отключват и 4-те), има и чип (следователно е с имобилайзер), но нямам дистанционно, имам само гол ключ с чипа на него. Ако си взема такава кутийка за ключа с електрониката и бутоните за отключване/заключване ще работят ли или трябва да се изръся една торба пари за допълнителни неща?Т.е. тези бутони на кутийката, от чипа ли се управляват или той е само за имобилайзера? Редактирано 6 Юни, 2017 от teodor_tsonev Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #2 Отговорено 7 Юни, 2017 Шапката не е била износена, а с годините се е разложила , защото е гумена. Не може да се сменя само шапката (кутийката). Отиваш при някой ключар, който има електронна машина ( за да може да ти възстанови износването ) , да ти нареже един нов ключ с място за чип. Слагаш чипа в него и си готов. Сивик 6 -та е с дистанционно с един бутон , така че нищо китайско от това което си гледал, няма как да стане, колкото и да се изръсиш. Ако ще слагаш аларма, тогава може да избереш такава със сгъваеми кутийки и да се прехвърли в тях чипът и желязото. Но силно препоръчвам ново желязо, защото това е 100% поизносено и леко заяжда, което не ти прави сега впечатление. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teodor_tsonev 54 #3 Отговорено 7 Юни, 2017 (Редактирано) Добре, явно ще се взема нов ключ. Аларма няма да слагам. А оригинално дистанционно от къде мога да си взема и трябва ли да се обучава? Редактирано 7 Юни, 2017 от teodor_tsonev Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goldbyrk 202 #4 Отговорено 7 Юни, 2017 Дистанционното заключване е по-скоро екстра за този модел, почти е сигурно, че ти нямаш такава. Липсва машинка на шоф. врата и се добавя такава, плюс дистанционен модул. Имам тема баш за това, огледай темите в раздела. Не се занимавай с ключари, ако не ти заяжда ключа. Има универсални кутийки със сгъваем ключ. Преправя се с пиличка метала и се сглабя. Аз се оглеждам за такава заготовка, в която да си натикам чипа и дистанционното. Винаги мога и да си издялкам от бакелит или друг материал, обаче време да има... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #5 Отговорено 7 Юни, 2017 При положение, че има централно, което заключва/отключва всички врати от шофьорската, една аларма ще го прави също след натискане на копче. Това, което питаше колегата - да, имаш имобилайзер и той се крие в този чип, който ти е с лепенка. Ако го прехвърлиш в някаква кутийка ще си работи пак. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goldbyrk 202 #6 Отговорено 20 Юни, 2017 А кой ще отключи/заключи шоф. врата,че тя на свой ред да задейства другите? Пита се и за дистанционен модул за това. Алармата пък, е съвсем друг модул. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове