Jump to content

toyo

Фен
  • Мнения

    67
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от toyo

  1. След като бях забравил че ми седят в гаража стоповете се сетих че имам обява за тях Някой няма ли мераци или да му трябват такива. 50 лева и договаряне , да ги махам че само ми пречат на CRX-а
  2. ...добре бе приятел нали именно за това са полицаите да проверяват кой е без гражданска и да правят акт.Аз също имам втора кола и понеже не мога да плащам и на нея винетка и застраховка не я карам какъв е тоя справедлив закон да те задължава да правиш застарховка на кола която в момента не използваш.Май най е лесно да одерем всички вместо да хванем тия които нарушават правилата.Данъчна държава станахме Може би не съм се изразил правилно колега , имах в предвид това ,че морално аз вина нямам защото съм достатъчно разумен и отговорен за да не вадя на пътя кола без застраховка, но според сега действащото законоИЗДЕВАТЕЛСТВО аз съм си нарушител , както и всички като мен. Няма значение караш ли или не , както няма значение за данъка така няма значение и за Гражданската отговорност.... Ако става дума пък за полицайте нищо против нямам тях има много свестни хора които се мъчат да си вършат работата почтенно , но толкова тапаци има че някои дори объркват часа на протоколите а какво остава за това да те проверят имаш ли ГО. Работата се свежда до там колко искат да ни вземат а не колко сме сгрешили. Тези мерки нямат замисъл за някаква ефективност и градивност..както някой каза "обслужват нечий интереси". И колкото и да се мъчим да си обясним защо е така защо всичко при нас е на обратно както примерно данъците на МПС за нови екологични автомобили и тези за старите димящи бараки , няма да можем понеже обяснение няма . В тази държава логика няма това е държава на абсурдите и ние сме едни смотаняци които просто се делят на цветове а не осъзнаваме че всички сме надупени с отворени бузки по един и същ начин..
  3. Здравейте колеги ! Тъй като имам 2 автомобила освен Рекса имам и едно Типо дизелово за всякакви терени и условия, Хондата зимата ми стои в гаража на топло и на сухо и съответно до преди месец плащах на половина ГО само за времето през което я карам, Фиата на същата схема. Хубаво беше защото за 2 коли плащах малко повече от цената на една ГО. На 1ви Април по ирония на съдбата получих писмо от Гаранционен Фонд, че според чл.259 от КЗ "всяко МПС което не е спряно от движение трябва да има валидна застраховка ГО...". Ако не докажа валидна застраховка ГО в двуседмичен срок щели да подадат информация на МВР-КАТ за налагане на административно наказание глоба между 400-600 лева и спиране от движение.... Не бях изненадан изобщо защото това си се очакваше. Осъзнавам вината си, и че институцийте не могат да знаят дали аз си карам колата или ми стои в гаража, а си има ясен текст в закона и по него без проблем могат да изрежат доста хора.Като човек който работи в застрахователна компания съм на ясно с размерите на обезщетенията по ГО , действително не са достатъчни , но и цените, които заплащаме за тази застраховка наистина не са кой знае какво,за да очакваме нещо сериозно насреща.Всички знаем че проблема е в това че през целия си живот повечето хора в България просто съществуват а не живеят,имаме смешни доходи , плащаме смешни осигуровки / застраховки - получаваме смешно обслужване и отношение.... Всичко ни се вижда скъпо защото нямаме нормални доходи , ние не живеем в тази "държава" ние сме едни данъкоплатци , донори , суровина за печалба... До там ни докарват че финансово не можем да бъдем отговорни. Да аз искам да си плащам данъка , искам да плащам застраховка , искам да плащам здравни и социални осигуровки , но искам и да получавам нещо насреща не нещо посредствено а нещо истинско такова каквото трябва да бъде , не да чакаш на опашки направления , да влизаш в кратери по улиците , и накрая след 40 години трудов стаж да получиш 200 лева пенсия и да ти се иска да умреш в съня си. Искам но държавата не ми дава начин да го направя , защото ми ебава майката по всякакви възможни начини ! Извинявам се ако мнението ми изглежда цинично или ако съм досадил на някого. Поздрави на всички и весели празници
  4. Пич , действай по Акордчето , гарантирано насладата от това да я съживиш ще е огромна , а накрая удовлетворението от постигнатият резултат не можеш да го сравниш със покупка на по-нова кола, то е несравнимо. Помисли колко нови модели се срещат по пътищата и колко от тези като твоя си виждал? Аз на твое място ако разполагам с финансови възможности и време с кеф ще се потопя във възраждането на една истинска Хонда Ако искаш съвет моят е: направи това Акордче като ново , и се старай да е пълен stock колкото и време и нерви да ти отнеме. Успех и се надявам да го четем във "Проекти"
  5. Аз съм за предложението на колегата Rockonoff.Смятам ,че е актуално.Все пак караме Японски автомобили и можем да покажем уважението и съпричастността си към страданието на този добър народ Поздрави !!!
  6. Значи Лев Инс , не били толкова кофти компания ,когато клиента си е изпълнил задълженията, че и сякаш на време се изплати обезщетението !!! Това го написах заради всички дето лаят без да има смисъл. Да се почерпиш за празниците колега, пък може и някой ъпгрейд да направиш на колата !!!
  7. Колега прав си за това че са безумия ,но това е въведено за да се улесни работата на компетентните органи, които просто си измиват ръцете с тези хвърчащи и почти винаги грешно попълнени листчета ДКП. Има редица проблеми около тях , стават злоупотреби и са кофти вариант освен за застрахованите така и за застрахователите защото всичко е пълна измислица. Относно информацията не е толкова сложно но определено на всеки един човек му трябва помощ от по-компетентен когато се сблъска за първи път с ДКП, което пък е продиктувано и от факта, че много хора не знаят дори за какво сключват застраховка Г.О. по-скоро я приемат като вид данък може би.Проблемите са много комплексни но това е положението.От своя страна пък застрахователните брокери изкривяват представата на клиента за продукта,който му предлагат и съответно подведен човечеца не си прочита дори условията по договора, който сключва и само изисква без да счита, че има и задължения (визирам застраховката КАСКО). Трябва да се чете определено трябва. Относно регресните претенций на компанията - да , всички документи трябва да са коректни но за това има грижа предимно застрахования, ето защо има създадени и мобилни екипи, които изземват функцийте на компетентните органи за удостоверяването на събитията и подпомагане правилното уреждане на претенцията.
  8. В такъв случай, няма да се оттърве така лесно от виновния защото , към ДКП задължително се попълват и Доклад към застрахователя и Декларация за виновност само и единствено от виновния. Така, че ще неще , си е вързан за виновният. Ако той не осигури необходимите документи, няма да получи обезщетение, защото макар и по КАСКО да заведе щета това също става с документи. Има си точка в общите условия на компанийте, че застрахованият е длъжен да осигурява правото на регресна претенция на застрахователя, тоест по съдебен път от застрахователя на виновния да се върнат парите по обезщетението, но това с некоректни документи не става.Определено на никой не му се губят средства нали?
  9. Да се представят двата автомобила за оглед си е изискване което трябва да се спази.Хората масово не знаят как и кога могат да използват двустранен констативен протокол за ПТП, в случая огромна вина за това имат и мързеливите КАТ, които посещават и удостоверяват такива събития изключително рядко.Всеки е добре да знае, че когато едно от участвалите в ПТП МПС-та не е в движение (разбирайте пуканти радиатори, капак закриващ челното стъкло, спукан картер, през нощта счупени не светещи фарове, спукано челно стъкло, тежки увреждания по ходовата част и тн.) настоявайте КАТ да посетят на място ПТП.Когато има спорове около вината и съмнения за употреба на алкохол също. В такива случаи много често пострадалият получава отказ за изплащане на обезщетение тъй като ДКП се съставя САМО АКО И ДВЕТЕ МПС СА В ДВИЖЕНИЕ.Именно и поради тази причина застрахователите изискват и двамата участници да присъстват с автомобилите си.Относно обезщетенията , по Г.О. изчислението е регламентирано от Наредба 24.Всеки може да я прочете и да се запознае с нея.И определено ако всичко е наред по претенцията изплащането не се бави.Току що извършихме оглед на колегата колата не е толкова зле , само докато я видях и бях сигурен че е някой от клуба И други съклубари са минавали през мен , само че не знаят Ако някой има въпроси относно разправийте със застрахователи на всеки бих помогнал с удоволствие до колкото ми е възможно.
  10. Аз живея в къща , имам си и гараж , но почти всеки ден влизам и излизам от него с разправия..написах с огромни букви на него "ГАРАЖ" с ярко червено за да може да го виждат.Уви всеки ден все някой си е харесал там местенцето и все ги търся , до грубости не съм стигал защото за мен е безмислено.Същото ,което аз сторя на другия, може да ми се върне.Е веднъж спуснах една гума ,но то почти не се брои.Работя в застрахователна компания и съм виждал доста последствия от паркиране на "чужди" местенца.. две от най-забавните за които се сещам бяха на Опел Вектра и една Мазда 323...Вектрата се появи на 2ри Януари за щета с чуден надпис на капака на багажника - "ЧНГ ПЕДАЛ" , а на целия заден панел на Маздата пишеше с големи букви "ГЕЙ"... излишно е да ви казвам колко им беше неудобно на клиентите... и колко смешно на мен . Като цяло няма смисъл от саморазправа , въпреки че на много от нас им е трудно да си сдържат нервите..какво да правим простащината е навсякъде.
  11. Освен жив и здрав и милиони километри ,просто няма какво друго да се пожелае Една изпълнена мечта към ,която вярвам всеки тук се стреми , евала за постоянството ,с което осъществяваш целите си , както и другите казах ей това е СИЛАТА НА МЕЧТИТЕ. Честито
  12. + 1 http://www.facebook.com/photo.php?op=1&amp...p;id=1257918346
  13. Явно са ти завели щетата като "злоумишлени действия" Решил си си проблема браво
  14. Подкрепям колегата velislav , понеже имам наблюдения върху ТДИ, на 400метра е трудно да се каже че има преимущество но с товар и на нагорнище определено няма шанс любимата ни Хонда Нека не ставаме секта
  15. Колега, постъпил си правилно от законова гледна точка , пуснал си заявление, извикал си полиция , направил си всичко възможно за да може застрахователят ти да предяви регресен иск (това със сигурност е описано в графата "задължения" на общите условия по полицата ти).От опит и то не като застрахован ами от другата страна, ми се струва че щеше да ти е по-добре ако си беше завел просто щета на паркинг от неизвестен извършител без да си го видял.Ще ти кажа защо.Нямам идея как работят в ДЗИ но при нас щом клиентът е заявил, че ще очакваме протокол (заради заявлението) никакво плащане не се допуска докато не го получим, а кога ще стане е относително , ако полицайте го открият, кога ще го открият, дали онзи няма да си е заличил щетата когато го открият , дали ще напишат протокол ... накрая става така , че ти си искал да си максимално коректен и да направиш всичко по правилният начин , а те бавят с месеци за едни 150-200 лева . Дано да се развият по-бързо при теб нещата и час по-скоро да получиш обезщетението си, а онзи селски тарикат да я плати.Поздрави !!!
  16. Влюбих се , като дете докато разглеждах "Автооказион" бяха само 2 crx-a в броя и си мечтаех как като порастна ще си купя Звучи тъпо ама успях и не бих се разделил с Рекси никога. Покарал съм и други марки , и като може би всеки тук търся спортния дух , натуралното удоволствие от шофирането, допада ми стегнатата возия , директното управление , абсолютният чар и индивидуалност. За спортните качества е излишно да го коментирам, а и несъм се докоснал все още до топ изпълненията обороудвани с VTEC. Харесвам всички модели просто ме грабват ,има неща които ти въздействат Хонда е едно от тях Незнам дали са над останалите и немога да изразя обективно мнение тъй като съм пристрастен , но съм доволен от избора си
  17. Както каза BOSS`HOGG злобата и завистта напоследък са много в БГ. Защо трябва да се плюят другите марки немога да разбера... просто сме селяни в тая държава.Всеки си кара каквото му харесва или за каквото му стигат възможностите.Аз имам чувството ,че ме мразят по пътищата , като ме види някой Голф , БМВ (Е36 най-вече) или Опел и краййй почват едни бутала да се вадят ще се качат отгоре ми , а аз немога да разбера какъв им е проблема , нещо комплекси може би?! Сигурен съм че и вие сте го забелязали...Относно цените на резервните части, нормално е да са скъпи, това не е масов автомобил за средностатистически потребители.А тия селски сопи там дето коментират ако се пробват да извадят цена за която и да е едрогабаритна част за Fiat Barchetta примерно въпреки че е къде къде надолу като стойност сигурно ще го изкарат неосъществено Ферари понеже е още по-скъпо и къде къде по-семпло Да си карат астрички, вектрички , колибрита и тигри понеже много вървят не се чупят хич, а на нас глупавите да оставят истинските коли По-добре така и да си се поздравяваме по пътищата от колкото да си мерим пишките
