Jump to content

SvetoslavStoychev

Фен
  • Мнения

    18
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от SvetoslavStoychev

  1. Благодаря за отговорите! Ще има "игра" по празниците, видяло се е... Ще снимам кое как е като разглобявам и ще кача снимки после.
  2. Здравейте! Писано е по темата за регулиране на фарове, но проблем с регулирането настрани не видях някой да е писал да има, затова пиша. Имам проблем с регулирането на фаровете наляво и надясно на Акорд 7 2006-та без оригинален ксенон. Въртя металните "врътки" за целта и на двата фара, но няма реакция. Някой да е имал подобен проблем и да знае къде да ровя? Вътре машинка ли е или нещо друго, с разглобяване на фара ли се вижда? Поправя ли се изобщо? Благодаря!
  3. Здравейте! Малко да съживя темата! Имам проблем с регилурането на фаровете настрани на Хонда Акорд 7. Въртя металните "врътки" и на двата фара, но не реагира. Някаква идея какво точно се прави? Разглобява се фарът и се прави нещо, отвън ли нещо се прави или нов? Благодаря за отговорите, ако някой е имал такъв проблем!
  4. Ще съм благодарен за инфо за сервиза! Ами на ръчен режим. Мисля си, че всички автоматици си го имат. Не мисля, че е нормално да не ускорява изобщо на 3000об/мин. Буквално не помръдва почти, не говоря за бавно.
  5. За дросела ще си помисля- да! Не искам да се вкарвам в още "размисли и страсти"! Ако почне да "дразни" още повече или по-сериозен проблем, ще направя и това. Да- кнок сензор излезе след диагностика, друго нищо. И наистина силно се надявам да се оправи вървенето след това. А за това "свирене" явно ще повозя майстора да чуе!
  6. Здравейте! Имам няколко питанки, тъй като от скоро карам колата. Ще съм благодарен на отзовалите се с мнения! 1. Както съм описал в заглавието, колата няма никаква тяга на пета предавка! На ръчен режим на каране с 140км/ч (точно 3000об/мин) давам газ и абсолютно нищо не се случва. Като сложа четвърта почва лека-полека да набира (според мен недостатъчно), но в момента в който върна пета всичко приключва. Да не говорим за баир на магистралата,че едва държи 140, при положение че съм сам в колата, без климатик и тн. Тук споменавам, че за смяна е кнок сензор и го чакам от Бултрако. На ниски предавки мисля, си върви нормално. 2. На трета, четвърта и пета предавки (най-осезаемо на пета в гореспоменатия случай) се чува "свирене" около 3000об/мин., когато съм настъпил повече газта. Майстора казва, че е от хидротрансформатора и при някои го има, при други не. Обнових маслото и смених филтър, но същата работа. Значи ли, че е заминал или нещо такова? Колата е на 280х.км. 3. Писах в друга тема за "изпукването" от мултимедията и спирането на аудиото след това, но никой нищо не каза. Някой да знае къде точно да бръкна/пипна? 4. Когато карам спокойно и в ниски обороти и пусна газта изцяло, оборотите падат до степен все едно е на свободна и след това отиват на толкова, колкото трябва за въпросната предавка при смяна. Доколкото успях да разбера от други теми се оправя с чистене на дросел? Някой тук да е имал този симптом? Пиша повечко, защото знам, че повечето тук имате отговори на въпросите. Дано не ставам досаден. Благодаря!
  7. Отворих, разгледах. Инжекторите са Barracuda 115. Надявам се са си ок. Както казах, газаджията ми е познат и знам, че ще сложи подходящото(по негова преценка), не съм целял спестяване. Каквото такова. (:
  8. Здравейте! Благодаря за отговорите! Приятел- газаджия ми я слага, надявам се да е сложил читави части, но явно е от това.
  9. Тук и телефона усилва доста звука. Не е така твърдо чукането, но все пак е доста осезаемо!
  10. Здравейте! Както се разбира от заглавието, "чука" яко при преминаване на газ! Газта я сложих в петък и съм минал 150км. Газаджията, каза като мина 1000 да отивам за настройка. Ясно е, че от клипчето не може да се разбере на 100%, но това клапани ли са? Нормално ли е толкова да се разтропа? Маслото е ново- 5w30 Kroon oil Duranza на 100км., ако има някакво значение маслото за газта. Преди 10год. имах газафициран Прелюд 4 ген. и не помня такова нещо... Предполагам, по-опитните с газта ще кажат. Другата седмица, така или иначе съм на реглаж на клапани при Боби в HPP гараж. Надявам се и той да ме светне какво-що! Благодаря ви! 🙂 VID-20230507-141357 (1).mp4
  11. Здравейте! От няколко дни карам Акорд 7 комби 2006-та. Имам проблем с аудиото. Както си свири и изведнъж "изпуква" и всичко спира. След палене/гасене се оправя. Сигурно се повтарям, но за Акорд комби не видях мнение. Някой знае ли къде точно да намеря проблема? Благодаря! (:
  12. Здравейте! Малко да съживя темата! Вживявам се и аз с тези ГИ и май ще сложа това http://progas.bg/висок-клас-romano-antonio/ Изписано е доста по темите, но някой с прясно инфо ако има за К20Z2 ще е супер. (:
  13. Благодаря за отговорите и разяснението! И така и така съм отворил тема, да питам- нормално ли е положението на стрелката на температурата при загрял двигател. Перките за охлаждане също не се включват при работа на място 30-40мин.? Все пак е бензинов мотор. И един още по-тъп въпрос! Мотора с Vtec ли е, защото ровейки се за инфо за двигателя в UK-ски сайтове на два пъти видях, че K20Z2 няма. Благодаря!
  14. Ами, всъщност има индикации. Свети ми чека с грешка кнок сензор, но човекът с който я гледах просто има диагностика и нищо повече. Та затова искам да отида при хора, които знаях какво правят, надявам се в този сервиз е така. И за клапаните ще питам, благодаря, че ще подлежи и на газифициране.
  15. Здравейте! (: От три дни отново съм в клубЪТ на любимата марка с Акорд 7ма ген. 2006, комби, 2.0 бензин с автоматична скоростна кутия. Все още се запознаваме с колата и тн. Ще ходя в петък на диагностика и да ме "запознаят" с колата в HPP garage в София(до колкото виждам, мненията са добри). Питането ми е такова: Навсякъде виждам, че тази кола е с двигател с код К20А6, а моята е с К20Z2. Трябва ли нещо да ме притеснява или съмнява. То ще си покаже на диагностиката какво-що де, но аз да питам, предполагам че нещо не съм разбрал правилно и излишно се напрягам. (: Благодаря!
  16. Здравейте, благодаря за отговорите! Отидох да видя колата. Много запазена вътре, вън и най-важно никаква ръжда. Отказа ме автомата, не съм карал такъв стар автомат и не му знам болежките. Не ми вдъхна доверие като превключвах на място. И не искаха да мръднат от 13000лв., не че съм добър в пазарлъците! А за кола 2006-та 13 бона някакси не ми се дават. (:
  17. Здравейте, колеги! От младежките ми години не съм имал Хонда, но старата любов ръжда не хваща, както се казва! Има ли някой от колегите тук, който да работи в официален сервиз на Хонда или да има как да провери въпросната рама? JHMCM28806C200278 Става въпрос за тази кола. https://m.mobile.bg/details/11675539007317021 Парите са и много, това е ясно, но ще ходя да и хвърля едно око и ми се иска да и проветя километрите по някакъв начин. Благодаря!
×
×
  • Създай нов...