koleff3 0 #1 Публикувано 6 Септември, 2016 Здравейте Колеги, Рових доста из нета и тук във форума и понеже не успях да открия конкретен отговор на въпроса ми, реших да драсна запитване. Става дума за Civic 1,6, 2001. Подаряват ми гуми с малко различна височина от оригиналните и се чудя дали са Ок. Размера на подарените гуми е 195*65*15, А не както е оригинално височина на профила 60?!? Благодаря предварително на всички за отзивите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
xaxo 87 #2 Отговорено 6 Септември, 2016 (Редактирано) Ако не си пребоядисван, когато отвориш шофьорската врата долу на шасито трябва да имаш една лепенка/табелка с възможните варианти (размери и цолажи), за които са мислили сивика. PS май не стават. Аз на времето за моя се ориентирах от този сайт - http://www.wheel-size.com/. Все пак някой колега ако е пробвал може да потвърди. Редактирано 6 Септември, 2016 от xaxo Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koleff3 0 #3 Отговорено 6 Септември, 2016 Хм, благодаря, колега за отговора и сайта. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Civic ZC 382 #4 Отговорено 6 Септември, 2016 Със стоково окачване нямаш ядове Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koleff3 0 #5 Отговорено 7 Септември, 2016 Със стоково окачване нямаш ядове Колега, извини ме, Ама какво имаш предвид под "стоково" окачване? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koleff3 0 #6 Отговорено 7 Септември, 2016 Този размер не е за Сивик. Може да ги караш, но скоростомера ще ти показва по-ниска скорост от реалната и малко трансмисията ще ти се товари. Ок, скоростомера да ми е проблема..това за трансмисията обаче е друго. Много зор ли ще и е. Като цяло размера дали ще стане , да не опира някъде по калниците по завои... Просто хич не ми се дават пари за гуми, още повече че тези ми идват ей така, подарък. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
luboianev 2 #7 Отговорено 8 Септември, 2016 Няма проблеми, колата ще се повдигне с един сантиметър, аз карам така. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koleff3 0 #8 Отговорено 8 Септември, 2016 Какъв е твоят размер гуми,колега.? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
luboianev 2 #9 Отговорено 8 Септември, 2016 185 60 14, а карам с 195 55 15, разликата е същата като при тебе. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ObiChLiFk0 495 #10 Отговорено 9 Септември, 2016 Като цяло ако не си свалял колата , а си с окачване на заводската височина няма да имаш проблеми. П.П. "Не ми се дават пари за гуми" звучи като купих си телевизор ама няма да дам пари за телевизия ... 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koleff3 0 #11 Отговорено 14 Септември, 2016 Мерси колеги. Не ми се дават точно сега пари за гуми иначе държа много на това и сега пък тези ми идват подарък как да гоноткажа :-) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
harry11 5 #12 Отговорено 26 Септември, 2016 Аз карам с такива зимни 195/65/15 вече 3-та година. Засега нямам никакви проблеми. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
backstage 24 #13 Отговорено 30 Септември, 2016 И аз съм с летни 195/65/15 Нокиан. Всичко си е нормално. Зимните са 195/60/15 и не намирам разлика. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
donev__1990 1 #14 Отговорено 4 Октомври, 2016 За да не пускам нова тема ще пиша тук. Колата е 2.0 Si сега е с 16ки 205/55. Дали ще мога да сложа 14ки или 15ки? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
backstage 24 #15 Отговорено 4 Октомври, 2016 По-скоро 15-ки. На шофьорската колонка няма ли ги написани размерите? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове