backgammon 0 #1 Публикувано 22 Октомври, 2016 Здравейте , има ли начин да се източи целия антифриз на Стрийм 1.7 2001 г. ? Пробвах от радиатора и казанчето но източих околу 3 литра което е половината течност . На ризата някъде има ли пробка за източване или да не рискувам а да налея 3 литра концентрат червен ? Преди месец свалях радиатора и в момента е с някаква смесица от стар антифриз , вода и нов антифриз и ми се иска да сменя цялото количество.И да питам нормално ли е за Стрийм 1,7 на пета при 120 км/ч да е с 4000 оборота ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #2 Отговорено 22 Октомври, 2016 Трябва да имаш някъде дренажна тапа, чрез нея се източва цялото количество антифриз. Тапата на този мотор мисля е до масленият филтър. Предполагам, че е нормално с къси скорости да си на тези обороти. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1256 #3 Отговорено 22 Октомври, 2016 А отвори ли капачката на радиатора и парното на макс като източваше? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
backgammon 0 #4 Отговорено 22 Октомври, 2016 С отворени капачки на радиатора и казанчето беше и бях спрял под голям наклон напред предницата да е максимално ниско . На парното не знам къде е капачката утре ще проверя . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #5 Отговорено 22 Октомври, 2016 Искаше да каже, че врътката топло/ студено да е на топло докрай. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
libengazi 11 #6 Отговорено 5 Януари, 2017 Относно оборотите, моята е същата като твоята и държи точно 4000 на 120 км/ч. И на мен ми се струваха доста високи за тази скорост, но явно е направен минивана за градско шофиране . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fresh1974 16 #7 Отговорено 17 Януари, 2017 Колега, отвори темата FR-V Документация (в същия форум). Там съм дал линк към ESM (Electronis Service Manual) за различни модели. Изтегли си за Стриим и си прочети вътре методиката за смяна на антифриза, която производителя е дал. Ако случйно няма - погледни за който и да е друг модел с двигател като твоя. Загадка: 15 мин четене ли е повече или 3 часа ръчкане ; )))). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове