Г.Марков 1 #1 Публикувано 2 Декември, 2016 Колеги, искам да ви попита колко ще ми струва ремонта на скоростна кутия на Civic vti? Проблемът е в 3 скорост, включва, но прихърква. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Wyvern 382 #2 Отговорено 2 Декември, 2016 Е питай в сервиз, там ще ти кажат точно. Синхронизаторите нямам идея колко пари са, новото масло по спомени беше 20 лв за литър - 2литра трябва да стигнат. Свалянето и качването - 100-150 зависи от сервиза. Ако има и лагери за смяна става дебело. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Г.Марков 1 #3 Отговорено 2 Декември, 2016 Аз за това питам ориентировъчно, ако някои е правил такъв ремонт да каже частите колко излизат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #4 Отговорено 3 Декември, 2016 За да хърка" трета не е само синхрон а и муфа . като цяло съм правил кутия със нови муфи на 1-2 И 3-4 С с нови синхрота 820 лева тотал с един лагер масло и работа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Г.Марков 1 #5 Отговорено 3 Декември, 2016 ясно благодаря колега Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bmw killer 24 #6 Отговорено 8 Декември, 2016 Колеги,маслото в кутията според мен трябва да е двигателно,тоест каквото е в мотора. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goldbyrk 202 #7 Отговорено 9 Декември, 2016 не и пречи двиг. масло, евтино решение е. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #8 Отговорено 9 Декември, 2016 Което след ремонт на кутията си е циганийка голяма. Като да си смениш ремъка ама да не смениш ролката или Съединителя без лагера... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Г.Марков 1 #9 Отговорено 15 Декември, 2016 Маслото за скоростна кутия би трябвало да е 75-80w90. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Wyvern 382 #10 Отговорено 15 Декември, 2016 (Редактирано) Да, точно такова сипи след ремонта, за да я правиш пак след няколко месеца. Някой пишман майстор ще ти е казал тази простотия. п.п. Маслото за тая кутия е MTF-3 на хонда, всичко останало е или вредно за кутията, или временно решение докато се намери MTF. Редактирано 15 Декември, 2016 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goldbyrk 202 #11 Отговорено 15 Декември, 2016 Пълни глупости и заучени приказки, не подвеждайте човека. Това кое е препоръчително и кое е работещо решение, са различни неща. Карам вече над 60 000км с 10/40 моторно масло и нямам проблеми, кара се ежедневно и градско и извън. Изпитаното решение винаги е най-добро. Не си струва да се дават 80 кинта за МТФ, а не съм човек, който ползва менте части за колата си.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Wyvern 382 #12 Отговорено 16 Декември, 2016 Пълни глупости и заучени приказки, не подвеждайте човека. Това кое е препоръчително и кое е работещо решение, са различни неща. Карам вече над 60 000км с 10/40 моторно масло и нямам проблеми, кара се ежедневно и градско и извън. Изпитаното решение винаги е най-добро. Не си струва да се дават 80 кинта за МТФ, а не съм човек, който ползва менте части за колата си.... Ти може да си наливаш в кутията каквото си искаш. Тя най-вероятно и с минерално масло ще работи - сипи си такова. Само че твоята кутия струва 50 лв а неговата ще е 500 след ремонта. Аз поне не бих рискувал. Между другото, маслото е около 50-55 лв. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове