prosqka 2 #1 Публикувано 6 Януари, 2017 Колеги, помагайте моля. Какво значи това, че не го разбирам? Грешката, която дава е P 1384. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #2 Отговорено 6 Януари, 2017 От къде взе това определение за тази грешка? За Хонда го дават нещо свързано с подгревните свещи... Дай инфо кога дава грешката и какво става като я изчистиш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prosqka 2 #3 Отговорено 6 Януари, 2017 (Редактирано) Ами светва индикатора за грешка, колата влиза в авариен режим и не вдига повече от 2000 оборота. Аз имам една ОБД джаджа, която се включва към телефона, сканира и показва този код. После я изчиствам и всичко си идва, както е било предния ден. След 2 часа пак я запалих и същото. Утре сутрин ще пробвам пак. А определението - от една програма за ОБД кодове(DTC). Редактирано 8 Януари, 2017 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #4 Отговорено 6 Януари, 2017 Провери пак дали кода е P1384. В авариен режим трябва да влиза при отказ на някоя важна система, свещите не са такава... Из нета тази грешка се свързва със свещите и релето им, но от друга страна в списъците на грешките за Хонда такава грешка не съществува... https://www.engine-light-help.com/honda-check-engine-light.html Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prosqka 2 #5 Отговорено 7 Януари, 2017 Да, този е кода, днес сутринта запалих и пак го имаше проблема. Опитах да я изчистя и не можеше, опитах 3-4 пъти. Разкарах я малко и след 1-2 км пробвах пак и се изчисти грешката. Явно трябва малко да загрее колата или нямам идея защо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goga 273 #6 Отговорено 7 Януари, 2017 В civinfo има тема с точно такава грешка. Пише, че е подгревните свещи или релето към тях. Появява се, когато е студено при палене, щото тогава би трябвало да работи подгрева на свещтите. Нека и някой по-компетентен да каже. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #7 Отговорено 7 Януари, 2017 (Редактирано) В civinfo има тема с точно такава грешка. Пише, че е подгревните свещи или релето към тях. Появява се коато е студено при палене, щото тогава би трябвало да работи подгрева на свещтите. Нека и някой по компетентен да каже. Аз това казах в пост 2, но го споменават само по форумите, а в списъка с грешки никъде го няма... Нека опита с друг четец на грешки, защото за някои стандартни ОБД2 грешки, някои производители си присвояват нещо друго специфично за марката...(но и той не каза от къде е видял това от заглавието) Редактирано 7 Януари, 2017 от JapCar Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prosqka 2 #8 Отговорено 7 Януари, 2017 Това от заглавието го изписа апликацията, която ползвам. Казва се OBDCarDoctor, ще потърся и друга и ще пиша колеги. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 176 #9 Отговорено 9 Януари, 2017 Колега, първо си провери подгревните свещи и ако са наред, тогава търси Хонда диагностика. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #10 Отговорено 9 Януари, 2017 Колега, първо си провери подгревните свещи и ако са наред, тогава търси Хонда диагностика.Те лесно се проверяват с омметър, но трябва да провери и релето им, т.е. дали им подава напрежение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
upto 0 #11 Отговорено 11 Януари, 2017 Имал съм такъв проблем , оказа се полупразен горивен филтър. Успех Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #12 Отговорено 11 Януари, 2017 Имал съм такъв проблем , оказа се полупразен горивен филтър. Успех Дай повече подробности... От какво/как ще стане полупразен? И как реши проблема? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
upto 0 #13 Отговорено 11 Януари, 2017 (Редактирано) Ами не знам как е останал полупразен ,но сега знам ; усетя ли, че запалва по-мудно, отварям капака и напомпвам филтъра. Всъщност и така се реши проблемът. Макар, че от време на време се налага напомпване при по дълъг престой . Редактирано 12 Януари, 2017 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #14 Отговорено 11 Януари, 2017 Ами не знам как е останал полупразен ,но сега знам усетя ли че запалва по мудно отварям капака и напомпвам филтъра. Всъщност и така се реши проблема. Макар че от време на време се налага напомпване при по дълъг престой . За да се налага напомпване на филтъра, нещо си не е наред в горивната система, нехерметичност някъде и смуче въздух... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
upto 0 #15 Отговорено 12 Януари, 2017 По-скоро некачествен горивен филтър. Явно клапана за обратна нафта вътре, във филтъра, не работи много добре. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prosqka 2 #16 Отговорено 13 Януари, 2017 Мерси колеги, за отговорите, ще я водя на майстор следващата седмица и ще пиша какво се случва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #17 Отговорено 13 Януари, 2017 По скоро некачествен горивен филтър. Явно клапана за обратна нафта вътре във филтъра не работи много добре.ОК, възможно е този клапан да изпуска обратно нафтата, но нали трябва на нейно място от някъде да дойде въздух, за да е полупразен филтъра. От къде идва?Това казвам теоретично, не знам устройството на системата, къде/какъв е този клапан... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prosqka 2 #18 Отговорено 28 Януари, 2017 Колегата upto, ако можеш пиши как си оправи проблема. Филтъра е оригинале, аз съм го взимал от Хонда. Мерси. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
VamPo 45 #19 Отговорено 29 Януари, 2017 http://arlequinlover.free.fr/Manuel%20Honda%20Civic/A00/HTML/50/SMG6E50K72100091384FAAT00.HTML Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
prosqka 2 #20 Отговорено 23 Юни, 2017 Здр. колеги, все не остава време да напиша. Проблемът се оправи със смяна на подгревни свещи. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #21 Отговорено 15 Юли, 2017 Здр. колеги, все не остава време да напиша. Проблемът се оправи със смяна на подгревни свещи. Когато купих колата имаше 1 изгоряла свещ, но не даваше грешки/аварийни режими. Намерих я случайно сам при проверка. Странно е, че заради свещ/и , която не влияе на работата на двг, а само на паленето, влиза в авариен режим... Като си ги сменил да беше проверил старите, имаше ли/колко изгорели... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове