Jump to content

brani8282

Фен
  • Мнения

    19
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от brani8282

  1. Реших проблема, като смених моторчето за клапите на парното(actuator),било е от него тракането и не можеше да превключи от една позиция на друга.
  2. Здравейте! Имам странен шум от духалките на парното(като доста силно чукане) на Honda civic 6-та хечбек. Шумът се появява само когато използвам първите 3 копчета-да духа само в краката,само от централната конзола,или крака+конзола,когато използвам последните 2 опции за челно стъкло/челно стъкло+крака няма проблеми. Изчистих моторчето под жабката(blower motor),но без успех. Моля за съдействие.
  3. Благодаря много за отзива,колега,ще опитам 5W40,относно Мобила майстора си го купи и го сложи,той ги взима с отстъпка,сега съм купил 2 нови бутилки Мобил от maxcar.bg,не са отваряни и тепърва ще видя от тях дали има разлика въпреки,че би трябвало да си е същото масло. Относно уплътнители и такива,тази кола я купих от близък,той е много точен и беше много добре поддържана и никога не е използвал такива добавки. Само в началото ми спомена,че харчи 100-200мл. на 1к. км.
  4. Маслото съм го сменял само един път,преди 4хил. км. вече,но то започна да го харчи директно след смяната,а не след като вече съм навъртял много километри. Иначе да,разбира се,че ще пробвам първо със смяна на маслото само.
  5. Значи в случая трябва да се кара с 5W40? Аз от някои хора бях чувал,че като е на много километри мотора е хубаво да се мине на 10W40,защото е по-гъсто спрямо 5W40 и пази повече, като са поизносени сегменти и т.н.
  6. Ясно,ами и аз попринцип така мисля,не очаквах толкова рязко да увеличи харча на масло,аз колата я имам от няма и 1 год.
  7. Да,мерси. За това което каза за основния ремонт,че няма гаранция-дали наистина е така смисъл имаш предвид,че ще започне да харчи масло пак след известни километри ли?
  8. Благодаря,но ако търся двигател ще трябва да е с документи,нали? Не знам как стоят нещата със смяна на двигател-какви процедури се правят по-точно.
  9. Ясно,благодаря много за информацията! Относно гумичките на клапаните и аз го мислех за най-оптимален вариант,ако намали разхода на масло прилично,защото не разполагам с много финанси в момента
  10. Основен говорим абсолютно всичко,или само гарнитурите,гумички на клапани и сегменти?
  11. И знаете ли ориентировъчно колко би излязъл един такъв основен ремонт?
  12. Течове по мотора няма,поне видими,главата и блока са чисти,няма течове от гарнитурите никакви
  13. Предното съм го карал 1000 и нещо километра,защото купих колата и му оставаха към 1000км. до смяна,сменя се маслото на 8000-8500км иначе,а като разход бях долял към 200-300мл. има-няма за тези 1к. км,също преди не мисля,че пушеше,защото започна да мирише на масло и да пуши след като го смених.
  14. Здравейте! След като смених маслото на Хондата ми започна да го гори много по-сериозно от преди,нещо от порядъка на 1л. на 800км. Миналото масло беше Liqui Molly 10W40 полусинтетика с MoS2 добавка,сега използвам Mobil 1 10W40 полусинтетика. Въпросът ми е колата за гумички,сегменти и т.н. ли е,или може наистина да съм попаднал на масло боклук? Колата е Хонда сивик 6-та ген хеч D14A3 двигател(302хил. км. ако това има значение)
  15. Какво може да се направи в случая,трябва да се върнат default настройки на компютъра,или нещо такова ли,ако е богата сместа в случая?
  16. Не съм сигурен,но мисля че миризмата е от генерацията.(няма течове отпред и като цяло няма течове от колата където и да било)
  17. Здравейте,колеги! След като ми смениха маслото и филтрите и ми почистиха дросела започна да се усеща силен мирис на бензин на студени стартове и често се усеща мирис на бензин/масло,когато чакам на светофар например и съм с пуснати прозорци на колата. Колата е Honda civic 6-та генерация хечбек,D14A3 мотор.
×
×
  • Създай нов...