  18. Колега, най-добре си прочети общите условия към полицата запознай се с това какъв е срокът за завеждане на претенция и основните изисквания на застрахователя (ако не си се интересувал досега), и си заяви щетите.Като съвет мога да ти кажа да не се доверяваш напълно на брокери, които ти предлагат да заведат щета вместо теб и така нататък, защото поне моя личен опит е ,че те нямат представа от изискванията на компанийте и резултатът може да е отказ.Също така виж до колко процента от застр.стойност плащат за събития настъпили на паркинг (без протокол) , и не завеждай всички детайли на една щета с обяснение примерно "днес я измих и ги видях".Опиши ги реално и изгодно за теб съобразно общите условия
  19. Колега, най-добре си прочети общите условия към полицата.Повечето компаний не изплащат обезщетения за липсващи детайли (с идеята, че е възможно да са умишлено демонтирани с цел застрахователна измама).Това трябва да е описано в условията. А това, че са ти приели претенцията не означава, че ще я платят , виж в опис-заключението какво са ти писали като степен на увреждане, дали е "СМ","Н" или "липсва".Поздрави
  20. Колега, цената на фара в Eurotax Schwake e 212,92 euro. Като ти получаваш като обезщетение овехтената ,в твоя случай с коефициент 0,5 стойност.Или 212,92 x 1,95583 = 416,43 лв. => 416,43 x 0,5 = 208,21 лв. - Това е стойността която би следвало да получиш за самият детайл като върху нея се надчислява и стойността на технологичното време за сваляне /поставяне и други необходими операций.Надявам се да съм ти дал нужният отговор колега Поздрави
  21. Здравейте, продават се стопове за Акорд Купе '95. Единият е леко пукнат ,съответно и ще бъде отразено в цената.Не съм сигурен колко могат да струват но засега цена - 70лв. за двата.Снимки ще пусна утре.Обявата не е с цел печалба, а просто правя услуга на приятел.За връзка на лични или тел.0883333885. Поздрави
  22. На мен първите ми няколко коли бяха все разни трошляци , занимавах се с покупко-продажба на автомобили и общо взето карах каквото ми е изгодно, въпреки възрастта ми (24) и благодарение на работата ,с която се занимавах успях да посъбера опит с доста марки и съответно да ги сравня.Още като дете зяпах списания като "Автооказион" все зациклях на една съща кола от която имаше обикновенно 1 или макс. 2 за продан.Това беше РексиИскам да кажа ,че Хонда като марка за мен пасва на хора ,които изпитват емоция към автомобила,хора, които се делят от стадото и определено искат да се откроят.Това не е за типажи ,които възприемат автомобила като магаре или не им дреме на какво се качват само да носи 2 тона, да има ниска гражданска и да е "моно инжекция щото на пълната и е скъпо газовото".Емоцията която изпитах като си сбъднах мечтата да си купя CRX немога да я сравня с нищо друго досега в живота си , обичам си колата и просто неможе да ми омръзне.Чувствам се различен горд и щом седна зад волана настроението ми тотално се променя.Никога не ми се беше случвало по улицата да си святкам и да се поздравявам с непознати хора , на които с кеф давам път само защото караме автомобили от една и съща марка.Това е нещо уникално .Хонда е различна порода автомобил.Това за мен и считам, че и за много други като мен е достатъчен мотив да направят правилният избор.Все пак живота не е само сметки и прогнози,трябва и емоция.Сори ако съм убидил някого или ако някой не ме разбрал Поздрави
  23. Здравейте, според общите условия на застрахователната компания за която работя,събитието "самопотеглил" влиза към раздела общи изключения.Всеки един застрахован е длъжен да "пази застрахованото мпс с грижата на добър стопанин, да го поддържа в изправност и да спазва всички правила за обезопасяването на същото".При неспазване на тези условия застрахователят има право да намали или изцяло да откаже обезщетение за настъпило застрахователно събитие.Незнам какви са ОУ на компанията където си застрахован ти колега но все си мисля,че ще са идентични с тези на другите компаний.Не мога да кажа категорично дали ще ти платят или не, казвам как е по правилата но винаги има изключения.
×
×
  • Създай нов...