Izverg 458 #1 Публикувано 14 Юни, 2016 (Редактирано) Колеги от месец си блъскам главата с един много често срещан проблем с дразнещ звук през тонкплонките на запалена кола. Свири да си еВе. Преди на другите ми коли сам имал такъв проблем, но успяват да се справя. Колата ми е рд1 фейс. До колкото съм чел проблема се появява ако има някъде плюс близо до кабелите за тонкплонките. Махам сд-то от буксата пазя и пак така. Опитах да разделя кабелите да не са заедно с тези на захранването в снопа но няма ефект. Допълнително пуснах маси пак нищо. Дайте идея, че не ми се прекарват нови кабели а вече блокиран от всякъде. Редактирано 14 Юни, 2016 от Izverg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izverg 458 #2 Отговорено 14 Юни, 2016 (Редактирано) Извинявам се ако модераторите сметнат да я преместят в Техническия раздел Редактирано 14 Юни, 2016 от Izverg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
alman 20 #3 Отговорено 14 Юни, 2016 Продават се филтри за захранването, може да спаси положението. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Crazy job 434 #4 Отговорено 14 Юни, 2016 При мен се появи същия проблем и, аз търся решение все още. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izverg 458 #5 Отговорено 15 Юни, 2016 Къде да го сложа тоя филтър? При махнат то сд пак се чува Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #6 Отговорено 16 Юни, 2016 Имаш усилвател ли? Не трябва да се чува при махнато СД. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
alman 20 #7 Отговорено 16 Юни, 2016 Филтрите се слагат на плюса на захранването. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
swakke 54 #8 Отговорено 16 Юни, 2016 (Редактирано) Я първо кажи каква марка е сд-то.Ако е от тез китайските е 100% от него.После може да пробваш с друго по-качествено сд.Ако с друго сд пак имаш проблем това може да от кабели на свещи или от диодната плочка на динамото. Редактирано 16 Юни, 2016 от swakke Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izverg 458 #9 Отговорено 17 Юни, 2016 Нямам усилвател. При махнат сд се чува значи не е от него. Какви диоди на алтернатора? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
swakke 54 #10 Отговорено 17 Юни, 2016 В динамото има една плочка.на нея са запоени диодите.един да е издумкал може да създава проблеми.виж някоя схема в нета какво представлява динамото отвътре.Това е само предположение.Може да не е 100% от това. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izverg 458 #11 Отговорено 17 Юни, 2016 Помня, че не ми се отваряше прозореца на лявата(шофьорска) врата. Бяха се прекъснали кабелите с времето от отваря и затваряне. Трябва да проверя дали случайно не подава импулс там. Но това не обясня звука във всички тонколони, нямаше ли да е само на лявата врата проблема? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
alman 20 #12 Отговорено 21 Юни, 2016 Шума променя ли се с оборотите на двигателя? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izverg 458 #13 Отговорено 22 Юни, 2016 Да Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
alman 20 #14 Отговорено 22 Юни, 2016 Тогава, както каза колегата е от диодния блок на алтернатора може би. Един филтър би ти решил проблема. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izverg 458 #15 Отговорено 22 Юни, 2016 Ще погледна там, но пак казвам при свалено сд се чува, значи филтър на захранването преди сд-то няма смисъл да се слага. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izverg 458 #16 Отговорено 28 Юни, 2016 шума още е на лице и дразни, ако някой се сети за нещо да пише моля Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
alman 20 #17 Отговорено 28 Юни, 2016 Да не дава някоя от колоните на маса? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izverg 458 #18 Отговорено 28 Юни, 2016 огледах ги не прави контакт, мистерия пълна ще опитам с външен кабел да подам звук да видя от кабелите или от сигнал идва Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shorty 157 #19 Отговорено 28 Юни, 2016 https://kynchev.com/analoginterface.html Аз имах същия проблем преди със музиката на сивика и си реших проблема с един такъв филтър(втория подред)Но аз имах и два усилвателя ,та незнам дали ще свърши работа при теб.По спомен го бях купил тук от Пловдив за 5-6лв. от магазин за аудио компоненти.Ако сметнете,че е реклама премахнете линка,просто това намерих в нета.Дано да помогне. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izverg 458 #20 Отговорено 28 Юни, 2016 (Редактирано) Разбирам, филтъра е за сд-то да изчисти сигнала, а при мен се чува без да е монтирано сд-то. Усилвател нямам. Редактирано 28 Юни, 2016 от Izverg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове