Jump to content

klaas

Фен
  • Мнения

    9
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от klaas

  1. Не чакай да се стопля времето, да караш с изгорели крушки е отвратително, а работата е изцяло на топло в колата.Крушките са най обикновенни миниатюрни балончета 12 v, с дълги крачета, но за климатроника 4 бр. са малко по големи от всички други.Аз свалях изгорелите- с модела в магазин за електронни компоненти...и по 10 бр, струват по 20 стотинки.
  2. Сега за AUX кабела.Изписано е доста тук и всичко е абсолютно вярно.Вместо да търсите готов кабел, направата е супер лесна и изгодна.Само оставете кабела по дълъг за да може после при евентуална работа по панела, да не се опъва .Букси свалете от стар компютър(единични, двойни или тройни каквито има), кабела е по добре да е с права букса, защото е по лесен монтажа после.
  3. Ако не свети и големия бутон на радиото, както при мен(този за избор на cd,aux, настройки и т.н.)трябва да свалите и самото радио.Държи се на 8 винта, под него са още 4 лампи, но по малки от тези на климатика.Смяната е по същия начин.Внимавайте да не откачите лентовия кабел.
  4. Привет на всички.След месец викане на неволята, запретнах ръкави и попрочел това онова в интернет се захванах с оправяне на светлините на конзолата за аудио и климатроника.Говоря за Honda Jazz L13A1-2005год.Най трудно, както и очаквах бе свалянето на самата конзола…тук-там ще намерите клипчета, но там става прекалено лесно, а и може би самите щипки вече са се разхлабили, незнам.Не е зле да си купите комплект от пластмасови щанги, помагат доста(в магазин за автоаксесоари в Бургас ги купих за 10 лв.) И така, бавно и внимателно свалете панела, като разбира се първо развиете винта, който държи капака и двата скрити по навътре с ключе 8 или кръстата отвертка.Вече е по приятната част , в долния край ще видите 4 лампи, които осветяват иконките на климатроника и двата големи бутона за настройка на температура и сила на вентилатора. Съвета ми е да смените само лампите, защото за крушка заедно с цокъла ми искаха 8 лв., а само лампичката струва стотинки.Сменя се лесно, просто като махнете старата, ще разберете как се навиват крачетата на новата. Вече всичко свети
  5. Здравейте, братя Хондаджии! След като взех Jazz-чето L13A1-2005, се караше основно в светлата част на деня, но сега с ранното стъмване и аз се опарих от несветещи лампички и бутончета.На панела на климатроника, освен градусите и текущия режим не свети нищо друго, диодите над бутоните за въздух в купето, подгряване на стъкла и огледала и а/с светят, но като не им виждам иконките, трябва да налучквам кое къде е.Пълна тъмница и по големите копчета за сила на вентилатора и избор на температура.В ляво, където е панела за прибиране на ел. огледала, настройката им и регулиране на фаровете свети самотно надпис "mirror''.На подлакътника на лявата ръка не знам какво трябва да свети, а може и на другите места да има неща, които трябва да са осветени.Вижте снимките за повече яснота.Ще помоля, ако някой е имал такива неволи или е сменял крушки на тези места да помогне със съвет.
  6. Днес смених свещите на Джазката, нов внос от Швейцария.И осемте бяха NGK ...задните наистина с повече нагар.
  7. Поздрави от Бургаската близначка...къде намери подлакътника...станало е Супер
×
×
  • Създай нов...