karchoto 35 #1 Публикувано 24 Юли, 2016 Здравейте колеги. От 1 седмица се сдобих с honda civic aerodeck 1.8 .Всичко беше наред и един ден забелязах че задната скорост не влиза .Нито на запален нито на изгасен мотор.Другите скорости си влизат даже и без съединител когато е изгасена колата.Някой има ли си представа от какво може да е? Масло има във скоростната кутия и изглежда добре.Има ли нещо да се регулира по лоста или нещо подобно. Благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #2 Отговорено 25 Юли, 2016 Малко с чалъм влиза задна,палиш,минаваш през първа или втора и без да пускаш съединител вкл.задна.Проблема е в липсата на синхронизатор, мисля. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2244 #3 Отговорено 25 Юли, 2016 Не съм правил точно Аеродек 1,8.....но виж под въздушния филтър или кутията му трябва да са жилата и включвателя.Почисти ги внимателно и напръскай с течна грес,огледай гумените тампони.Някой да ти включва скоростите ,а ти наблюдавай жилата каво правят... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
s.s.d.d. 280 #4 Отговорено 25 Юли, 2016 Като не включи, мръдни 3см. колата напред или назад и пробвай пак! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #5 Отговорено 25 Юли, 2016 А как назад като не влиза? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SR-71 125 #6 Отговорено 25 Юли, 2016 Най-вероятно проблем с предавателната (скоростната) кутия. Чува ли се шум при движение на някоя от предавките? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
karchoto 35 #7 Отговорено 25 Юли, 2016 Прочетох всичко от тука писаното пробвах и пак не става.Имам чувството че не отива съвсем на дясно лоста. А 5 скорост влиза а задна нали е срещу нея Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
karchoto 35 #8 Отговорено 28 Юли, 2016 Здравейте колеги отново. Днес разглобих скоростната кутия и установих къде е проблема. Изронена е муфата( или както се казва ) на задната скорост и малко от синхронизатора.Прилагам снимки на повредените части . Моля ако някой има решение да помага. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
i.iliev 2 #9 Отговорено 9 Август, 2016 (Редактирано) Здравей разреши ле се проблема? При мен 1-ва излизаше и смених цялата кутия,по-евтино излиза При старата ми "англичанка", задната влизаше трудно и се чуваше хъркане,но проблем не ми бе правила Поздрави Редактирано 9 Август, 2016 от i.iliev Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
karchoto 35 #10 Отговорено 9 Август, 2016 Търсих тука там и не намерих такава муфа.Повиках неволята и с помощта на Иван фена , който ме посъветва да взема една диамантена пиличка и полека и внимателно си оправих зъбите на муфата и сега кутията е събрана и всичко е наред .Благодарности на всички които се отзоваха. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове