gitzev 15 #1 Публикувано 9 Март, 2016 Здравейте,колеги. Имам проблем с чистачките на Hrv 2001г. Рамената влизат в едно ябълки и се закопчават с бели пластмасови капачки. Та точно тези капачки са се изхабили с времето и не закопчават рамото към механизма. Някой знае ли от къде мога да си закупя нови?Предварително благодаря на всеки откликнал на молбата ми Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Flyer 10 #2 Отговорено 14 Март, 2016 Тези дребни детайли са голяма мъка за намиране. Бултрако сигурно ще могат да ти доставят, но цената ........... Мега партс продават много употребявани авто части, но предполагам, че само пластмасови накрайници няма да ти предложат, а целият механизъм. Друг е въпросът, доколко няма да са амортизирани, като твоите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
swartalf 241 #3 Отговорено 16 Март, 2016 Нещо от сорта на тия уй@вини ли са? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gitzev 15 #4 Отговорено 16 Март, 2016 Подобни , но кръгли. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
cucy 54 #5 Отговорено 18 Март, 2016 Ако са идеален кръг, може да пробваш да ти ги направи стругар, от какъвто материал пожелаеш. Дай снимки на тези пластмаси, да ги видим, че ми стана интересно. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #6 Отговорено 18 Март, 2016 Амии, аз смених едната, щангичка, сега ще сменям и другата, че от един мокър сняг се доизрони и пак почна да хлопа и да се удря в колоната. По 60лв е едната щанга. Не са идеален кръг, а са с шлици. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Richard 41 #7 Отговорено 18 Март, 2016 (Редактирано) Тия детайли, дето swartalf ги е снимал, са голяма мъка. Защото преставляват, грубо казано, една пластмасова чашка, в която влиза единия край на щангата на механизма на чистачките и нещо като калпаче, пак пластмасово, което всъщност застопорява шарнирния механизъм, за да не се разпадне. Та, всъщност, пластмасовото калпаче се захвща към чашката ; с времето, поради умора на материала и ....., едни малки пластмасови зъбчета, които са на чашката, остават в едно положение, демек губят еластичност и не щракват здраво и двете пластмасови джаджи не се подсъединяват здраво, и шарнира няма кой да го държи. Отделно, в тази пластмасова чашка, има малко количство грес. Като ми се случи този филм, на мен - след като доста търсих и естествено не открих (от Бултрако ме убиха с цифра, естествено), съединих чашката и калпачето на черупката на шарнирчето, с едно яко двукомпонентно лепило, (турих и малко грес вътре, да има смазване) и така, около 3 години вече. Става бръже. Редактирано 20 Март, 2017 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
swartalf 241 #8 Отговорено 18 Март, 2016 Като вариант, не може ли да се навърти една резба на ябълката и да се навие една гайка, вместо пластмасовата шапчица ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #9 Отговорено 18 Март, 2016 Сичко може, стига да ти се занимава, Аз реших да ги сменя. Няма нищо по-добро от новото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mandata 2 #10 Отговорено 14 Април, 2016 Аз си сложих болт с гайка на мястото на металната ябълка. Намерих някаква стара пластмасова втулка, която пасна на ухото на рамото (набива се плътно без да лагерува в ухото). Болта минава през втулката и се върти в нея свободно, но без да хлопа. Стана работата само труд и творчество, че сме българи все пак. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gitzev 15 #11 Отговорено 19 Март, 2017 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gitzev 15 #12 Отговорено 19 Март, 2017 Това е капачката. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове