Jump to content

dakatabg

Фен
  • Мнения

    31
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    1

Всичко публикувано от dakatabg

  1. Здравейте. Проблема е решен. Оказа се, че датчика на рейла и горивната помпа са засмяна. Сменени и всичко работи.
  2. Здравейте колеги, От вчера имам проблем с паленето кола HONDA CR-V 2.2D 2008 година. Колата не пали. Колата пали като се подкачи гориво на ръчната помпа. След това гася и няма палене до като не подкача отново с ръчната помпа. След изключване пали само ако съм подкачил ръчно. Като карам няма проблеми. Загреели колата пали всеки път. Две различни диагностики нищо не показаха. Диагностиките показват, че датчик колянов вал работи с нормални параметри и датчик реала работи в нормални параметри. Моля помагайте.
  3. Здравейте и от мен. Имам CR-V от 2018 година. Имах проблем с DPF два пъти, единия път 2021 година светна една вечер, на сутринта станах рано и подкарах колата по магистрала Хемус, до тунелите направи обратен на един от тунелите и на връщане DPF угасна. Втория път стана миналия вторник вечер. Направи същото станах сутринта и тръгнах по магистрала Тракия до Траянови врата и обърнах, но този път нямаше никакъв ефект. Тогава започнах да чета форум тук в България и чужбина. Първо купих скъпа добавка за почистване на ДПФ. Дадох 160 лева за нея на bardahl dpf cleaner. Преди да сипа добавката отидох на диагностика. Там ми казаха, че трябва принудителна регенерация. Почнахме да е правим като отворихме предния капак, включихме климатика и пускахме фаровете на дълги. ДПФ дигна 608 градуса, но на 82% спря принудителната регенерация. Изчакахме 20 минути и пусна отново регенерацията. Преди това прочетохме, че не трябва да има никаква грешка на двигателя, грешките трябва да се изчистят. Оказа се че, има две грешки едната на ниско налягане на рейла и проблем с датчик на налягането на ДПФ. Диагностика изчисти грешките и започна регенерация и този път имаше успех след 50 минути. Колата започва от 3000 оборота и след това ги сваля на 1800 оборота накрая пак ги вдига на 3000 оборота и така приключва регенерацията. И тук много важно нещо след края на регенерацията изписва, че колата не трябва да се гаси 30 минути за да охлади антифриза и ДПФ. ДПФ стигна 640 градуса при регенерацията. От ауспуха излизаха всякакви миризми и пушеци. Вече бях купил добавката bardahl dpf cleaner сипах е и тръгнах с жената в събота да обикаляме България минахме 500 км и се прибрахме. ДПФ в момента не свети. Дано се е оправил и дано не ми създава проблем.
  4. Аз имам същия проблем от 01,01,2022 часовника всеки ден тръгва от 03,00 часа. Какво ли не не пробвах и не става. Бушони, разглобих навигацията гледах нищо и няма, свалях акумулатор и пак нищо. Сега се сетих тук да видя и благодаря на колегата. Днес ще звънна в Хонда бг да видя какво ще кажат.
  5. Здравейте колеги, дайте линг за алито, че и аз искам да закупя за моето CR-V III.
  6. Колега, така е прав си за хумора, но ми писна от некадърни майстори, в три сервиза ми казаха три различни мнения: един сервиз в Горубляне ми каза че ми е заминал съединител, аз проблем със съединител нямам, нито тресе нито вие нещо отдолу, в друг сервиз в Дружба заминал мотор основни лагери и колянов вал и в третия сервиз пак в Дружба заминал мотор задрал биелен лагер. Ако това с мотора беше вярно досега да беше блокирал, на мен ни то ми свети лампа на маслото, но то в масления филтър има стружки, също така в картера няма стружки при смяната на маслото миналия месец, този шум аз го имам от около 2 месеца 2500 километра. За това реших сам да се оправям. Сега съм решил да пробвам Слави в Овче Купел за диагностика да видя дали е турбина или управлението на турбината.
  7. Здравейте колеги, как стигнах го извода ще разкажа сега, утре ще снимам клип как спира шума и какво правя. Преди около 2 месеца започна странен шум от дясно като станеш пред двигателя, от начало не му обърнах внимание но скоро след това шума се увеличи, подаване на газ и при връщане на газта се чува странния шум като в клипа на колегата. Решиш че трябва да оправя това че ми престой преход от 3000 километра следващия месец до морето в Турция, посетих 2 сервиза и ми казаха че двигателя е заминал. Тогава започнах да чета форуми в чужбина и с един колега решихме да опитаме нещата от форума. Първо да видим дали EGR клапаните работят, видяхме че работят. Тогава опитахме това с турбината. Свалихме капака на въздушния филтър и видяхме че шума се увеличи, колегата тогава свали горния капак на двигателя и извади маркуча на вакума който идва от турбината към управлението и запуши с пръст самото управление, шума веднага изчезна подаване на газ постоянно и нямаше шум, върнахме маркуча на вакума и шума се върна. Другото което си преведохме че турбината е с променлива геометрия и може да се пробва с добавка и ако не се оправи ще рециклирам турбината в сервиз.
  8. Аз от няколко дни имам същия проблем, при подаване на газ и отпускане на газта се получава същия шум, свалих капака на въздушния филтър и шума се увеличава, махнах капака на двигателя и от там махнах един маркуч на вакума който идва от турбината и влиза в управлението на турбото и този звук изчезна, сега дилемата е дали турбина или управление. Колата е HONDA CR-V 2008 2.2 I-CDTI с DPF.
  9. Колега работи ли задната камера и всичко от волана?
  10. Здравейте колеги, разгледах целия форум за китайска навигация и установих че няма смисъл да поръчвам навигация от алито, тук в България са същите пари както от там цена заедно с мито излиза между 600-900 лева, тук в България е също цена, моля кажете мнение за тази и дали всичко ще работи ако я монтирам https://iskamgps.com/article/6750/Навигация-за-Honda-CRV-8"-2006-2011-VS0806H-с-Android-7.1-WiFi---8-инча благодаря предварително
  11. Датчика се намира на картера, източваш маслото и го сменяш отнема не повече от 20 минути. Датчика е най-евтин оригинален в Хонда, на мен ми излезе с отстъпката която ползвам 182 лева. Иначе има втора употреба по 100 лева.
  12. Honda e доста капризна на газ, ако зависи от мен само хубава и скъпа уредба, от рода на BRC, LANDI RENZO‎, MegaJet и Tartarini
  13. Отиваш в Горубляне сервиз Юби-ко там търсиш шефа на сервиза, срещу 20 лева ще ти даде 4 циврен код за радиото, ако нямаш диска за навигацията предлагат но тяхната версия е доста стара.
  14. Здравей, диска за навигацията е само за навигацията за гледане на филми или музика не става. Диск с навигация на източна и част от западна Европа с включена Българи я 35 лева, предлага се от човек от Пазарджик, ако искаш ще ти пратя телефона на лични.
  15. Вчера реших проблем с четенето на MP3, проблема беше в Bit rate при новите MP3 е 192 Bit rate и нагоре, а трябва да е под 132 Bit rate. Намалих ги с програма и сега нямам никакъв проблем.
  16. Не виждам разлика във нищо, старите mp3 ги чете без проблем, новите свалени тази година и миналата година не ги чете.
  17. Аз си купих същото от алито, но имам следния проблем, чете само няколко песни от 3 гб песни, чете как се казват песните изписва ги на дисплея но само минава на другата и така през 30 песни, тръгва една после пак доста пропуска и по някое време тръгва някоя песен.
  18. Мотора работи супер без никакви шумове. Преди имаше странен шум сега го няма. Днес тръгвам на море в Турция 1000 км и ще я пробвам на дълго.
  19. Здравейте колеги, има следния проблем купих си pc card за CR-V, но като сложа картата след това не се затваря екрана, издава един сигнал и не ще да се прибере екрана, вадя картата и няма проблем. Картата влиза до край да уточня.
  20. Здравейте колеги, интересувам се дали някой успял да намери карта на Турция.
  21. Маслото винаги си е било на максимум
  22. Смених датчика на ниво на маслото на картера и минах 600 километра, лампата не е светвала повече.
  23. Оказа се грешка, датчика който дойде беше за налягане.
  24. Ето и от мен малко информация за смяна на верига. 1. Ангренажна верига комплект YOSHIDA 610 лева. 2. Малка верига SWAG - 61 лева. 3. Маслен обтегач на маслена помпа оригинален 400 лева. 4. Датчик за ниво на маслото на картера оригинален 186 лева. 5. Масло INEO ECS TOTAL 5W30 - 6 литра - 70 лева. 6. Филтър маслен Clean 15 лева. 7. Труд 400 лева.
  25. Масло съм долял до максимума точно 6 литра, датчика ще сменя защото ми казаха от сервиза че е за смяна, струва за мен 25 лева с отстъпката. Веригата тракаше още когато взехме колата, от авто къщата каза че в Италия не е сменявана. Сервиза е на мой приятел в Горубляне.
×
×
  • Създай нов...