Иван Тихомиров 0 #1 Публикувано 30 Август, 2016 Здравейте, досега бяхме с Toyota Avensis, и решихме пак да заложим на японското, но този път ще е Хонда.Спряхме се на Honda Civic 8. Първоначално бяхме решили да заложим на бензин 1.4, но сега се колебаем между 1.4 и 1.8 бензин. Със сигурност се нуждаем от помощ - колко различни модификации имат двигателите, кои са по-хубави и какво означават съкращенията? Ще караме колкото в града, толкова и извън него. Имаме две малки деца и се чудим дали стига мястото в багажника? Може ли с номера на рамата да се обадя в сервиз на Хонда в България и да разбера каква сервизна история има колата (ако въобще има)? По какво мога да разбера къде е произведена колата? Има ли нещо,за което задължително да гледаме при оглед? Благодаря предварително за отзивчивостта. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1553 #2 Отговорено 30 Август, 2016 http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=101640 http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=101893 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Иван Тихомиров 0 #3 Отговорено 30 Август, 2016 Тези теми ги четох и реших да е 1.8 двигателят. Но на другите въпроси нямам отговор.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Cyreon 200 #4 Отговорено 31 Август, 2016 За семеен човек, с две деца, идентична на Авенсиса, пък и искаш да има място - Акорд е по-добрия вариант от Сивик - по-семейна и по-широка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1553 #5 Отговорено 31 Август, 2016 (Редактирано) Зависи от багажа и целта на пътуването. Като знаеш, колко събира Авенсис, отваряш един Сивик и преценяваш сам. По останалите въпроси: Мога да ти кажа, какво означава i-vtec и i-dsi, ама това предполагам си го знаеш. Къде е произведена се познава по първата буква от номера на шасито - J е Япония, S Англия, 1 е Америка, другите не ги знам. Редактирано 31 Август, 2016 от Krasi-mir Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bla 6 #6 Отговорено 31 Август, 2016 Като семеен човек с две деца, каращ Сивик 8 с R18A2 мога да кажа че това не е най-семейният автомобил. Задните места не се радват на пространство и комфорт. От към багажник има още много какво да се иска. Возията е по-скоро спортна, отколкото комфортна. Има и много плюсове, които са многократно споменавани. Може би по-добрият вариант за семейна кола би бил Сивик 8-седан(возията е по-добра и пространството е в повече), Fr-V или Акорд. Успех в търсенето! 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Иван Тихомиров 0 #7 Отговорено 31 Август, 2016 Зависи от багажа и целта на пътуването. Като знаеш, колко събира Авенсис, отваряш един Сивик и преценяваш сам. По останалите въпроси: Мога да ти кажа, какво означава i-vtec и i-dsi, ама това предполагам си го знаеш. Къде е произведена се познава по първата буква от номера на шасито - J е Япония, S Англия, 1 е Америка, другите не ги знам. Във връзка с това къде е произведена-какво се предлага на бг пазара? Знам, че най-вероятно по-добрият вариант ще е да е произведена в Япония, но ако не е от там, проблем ли, в смисъл на качество и поддръжка след това? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Cyreon 200 #8 Отговорено 31 Август, 2016 (Редактирано) Сивиците са в Англия правени, има и някои в Турция. Акордът - в Япония, с изключение на някои модели между 1993-2003, които са в Англия правени. Това къде е произведена според мен е последното нещо, което трябва да те притеснява. Ти гледай да ти е практична и да ти върши работа, за онова, за което си я купил. Редактирано 31 Август, 2016 от Cyreon 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mitaka_t 83 #9 Отговорено 1 Септември, 2016 (Редактирано) ... Може ли с номера на рамата да се обадя в сервиз на Хонда в България и да разбера каква сервизна история има колата (ако въобще има)? ... Трудна работа. Не невъзможно, но... Доколкото знам, нямат централизирана база данни и ако колата е нов внос, най-вероятно няма да има начин да ти предоставят и разбереш историята на автомобила. Ако е купувана от Бултрако, шанса е по-голям, но тази информация май се предоставя само и единствено на собственика на автомобила (от съображения за сигурност), т.е. трябва да отидеш с него в представителството. Все пак, виж и тази тема, тук е обсъждан този въпрос: http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=99566&hl= Относно мястото, мисля че само ти можеш да си дадеш отговор на този въпрос. Виж колко е голям багажника на модела, на който си се спрял и си направи сметка, като знаеш колко и какъв багаж товариш сега, ще искаш товариш за в бъдеще, ще бъде ли удобно да го вкараш вътре... и т.н. Ако става въпрос за хеч, на мен лично ми е малко, но пък мой приятел с 2 деца (на 4 и 5г) си джитка вече 2ра година с Шевролет Калос и не се оплаква хич, а доста пътува и то на дълги разстояния. Така че за това, най-добре сам да решиш Успех! Редактирано 1 Септември, 2016 от mitaka_t Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Bla 6 #10 Отговорено 1 Септември, 2016 (Редактирано) Само да допълня, M е Тайланд, N - Турция, L - Китай. Редактирано 1 Септември, 2016 от Bla Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Иван Тихомиров 0 #11 Отговорено 6 Септември, 2016 Мнения, или някой да е ходил да я е гледал? http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11468234464237944&slink=ffqyaz Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ikurtev 9 #12 Отговорено 9 Март, 2018 3-Мексико Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
APenchev 0 #13 Отговорено 10 Март, 2018 Авенсиса е по-добрата кола и не я сменяй. Ако все пак настояваш на хонда, то наеми си кола под наем и я покарай два три дни, за да разбереш разликите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове