maks4o0o 4 #1 Публикувано 12 Юли, 2016 Здравейте! Както съм споменал в заглавието, колата е Акорд 7. Не знам дали някой друг освен мен има същия проблем, но не видях подобна тема. Двете ми задни врати скърцат ужасно и колкото и да пръскам вътре механизма ( от него скърца ) не се оправят нещата ... Някой ако се е сблъсквал с това и го е оправял моля да сподели за решението, че имам чувтвото, че карам кола на 30г. .... Благодаря ви предварително! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Balthazar 4 #2 Отговорено 12 Юли, 2016 Колега сваляш корите на вратите , след което сваляш и механизма. Като го свалиш го изчистваш хубаво и раздвижваш ролките . След това качваш и караш Акорд 7ма Генерация Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bobchoo 139 #3 Отговорено 12 Юли, 2016 (Редактирано) Ако са ти наранени гумените покрития на палците ще трака, а вратите ще се затварят по-трудно. Ако имаш скърцане си намажи уплътненията на вратите с вазелин. Успех! Редактирано 12 Юли, 2016 от bobchoo Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
franticc 1 #4 Отговорено 1 Август, 2016 Колега сваляш корите на вратите , след което сваляш и механизма. Като го свалиш го изчистваш хубаво и раздвижваш ролките . След това качваш и караш Акорд 7ма Генерация Аз свалих корите, но има една ламарина и нищо не се вижда от нея. Не разбрах как да сваля механизма. Може ли подробности? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nedyalkov 13 #5 Отговорено 29 Септември, 2016 Здравейте! Както съм споменал в заглавието, колата е Акорд 7. Не знам дали някой друг освен мен има същия проблем, но не видях подобна тема. Двете ми задни врати скърцат ужасно и колкото и да пръскам вътре механизма ( от него скърца ) не се оправят нещата ... Някой ако се е сблъсквал с това и го е оправял моля да сподели за решението, че имам чувтвото, че карам кола на 30г. .... Благодаря ви предварително! Здравей колега, успя ли да отстраниш проблема със скърцането и как, че и при мен го има от известно време, особено като я понапече слънцето колата и е много дразнещо. Слагах грес, една, втора, после и с WD 40 пръсках обаче все същото. Мисля, че идва от гумените уплътнения на входа на механизма, защото гледам, че се опират в металния механизъм. Явно се поотпуснала гумата ли! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aleksandur 283 #6 Отговорено 29 Септември, 2016 Ето тука има описан един вариант .https://www.drive2.ru/l/7134634/ 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nedyalkov 13 #7 Отговорено 10 Октомври, 2016 Здравейте колеги, Търсих питах за този лагер 8307 ама нещо не мога да го открия. Някой има ли идея от къде в София мога да си купя съчми 11,9 мм (или 12 мм)? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chavdarbs 127 #8 Отговорено 9 Декември, 2016 (Редактирано) Ето списък с номера на лагери със същия диаметър сачми Редактирано 9 Декември, 2016 от chavdarbs Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chavdarbs 127 #9 Отговорено 28 Февруари, 2017 (Редактирано) Това направих вчера по въпроса. http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=102510&page=2&do=findComment&comment=1057484142 Редактирано 28 Февруари, 2017 от chavdarbs Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HONDA VARNA 0 #10 Отговорено 28 Февруари, 2017 При мен има жужене на предна лява врата докато карам. Гледаха я, ровиха нещо на едно-две места (Бултрако е едното), ама ефект няма. Ако я натисна навън, докато щофирам това тормозещо жужене спира. Някакви идеи? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DOXATA 102 #11 Отговорено 28 Февруари, 2017 Колеги дали CRV първа ген. сачмите със същия размер? Бихте ли ми насочили към някои магазин за лагери и сачми, по възможност в централна или западна част на София. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chavdarbs 127 #12 Отговорено 1 Март, 2017 .... Някакви идеи? Най-добрата идея е да се демонтира кората от вратата и да се покара така. Може би има нещо разхлабено. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HONDA VARNA 0 #13 Отговорено 1 Март, 2017 (Редактирано) Почивните дни се заемам и ще пиша какво е. Редактирано 1 Март, 2017 от vesivanova Предходното мнение не се цитира. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nedyalkov 13 #14 Отговорено 7 Март, 2017 Колеги дали CRV първа ген. сачмите със същия размер? Бихте ли ми насочили към някои магазин за лагери и сачми, по възможност в централна или западна част на София. Здравей, пиша с малко закъснение. За размера на съчмите при теб не знам, но аз успях да си намеря съчми от магазин за лагери в ж.к. Красна поляна-2, намира се точно на кръстовището на бул. Никола Мушанов и ул. Добротич (ж.п. линия), долу в един от високите блокове, от дясната страна на булеварда в посока към Овча купел. Не помня името на магазина, но работи и в Събота до обяд, и има голям избор от лагери, съчми и там подобни. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DOXATA 102 #15 Отговорено 8 Март, 2017 .....но аз успях да си намеря съчми от магазин за лагери в ж.к. Красна поляна-2, намира се точно на кръстовището на бул. Никола Мушанов и ул. Добротич (ж.п. линия), долу в един от високите блокове, от дясната страна на булеварда в посока към Овча купел. Не помня името на магазина, но работи и в Събота до обяд, и има голям избор от лагери, съчми и там подобни. Мерси колега, аз точно от там купих по 1лв. бройката. Фирмата се казва Лира 2000. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DOXATA 102 #16 Отговорено 4 Април, 2017 В неделя се позабавлявах със скърцащите (по-скоро щракащи) врати. Механизмите изглеждаха така : Оказа се, че на ЦРВ-то не са сачми, а ролки. Не забелязах нищо кой знае колко износено. След почистване и смазване : Ефектът беше частичен. Осезаемо подобрение имаше при регулиране по вертикала. П.п. Моля админ да премести което и където е необходимо. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MZERO 10 #17 Отговорено 24 Септември, 2018 Малко да вдигна темата - има и друго решение вече, за който не му се разглобяват тия механизми - така наречения door checker. https://www.aliexpress.com/item/Rear-Left-or-Right-DOOR-STOPPER-72840-SDC-A01-72880-SDC-A01-FOR-HONDA-ACCORD-2003/32825972262.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.77794c4dz9DjQt Не е оригинална част и нямам идея колко време ще изкара - но засега около месец е ОК Мисля, че някъде беше описано как се свалят корите но ако някой има нужда мога да направя едно pdf-че с инструкциите от manula-a. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове