Venkos 6 #1 Публикувано 19 Януари, 2017 Здравейте, имам следният проблем: Колата е Сивик 1.5 D15Z6 бензин/газ инжекция, сутрин пали веднага, обаче като я оставя някъде за 1-2 часа или за 10-15 минути и едвам пали,върти много дакато запали? Свещите са сменявани преди 15'000км, Акумолатора е чисто нов на 2 месеца. Газовата уредба я имам от 2 години, не съм имамл проблем с нея. После на другият ден сутринта пак пали от раз. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nile 171 #2 Отговорено 19 Януари, 2017 Това ти се е случвало 1-2 пъти или е симптом продължително наблюдение ?Предлагам ти,като за начало да отрегулирате клапани,възможно е на загряла кола газоразпределянето да не е добро. 0.20 мм изпускателни 0.25 мм всмукателни Също така почисти/огледай капачката и палеца на делкото Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Venkos 6 #3 Отговорено 19 Януари, 2017 Това ти се е случвало 1-2 пъти или е симптом продължително наблюдение ? Предлагам ти,като за начало да отрегулирате клапани,възможно е на загряла кола газоразпределянето да не е добро. 0.20 мм изпускателни 0.25 мм всмукателни Също така почисти/огледай капачката и палеца на делкото Понякога много рядко го е правила но по малко въртеше,сега върти доста повече. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Batvan 17 #4 Отговорено 20 Януари, 2017 Здр. Имах подобен проблем на друга кола (опел) оказа се изпарителя на газовото.Ситуация - спирам на дома (детска градина) оставям хлапето и после няма палене.След ремонт на изпарителя (томасето аляска) проблема изчезна. Мисля че колегата е объркал размера на клапаните .Изпускателните са с по голяма хлабина. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nile 171 #5 Отговорено 20 Януари, 2017 (Редактирано) Да сбъркал съм ги,обърнати са.Изпускателните са с по-голям луфт, защото загряват повече и метала се разширява. Изпарителят едва ли има връзка ,тъй като колата би трябвало да пали на бензин. Редактирано 21 Януари, 2017 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Venkos 6 #6 Отговорено 20 Януари, 2017 Да сбъркал съм ги,обърнати са.Изпускателните са с по-голям луфт защото загряват повече и метала се разширява Изпаритела едва ли има връзка ,тъй като колата би трябвало да пали на бензин Да, всеки път я паля на бензин и даже пробвах един път, преди да я изгася, пак минах на бензин, но нямаше ефект. Утре ще регулираме клапаните да видя как ще е. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1257 #7 Отговорено 20 Януари, 2017 Първо това и ако няма подобрение извади главното реле и го прегледай за студени спойки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове