Jump to content

zograffa

Фен
  • Мнения

    323
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    2

Мнения публикувано от zograffa


  1. Сега виждам темата и да дам и моето мнение.

    Нашите коли имат система за по-бързо затопляне при студено време,нещо от рода на "балон горещ газ",по спомен така беше упоменато в книжката на колата.При студено време(около нулата) в купето се чуват едни съскащо-течащи звуци,което е съвсем нормално.И при мен го има и наистина колата в по-голям студ загрява по-бързо отколкото при 5-6 градуса примерно.Не мога да чуя нищо от клиповете,но мисля,че нямаш място за притеснение,ако в топло време това нещо го няма.

    • Харесвам 1

  2. Преди 6 часа, Markony написа:

    Изобщо не е нормално ,но всички дизели са така..не загравят пущините :)

    Дааа,затова лятото нямат проблеми дори в най-големите жеги.

    Обаче едни други с рязани маркучи за да топлят разни изпарители редовно хвърлят чорбите,което също изобщо не е нормално.

     

    • Хаха 1

  3. Той тоя болт си стои баш хоризонтално,как ще стане с ексцентрик не ми е ясно.Там сглобката е толкова стегната и добре изчислена,че не ми се вярва да стане,оригиналния болт си влиза много плътно и няма мърдане на никъде.Какви подложки сложи,че да стане ,като Татра?


  4. Със сигурност предните болтове ще дойдат къси и трябва да ги сменяш,задните може би също.Трябва да се избиват от шлиците и да се сложат по-дълги,къде има такива обаче не знам.Моите подложки отпред са 8мм. сложих ги понеже имам метална кора,която си натежава,отзад направо нови пружини Закс.В аутодока бяха 60лв. бройката,дето се вика човешки цени.Смених и четирите амортисьора и сега стойката си е идеална.За каретата никой доказано не е дал мнение дали заминават по-бързо,но ако е доста увиснала е логично така пак да работят извън нормите.От гарнитури и силикони няма нужда,фабрично са си метал в метал,може да ги омажеш с грес да не ръждясват поне.


  5. Компресори имат онези недоразумения със спрея без резервна гума.

    Тук са ти сложили гума,патерица е,но пак е по-добър вариант,компресор няма,но може да си вземеш какъвто си харесаш.

    • Харесвам 1

  6. Ех мерак мерак,напълно те разбирам.

    Тя за лек офроуд и така си става.Щом ти се дават пари,може да и вземеш една метална кора за под двигателя примерно(ако се предлага за единичка).Може и едни нови пружини да я повдигнеш леко и да събереш задницата ако се е поразкрачила.Става и с подложки има много теми и клипове,иска четене и гледане.

    • Благодаря 1

  7. Така е колега,моля да ни извиниш,последното,което съм искал е да те обидя,а това,че споделяш е чудесно.

    Съветваме те да я смениш изцяло през апаратите,не е скъпо нито трудно.Сега дефакто имаш нова течност в помпата,но и това не е сигурно.

    Ако си с ръчна кутия силно ти препоръчвам да смениш и течността на съединителя(през долната помпа).

    • Харесвам 2

  8. DPF може да имаш,но може и да нямаш😀зависи за къде е правена колата.Моята например е купувана нова в България и фабрично няма,пак е 2008.

     

    За движението в завой,което описваш-смени маслото в диференциала.желателно е два пъти(явно е зле) с оригинално.

     

    За скоростите освен маслото в кутията,задължително смени спирачната течност на съединителя,като промиеш системата добре.


  9. Имах предвид,че при него може VSA да не може да се изключи ако има проблем някакъв и от там да е драмата с 4х4.

     

    А относно колко е добър автоматика за офроуд,ще ме извиняваш ама......трябва шофьора да е много калпав за да тръгне автоматика по-добре от него в такива условия.Пък и в крайна сметка всички знаем номера с тръгването на втора.

     

×
×
  • Създай нов...