Jump to content

George. Pettrov

Фен
  • Мнения

    23
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

2 Neutral

Относно George. Pettrov

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Кара
    Honda Accord F20z1
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Пловдив

Последни посетители

768 профилни разглеждания
  1. Здравей, новите 'оригинални' кабели не са надписани, както и 2 и 3 са с еднаква дължина+плюс това че нямам опит и ги извадих всичките не 1 по 1. А не би ли трябвало ако е от клапаните и на свободна като подавам газ или държа обороти да не работи добре?
  2. Ще се опитам по-конкретно да обясня симптомите.Това насичане го има откакто купих колата-5години.Прави го и на газ и на бензин. На свободна в спряло положение(не на предавка) когато поддържам всякакви обороти, давам газ и държа едни обороти-колата няма никакво прекъсване, мазно и добре работеща(като цяло мн добра мощност) . На скорост(на предавка) когато се спускам по наклон БЕЗ да подавам газ-няма насичане. На скорост(на предавка) при подаване на газ леко или докрай има насичане отвреме навреме, на 2.8 (може от 1.8 до 3 да се усети) оборота. На усет в едни особени обороти 2.8 мога да го докарам постоянно насичане, като поддържам оборотите. Има и нещо друго което не знам дали има общо-при подаване на газ при ускорение има ситни постоянни вибрации, както и на 140-150 на магистралата (но може и да е механично). Досега: свещи, кабели, дистр капачка, палец, регулиране на клапаните,аванс. По колата не е правено нищо за 5 те години(което е нормално за хонда) само е поддържана с eneos масло, филтри,свещк и веднъж сменяни ангренажи. Поздрави
  3. Здравейте, днес направих регулиране на клапаните. Проблемът продължава по малко усезаем, но го има. Сега работи по-добре на свободна. Какво ще кажете за TPS сензора? Или там са други симптомите? Добавям нов симптом - като подавам газ докрай има ситни вибрации (все едно като има криви дискове-при спиране) Май темата отиде прекалено напосоки да стреляме. Като цяло се търпи и предполагам с времето ще си покаже какво е. Благодаря за помощта,! Супер сте! Поздрави.
  4. Колата е и на газ. Да май наистина е за газта. Не ми остана време за капаните. Надявам се в събота. Поздрави
  5. Колата е и на газ. Не ми остана време за капаните. Надявам се в събота. Поздрави
  6. Колеги, дайте акъл. Тук май нещо е побългарявано. Имам някакъв map senzor на който като му махна буксата, работата на двигателя не се променя, а иначе 2 вакуума работят - единият смуче а др прави налягане. Също така до този мап сензор има др букса - същата, която не е вързана никъде. 2 ро от лявата пък страна на двигателя има един тройник за вакуум и единият е запушен с нарочно прегорена пластмаса.
  7. Добре, днес направих аванса-2 градуса отклонение. Но продължавам да търся. Следва клапани, а вакуумите как да ги търся и приверявам?
  8. Колеги, пратете ме някъде в Пловдив за регулиране на клапани? Благодаря!
  9. Здравейте, днес се вкарах във филмите целия ден. Не е от палец, дистрибуторна капачка кабели свещи. Взех частите 'оригинални' и после ходене по мъките. На 3 цилиндъра работеше после при ваденето на кабелите остана част от кабела вътре, после объркана последователност на кабелите. Та сега е със старите кабели, нови свещи, нива дистр капачка, нов палец. Продължаваме напред-утре отивам за регулиране на аванса. За други симптоми не се сещам, като чели напомня на 3 цилиндъра когато насича но си има мощност добра, на свободна има леки вибрации, нз към какво да насоча, има тресене при пълна газ на високите -каточели е механично но не съм сиг може и да насича, но си върви доста добре. Не са регулирани клапани и аванс не е правен поне от 150к.
  10. А иначе ако тръкна палеца с шкуртка не би ли трябвало да се увеличи разстоянието за искрата?
  11. Здравейтр, сега взех кабели, свещи и дистрибутирна капачка. Свалих дистрибуторната капачка-какво да гледам?
  12. Не мисля че е от кабелите. Вечерта ги гледах, няма искри и с вода пръсках. Вадих ги еди по един и при 4 те си глъхне като извадя кабела. Ако сваля дистрибуторната капачка, има ли нещо особено, да почистя или да огледам нещо там. Заслужава ли си да я пипам?
  13. Здравейте, и на газ и на бензин. На газ е по-усезаемо. След смяна на свещи проблемът остава. Друго не съм сменял вече 100 хил км. освен консумативи..Има ли начин как да проверя кабелите и бобината, както и този датчик?
  14. Здравейте, колата е F20Z1. Най вече се усеща при поддържане на скороста на 2500-2800, но и при леко подаване на газ. Когато е натоварена и с климатик и на по ниски обороти се усеща. Така е от много време. Към какво да се насоча? По принцип ми се пълнят гнездата на свещите с масло, но при почистване и смяна на свещи проблемът остава (като чели по-малко придърпва) Благодаря предварително!
  15. Колеги, всичко е наред вече. Поправих буксара и колата отново работи нормално. Прилагам снимки на въпросната букса. Поздрави
×
×
  • Създай нов...