Alexa777 1 #1 Публикувано 3 Януари, 2017 (Редактирано) Здравейте, Карам Хонда Сивик англичанка 1.4 , 98 г. хечбек. Забелязах, че на завоите е доста нестабилна. Минах тест за амортисорите, според който амортисьорите са ОК. Предницата е ремонтирана преди 1000 км. след което е направен стенд, но няма подобрение. Бихте ли ме посъветвали какво друго може да е причина за тази нестабилност на колата при завои. Дали смяната на амортисьорите ще оправи нещата или имате предположения и за други проблеми. Какви амортисьори бихте препоръчали. Благодаря Ви предварително. Редактирано 3 Януари, 2017 от Alexa777 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dandilov 2858 #2 Отговорено 3 Януари, 2017 (Редактирано) При мен преди време ме излъгаха големите задни тампони. Заради тях смених задни амортисьори. Оказа се, че амортисьорите са си О.К. Подобрение нямаше. В завои задницата се мяташе като тая на Шакира. Тази есен смених въпросните големи задни тампони. Старите бяха Delphi. Уж изглеждаха здрави, а като ги размърдах с ръка, все едно нямат гума, а дъвка! За да ги провериш, трябва да разкачиш болтовете, които ги държат към купето. После на ръка размърдай оста на тампона. Колкото по-лесно мърда, толкова по-нестабилна е задницата. Сложих нови, марка Yamato - полски. Изглеждат много корави, а и задницата за сега е кротка... Ще видим до кога... Последно за задни амортисьори сложих Bilstein, но не се сещам за модела. Возят по-комфортно от предишните Монро. Редактирано 3 Януари, 2017 от dandilov 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
barsi 265 #3 Отговорено 3 Януари, 2017 Зависи какво очакваш от колата и как я определяш като нестабилна. Щом са ти казали, че амовете са добре, кое те притеснява ? Това не е болид. Намери друг с такава и се повози. Е, може да си видиш налягането в гумите и състоянието на задницата, но това е семейна кола бюджетен вариант, не очаквай болид. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
boiskii 357 #4 Отговорено 3 Януари, 2017 С оригиналните каква беше историята - не са ли най-удачни? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
boiskii 357 #5 Отговорено 4 Януари, 2017 Аз за тампоните говоря, при все, че е типичен проблем ; като се разбият да почнеш да завиваш и отзад. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Alexa777 1 #6 Отговорено 4 Януари, 2017 Благодаря Ви за съветите. Ще сменя задните тампони. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове