ifrankyman 0 #1 Публикувано 19 Март, 2016 Звукът го прави около 1800 - 2200 об. (под и над тези обороти не се чува), без значение дали е натиснат съединителя или не, на свободна и на скорост... на 4 и 5-та предавка не го чувам, но предполагам, че тогава се заглушава от двигателя. Не мога да го определя къде е отвън, защото когато съм отвън се смесва с шума от двигателя и е незабележимо. Вътре се чува силно... Усеща се лека вибрация на педала на газта. Предложения? Ето го и звукът - https://youtu.be/8RJ038HL7i0 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
doggy 183 #2 Отговорено 20 Март, 2016 Не е странен шума.Почти при всеки дизелов сивик се чува.Засега и аз не съм установил от къде се чува. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ifrankyman 0 #3 Отговорено 20 Март, 2016 Никой ли не се е справил с този шум? Извън градско не се забелязва, но в града, на ниските предавки е много дразнещо, чува се през една минута като минавам през тези обороти... не мисля, че е нормално това жужене... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
@ristokratis 4 #4 Отговорено 20 Март, 2016 И при мен го има този звук какво ли не правих да установя откъде идва но не успях ако някои друг открие да сподели Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jiktakof 47 #5 Отговорено 20 Януари, 2017 Откачете пистовия ремък и ще видите че изчезва ... Вийййй на умряло ДИНАМОТО .. на моя алтернатор съм сменял лагерите , но като нямаш кора отдолу на мотора се мокри и много бързо заминават Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
brokofil 18 #6 Отговорено 20 Януари, 2017 И при мен го има този шум,но само когато сменям от 1ва на 2ра. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
icko_stanev 78 #7 Отговорено 20 Януари, 2017 (Редактирано) Значи, иде ми да си скъсам и изям ушите. Лятото свлях алтернатора и само лагерите не смених. Бях тръгнал към магазина за лагери и двама приятели майстора ме разубедиха с идета, че оригиналите ще изкарат по-дълго от новите. Интересно, че при мен шума го има само като е студено навън, лятото не се чува. Проучването ми стигна до този лагер http://moneashop.com/alternators-parts/132323-bearing-IA5891.html А на моя лагер пише 6202rs, което си е най-обикновен лагер. Редактирано 21 Януари, 2017 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1257 #8 Отговорено 20 Януари, 2017 3-4 лв от магазин за лагери. Едностранно капсулован ли е тоя? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
manndalay 3 #9 Отговорено 24 Април, 2017 Здравейте, колеги. При мен го има същото стържене. Някой успя ли да реши проблема усешно? От лагера на алтернатора ли е в крайна сметка? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове