pet71 122 #1 Публикувано 17 Юли, 2016 Здравейте колеги,реших да споделя моите проблеми с некоректен търговец на японски авточасти, дано да няма и други опарили се.Наскоро ми се наложи да сменям висящия лагер на Харвито и след обстойно търсене в Бургас намерих единствено на марката Фебест ,но тъй като бях ползвал опори за макверсоните на тази марка и не бях очарован ,след търсене в интернет попаднах на БАЛКАН ПАРТС- вносител на японски части с изключително качество.Свързах се с тях и се оказа че имат такъв лагер -Накамото японска марка,която те си внасяли.Не си направих труда да проуча марката ,но си казах-все пак вносител с магазини в София и Варна може би ще предлагат добро качество.Поръчах си лагера от сайта им на номерата който бяха посочили и на следващия ден поръчката пристигна с наложен платеж-както се бяхме уговорили.Направи ми впечатление ,че по лагера или по тампона нямаше никакви номера или инициали,беше в прозрачен найлонов плик,но си беше чисто нов.Звъннах им веднага и 10 минути ме уверяваха че така пристигат от Япония и са с изключително качество.Другото на което не отдадох голямо значение е че подателя беше не фирмата ,а някакво физическо лице.Та след няколко дена ми монтираха лагера-в сервиз с много добро име в Бургас и на другия ден Харвито издаваше звук като самолет. Обратно в сервиза и се оказва че звукът е от висящия лагер. Обаждам се веднага на същите телефони на БАЛКАН ПАРТС и се оказва че Няма регистрирана такава поръчка и тъй като е изпратена от физическо лице-няма гаранция.Разбира се основната вина е моя че не догледах на време ,но тази елементарна схема с лица паравани ме издразни много ,а и те не бяха изобщо изненадани че някой служител си е приел лично поръчката-така е тяхната версия .Според мен знаейки за качеството на частите си използват такава схема. Ще помоля,ако има колеги получили пратки по същата схема да споделят , а аз смятам да си търся правата по всички инстанции . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Legal 42 #2 Отговорено 17 Юли, 2016 Ами...защо не изпратите една писмена покана до физическото лице с изявление за разваляне на договора за покупко продажба, който е неформален, т.е. не е необходимо да е в писмена форма. В поканата, искате възстановяване на заплатената от Вас сума в определен срок, като при невъзстановяването и ще отнесете спора пред компетентен съд. Заради жена ми, понякога се случват подобни неприятности, защото пазарува от олх и се опитват да се тарикатят някой, като един път, почти се стигна до съд, но възстановиха парите, така че шанс имате и то не малък. Не вярвам, използвантото ф.л. да е някой малоимотно. Най вероятно е някой техен служител, който при подобна покана, сериозно ще се замисли. Успех. Sent from my SM-G935F using Tapatalk 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pet71 122 #3 Отговорено 17 Юли, 2016 Защото физическото лице може и да не съществува,а и може и да излязат няколко .Номера посочен от него е фирмен на Балкан Партс.Задвижил съм процедура и като има развитие ще пиша. Благодаря за съвета. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pepur 175 #4 Отговорено 18 Юли, 2016 Странно,аз също доста съм поръчвал от тях и всичко е било ок.На наложения ми платеж винаги пишеше Балкан Партс. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #5 Отговорено 18 Юли, 2016 На следващия ден ти се е прецакал новия лагер -не ти вярвам изобщо.От сервиза и с гъза си да са го сложили ,лагера и най-големия боклук да е ,няма начин след монтажа да не вие ,пък след няколко километра да вие като самолет.Той трябва изобщо да не е имал циментация ,но пък след монтажа не е виел .Качаш ни на черешата нещо ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pet71 122 #6 Отговорено 19 Юли, 2016 Обяснявам малко с подробности а пък който иска да вярва.Колата от сервиза я взехме с жена ми ,аз си карах служебната а тя караше Хондата.На другия ден ходихме някаде и тогава я усетих-карах аз,но това е без всякакво значение-пуснах темата за да разберат повече колеги какви мошеници има и как ни мамят с различни трикове,а това че лагера е пълен боклук явно БАЛКАН ПАРТС си го знаят и затова не са се писали те като подател а някакъв си ....Ще се пробвам да кача снимка на товарителницата и на лагера. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pet71 122 #7 Отговорено 19 Юли, 2016 На номера от товарителницата отговарят Балкан Партс ,само че се правят на ущипани булки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
movx2000 40 #8 Отговорено 9 Март, 2017 (Редактирано) На мен ми е интересно тия от сервиза как не са забелязали, че лагерът вие след като са го монтирали. Но наистина, възможни са подобни схеми. И мен са ме лъгали по подобен начин служители на фирма. Още ме хваща яд като се сетя. Човек наистина трябва да бъде много внимателен при сделки с непознати търговци. Винаги трябва при най-малкия признак, че нещо не е редно да не се дават пари, докато не се изясни случая. Нормално ако фирма е изпратила частта, би трябвало да пратят и фактура с касова бележка. Редактирано 9 Март, 2017 от movx2000 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове