rahneff 0 #1 Публикувано 17 Май, 2016 Здравейте колеги.Доста се рових по подобни теми ,но не намерих нищо и затова реших да пусна тема.Та Хондата е црв 1999 г 147 кончета. Имам поставено реле на фаровете за да се включват сами след като запали колата,но като се цъкнат и не мога да разбера кога е включен климатика,понеже осветлението на копчето му отслабва след запалване на фаровете.Моля за съвет от колегите как са си решили този проблем, Имах подобен проблем със светлината на часовника в купето ,но него го реших като отрязах едното от кабелчетата ,които отиваха към часовника/мисля че беше червеното/и по този начин не отива сигнал към него за пуснати фарове и така сега си свети през цялото време силно,все едно че не карам на фарове.Някой има ли представа дали и тука може да се резне някой подобен кабел и да се реши и този проблем по сходен начин,че в големите жеги е доста неприятно да чакаш 30-40 сек.и да разбереш че не си успял да пуснеш климатика и след това още толкова за да тръгне .Не че е толкова фатално но дразни и ако има варианти да се направи нещо ,защо да не пробваме. Мерси предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
bbozhanov 74 #2 Отговорено 17 Май, 2016 Виж бутончето за нулиране на километража дали се върти и от там да можеш да регулираш яркостта на осветеност по таблото (и не само, вкл. бутона на климатика). Ако не е от там, може да си има отделен потенциометър за тази работа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koko__2002 32 #3 Отговорено 17 Май, 2016 Мисля, че няма на първа генерация регулиране на осветеноста на таблото. Реле ли ти е вързано или DRL блок? Защото аз съм с такъв и нямам такива проблеми с намаляване на осветеноста, само когато аз включа ръчно фаровете се намалява. Така с този кабел на часовника дето си го резнал вечерно време не ти ли вади очите? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nag 22 #4 Отговорено 17 Май, 2016 (Редактирано) Мисля, че няма на първа генерация регулиране на осветеноста на таблото. Реле ли ти е вързано или DRL блок? Защото аз съм с такъв и нямам такива проблеми с намаляване на осветеноста, само когато аз включа ръчно фаровете се намалява. Така с този кабел на часовника дето си го резнал вечерно време не ти ли вади очите? При мен също е направено да не намалява подсветката при включени фарове. Редактирано 17 Май, 2016 от nag Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DOXATA 102 #5 Отговорено 17 Май, 2016 Аз се смених крушките на всички копчета по интериора с яркосветещи бели диоди и сега е перфектно.дори като се намали осветеността при включени фарове се вижда отлично. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2246 #6 Отговорено 18 Май, 2016 Точно червено е кабелчето,което излиза от регулиране на вътрешното осветление от копчето на таблото.Захранване на подсветката е през бушон номер 30/7,5А/.Може да пробвате през него да видите ефекта без подсветка.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DOXATA 102 #7 Отговорено 18 Май, 2016 На живо е доста по-добреhttp:// http:// http:// Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rahneff 0 #8 Отговорено 18 Май, 2016 Модул е колега koko_2002. Не съм се изразил правилно по горе.И то така са го вързали че само си пали светлините а аз не мога да си пусна или спра фаровете принудително ако искам . А колегата DOXATA ,лесно ли се разглобява средната конзола предполагам за да ги подмениш със по силни крушки или диоди.Много добре ти се е получило осветяването .Супер Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2246 #9 Отговорено 19 Май, 2016 Що не си резнеш кабела от модула към габарита? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
koko__2002 32 #10 Отговорено 19 Май, 2016 Моя модул го вързах така, че като запаля пуска дългите на 40%. Когато ръчно завъртя лоста на фаровете модула автоматично се изключва. Трябва да потърся схемата и ако искаш ще ти я напиша (мисля, че бях и надписал цветовете на кабелите) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rahneff 0 #11 Отговорено 19 Май, 2016 Много ще съм ти благодарен koko_2002 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DOXATA 102 #12 Отговорено 19 Май, 2016 Мерси колега rahneff. На мен ми беше лесно да го разглобя.Смяната на диодите е по-пипкаво,просто трябва да можеш да работиш с поялник и да ти се занимава.За централното конзола е малко по-лесно,защото там така или иначе е с диоди и трябва просто до ги замениш с бели(оригиналните са два жълти и един зелен)и в моя случай да им пилнеш главите да станат плоски,че аз погрешка взел с кръгли.А за копчетата за вдигане и сваляне на стъклата,за усилената задна светлина и за заключването на шибидаха е по.тегаво.Копчетата са малки и с крушки,при смяната им с диоди трябва да сложиш и резистори и става дядовата ръкавичка вътре,НО СТАВА ,стига да имаш достатъчно желание.Имам едно резервно управление на парното и климатика и мога да ти сменя диодите поне на него,обаче как ще ги бартеросаме с твоето нямам идея. https://www.youtube.com/watch?v=MVx-fSFr3e4 Ето ти едно видео да видиш за какво иде реч. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rahneff 0 #13 Отговорено 2 Юни, 2016 Колеги ,а някой има ли представа този бушон N 30 7.5 А само за подсвета ли е или и нещо друго минава през него?.Ако го махна да не се окаже че нещо нещо не работи и да ме остави на пътя . ЦРВ 1999 г Мерси Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2246 #14 Отговорено 2 Юни, 2016 Бушона захранва само регулатора на осветлението в таблото.Демек всички крушчици по копченцата,радиото и таблото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Izverg 458 #15 Отговорено 3 Юни, 2016 И мен много ме дразни тва, че не се вижда кога съм на климатик и кога не. За това аз изкарах малката букса отзаде зад конзолата и извадих червеното кабелче от леглото му и го изолирах. Така вече при пуснати габарити не се намаля осветлението. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове