Jump to content

zograffa

Фен
 • Content Count

  280
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Posts posted by zograffa


 1. Съжалявам колега,но повече не мога да помогна.Тук нещата вече опират до творчеството и фантазията на предишния майстор.Явно обаче не е бил толкова майстор щом се е налагало да пипа кабелите на фаровете.


 2. Модула се слага отделно и не е оригинален на колата.Аз на всички коли съм слагал такъв откакто е задължително да се кара на фарове.Обикновено го монтират около бушонното табло и представлява кутийка малко по-голяма от кибрит.Може да е закрепен някъде,а може и да е свободно висящ между кабелаците.Погледни дали има кабел вързан отделно за бушона на късите и по него ще намериш въпросния модул.


 3. Лесна е смяната,особено с кранчето на радиатора е много удобно.Ще се справиш без проблем,в менюала пише да се разкачат тръби,което е излишно за мен.Аз не бързах и направих и две промивки с дестилирана вода между смяната.Боклуци почти нямаше,като изключим малко песъчинки на дъното на легена ама може да са си били там и преди това.Не знам дали е нужно,но аз изчаквах двигателя да поизстине преди да налея новата(студена)течност и това основно ме бавеше.Знам ли, да не вземе да пукне нещо от рязката промяна.После палене работа 15-тина минути,източване,чакане и пак пълнене.От пробката източих към 6 литра на око,така че е достатъчно и няма нужда да разкачаш маркучи.

  • Like 1

 4. Преди 1 час, stosto написа:

   Ти си с бензин, а там навигациите с андроид работят безпроблемно, за разлика от дизела, 

   

  От лошата нафта е,като заредя с хубава и като хукне тоя андроид няма спиране.Обаче и бензин си иска само 100 октана иначе трудно стартира и почва леко да влаче някои песни.

  • Like 1
  • Haha 4

 5. И при мен понякога за секунда се чува това "крррр",затова след две години каране реших да ги видя на диагностика тези дюзи.Отидох при човек,който си разбира от работата,даже кара същата кола.Показаха 0,0 и на четирите,понеже не му се вярваше дори ме накара да ги гледаме под товар и на празен ход все 0,0.Каза само-"не пипай,като нови са"и аз не пипам.Мислих си да не е верига ,макар че няма никакви симптоми,но ето колегата е сменял и при него е така.Затова хич вече не обръщам внимание,то е и доста рядко и Не пипам.Масло на 6-7к. и нафта от големите вериги и толкова.

   


 6. Понякога стават такива неща,аз закарах една котка от Бургас до Сливен и обратно.Беше се навряла някъде до интеркулера и няма вадене.По магистралата мрявчене,пристигам в Сливен,първата автомивка и яко пръскане отдолу под всички кори,мълчи и не мърда.От там в сервиз на подемник,пак мълчи,пичовете викат няма нищо,ровиха,гледаха няма.Тръгвам на обратно-тишина,викам си излязла е,и на първия светофар в Бургас да видиш врещене.Хората пресичат,гледат странно,а онова врещи и се къса.В крайна сметка,колата една вечер пред гаража и гадината се изпари.Така,че понякога стават такива неща,трудно обясними.Весели празници.

  • Haha 6

 7. Наистина може да е от ръчната,ако е карана с дръпната ръчна(примерно от жена)е възможно накладките да са се опекли и да има счупено парче,което заклинва понякога.Ако не ти се сваля диска може да пробваш да я разхлабиш максимално от реглажа през дупката на диска.После обаче да си върнеш настройката защото ръчна няма да имаш.

  • Thanks 1

 8. На 90% от колите е спукан този маркуч,слабо място.Ако намериш здрав от морга ще е късмет,Другия вариант е да лепиш с някакво наистина качествено лепило,че там вакуума е сериозен.Нов май само от Бултрако,за цената не съм сигурен някъде беше споменато около 120лв.


 9. Най-вероятно си прав,сега е момента някой,който е наясно да обясни "ко е туй нящо".Някъде из темите четох мнение на уважаван съфорумец,че е добре клапата да се изчисти точно заради гасенето.Обаче къде е,коя е нямаше информация и реших,че по пътя на логиката ще е там.Като и да е ще изчистя,ще сглобя пък каквото е такова.Може и някой да му е смешно ако пишем откровени глупости,но уча се колкото мога.Затова и питах по-рано,но никой не отговори и реших да действам,до края на деня ще се разбере има ли някакъв ефект.


 10. Ами свалих я,това е положението,другия отвор имаше същото омазняване,но го забърсах преди снимката.Маркуча на вход няма нищо.Извадих дебитомера или както там се казва на дизела,по самия датчик има леко мазно,да го пръсна ли или там да не пипам.

   

  IMG_20210313_193758.jpg

  IMG_20210313_193714.jpg


 11. Понеже ми се човърка в почивните дни,реших да почистя клапата за меко гасене,някой правил ли е процедурата?Нужно ли е да сваля цялото"тротъл боди" или работата може да стане със спрей ако се свали само маркуча.Има леко затрисане при гасене минимално е,но ако може по-добре,защо не.После идва ред на ЕГР-а,всичко работи,но една профилактика няма да е зле,пък и човъркане да има.Малко реших да я поглезя,че вчера откакто я имам за сефте я закачих на диагностика и стойностите на дюзите много ме зарадваха.


 12. Беше 77 стана 79,5-80.По принцип повдигането е двойно на дебелината на подложките,но не при всеки.Тук мисля,че има значение и в какво състояние са тампоните на задницата.Както писах разкрачване нямах, дори и преди подложките бях в зелените стойности.Тези,които купих от сега още умувам какво да ги правя,но не се стърпях заради цената.Ще ескспериментирам и ще видя какво ще ми хареса все пак са по 8мм.и не са нещо кой знае какво.Руснаците продават някакви по 20-30мм. което за мен вече идва прекалено и неразумно,но то е обичайно за тях.Така или иначе ще свалям предните амортисьори за смяна на прашници пък може и направо тях да сменя,като им видя състоянието.За отпред обаче повдигането става еднакво с дебелината на подложката.Така,че ще се пробва и каквото ми хареса,но пак казвам,в разумни граници.

  • Like 1
  • Thanks 1

 13. Съгласен съм,сега за да завършим нещата нека хора с опит и наблюдение да споделят коя марка стандартни пружини изкарват повече от месец без да клекнат отново.За Ейбах(или както се произнася)разбрахме,проблема е,че намирам такива само усилени или само спортни.В никакъв случай не искам да втвърдявам возията,сега вози идеално,разкрачване нямам ,единствено леко провисване,което с 10мм.подложки изчезна напълно.Разглеждах доста марки пружини на различни цени(цената е напълно поносима)единствено Закс ми хвана око около 70лв. е бройката,оригинални въобще не намерих.Не става въпрос за пари,а за доказано работещ вариант.

×
×
 • Create New...