Jump to content

brani8282

Фен
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About brani8282

 • Rank
  Начинаещ

Profile Information

 • Кара
  Honda Civic EJ9
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Реших проблема, като смених моторчето за клапите на парното(actuator),било е от него тракането и не можеше да превключи от една позиция на друга.
 2. Здравейте! Имам странен шум от духалките на парното(като доста силно чукане) на Honda civic 6-та хечбек. Шумът се появява само когато използвам първите 3 копчета-да духа само в краката,само от централната конзола,или крака+конзола,когато използвам последните 2 опции за челно стъкло/челно стъкло+крака няма проблеми. Изчистих моторчето под жабката(blower motor),но без успех. Моля за съдействие.
 3. Благодаря много за отзива,колега,ще опитам 5W40,относно Мобила майстора си го купи и го сложи,той ги взима с отстъпка,сега съм купил 2 нови бутилки Мобил от maxcar.bg,не са отваряни и тепърва ще видя от тях дали има разлика въпреки,че би трябвало да си е същото масло. Относно уплътнители и такива,тази кола я купих от близък,той е много точен и беше много добре поддържана и никога не е използвал такива добавки. Само в началото ми спомена,че харчи 100-200мл. на 1к. км.
 4. Маслото съм го сменял само един път,преди 4хил. км. вече,но то започна да го харчи директно след смяната,а не след като вече съм навъртял много километри. Иначе да,разбира се,че ще пробвам първо със смяна на маслото само.
 5. Значи в случая трябва да се кара с 5W40? Аз от някои хора бях чувал,че като е на много километри мотора е хубаво да се мине на 10W40,защото е по-гъсто спрямо 5W40 и пази повече, като са поизносени сегменти и т.н.
 6. Ясно,ами и аз попринцип така мисля,не очаквах толкова рязко да увеличи харча на масло,аз колата я имам от няма и 1 год.
 7. Да,мерси. За това което каза за основния ремонт,че няма гаранция-дали наистина е така смисъл имаш предвид,че ще започне да харчи масло пак след известни километри ли?
 8. Благодаря,но ако търся двигател ще трябва да е с документи,нали? Не знам как стоят нещата със смяна на двигател-какви процедури се правят по-точно.
 9. Ясно,благодаря много за информацията! Относно гумичките на клапаните и аз го мислех за най-оптимален вариант,ако намали разхода на масло прилично,защото не разполагам с много финанси в момента
 10. Основен говорим абсолютно всичко,или само гарнитурите,гумички на клапани и сегменти?
 11. И знаете ли ориентировъчно колко би излязъл един такъв основен ремонт?
 12. Течове по мотора няма,поне видими,главата и блока са чисти,няма течове от гарнитурите никакви
 13. Предното съм го карал 1000 и нещо километра,защото купих колата и му оставаха към 1000км. до смяна,сменя се маслото на 8000-8500км иначе,а като разход бях долял към 200-300мл. има-няма за тези 1к. км,също преди не мисля,че пушеше,защото започна да мирише на масло и да пуши след като го смених.
×
×
 • Create New...