Jump to content

Pen4ooo

Фен
  • Мнения

    54
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    1

Pen4ooo last won the day on Януари 18 2019

Pen4ooo had the most liked content!

Обществена Репутация

10 Neutral

Относно Pen4ooo

  • Ранг
    Потребител

Profile Information

  • Кара
    Honda Legend SH-AWD
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    София

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

  1. Сменял ли си накладки? Аз бях сложил последно TRW (мисля бяха около 200-300 лв по спомен, може и да бъркам) и колата свиреше като товарен влак. Буквално ги изхвърлих на втората седмица... Сега с риска да ме нахраните - последно сложиш евтини ABE - не стават за по-агресивно каране, защото са изключително меки и загряват бързо, но ако не си състезател, са удачни защото не захабяват дисковете. Комплекта предни е около 40 лв. Но ако обичате скорости, далеч над ограниченията по нашите магистрали, не ви съветвам да използвате тези.
  2. Както говорихме с колегата Цецо, пускам и пост за тези, които се интересуват от DRL модула. Реално такъв за европейски коли няма. AUTO режима работи или на всички светлини включени или на всички изключени. Бях посъветван и от момчетата в Бултрако да поставя модула в Avitel в София. Модула и инсталирането са около 100 лв (ако не се лъжа мисля, че беше 80 лв) и се връзва към дългите, които светят на 30% в светлата част на деня (задни габарити не светят). Дават и гаранция, така че ги препоръчвам. Не съм имал никакви проблеми с тях. Записвате час и за около час-два сте готови. Реално Авител се занимават и с озвучение и всякакви други аксесоари и електроника, така че във връзка на по-горните постове, мисля че също биха ви били полезни. Един съвет от мен - не човъркайте много сами по инсталацията на колата, защото са доста капризни и най-малките грешки могат да ви вкарат в сериозни приключения. А повярвайте ми - не искате да имате проблем с инсталацията! говоря от първо лице.
  3. Успех с продажбата. Мисля че ще си единствения, който продава такъв автомобил на части и колата не е оглозгана + е с ляв волан, така че мисля ще ти се запали телефона.
  4. Като цяло има някакъв резон в тези "такси", но моята реакция би била да му тегля една на този и да не я взема. Отношението в една сделка на продавача е половината от сделката. Относно реалния автомобил - не трябва да те притесняват километрите, като цяло автомобилът има страхотен капацитет. Но ми прави впечатление нещо в обявата - пише "Пълен пакет екстри" - като цяло това е най-постния Legend, който съм виждал на пазара, а на всичко отгоре фейса имат някоя и друга опция в повече от предходните. Лично за мен за може би по-красива предница, със сигурност по-китайски изглеждаща задница и 99% еднакъв интериор, не си струва да се набият 5-10 хиляди лева отгоре спрямо pre-facelift. И ако оставим визия и цена, ще ти е една идея по-трудно с части откъм периферия ако недай Боже се случи нещо. Не го приемай като критика към модела, защото карам KB1, а по-скоро като тема за размисъл.
  5. Митак, напълно те разбирам и подкрепям. Аз моята я пуснах да я продавам и даже имам мераклия, но ми е едно тягностно да се разделям с нея. Още повече, че за да взема нещо по-добро трябва да се извади поне двойна сума. Напълно съм съгласен с казаното от теб и за разходите, но който не иска да дава толкова пари за колата си да вземе 1,4 бензин нещо basic и да танцува. Изключително впечатлен съм от автомобила - комфорт, сигурност и екстри. Просто не мисля че от тези години има нещо, което комплексно да доближава Legend в този клас, може би единствено S-class. Само за разхода да спомена, че на мен на магистрала ми дава около 10-12 на газ при каране около 140 км/ч, на бензин е около 9 извън града, само в Гърция съм удрял на техните ограничения 7,5-8. Градско за София зависи, може и доста но това не е меродавно с нашите задръствания.
  6. На мен не ми се е получавало никога това. Интересното е, че и в нета няма информация - има въпроси за този случай, но без отговори. Съветът ми е да се обърнеш към Бултрако. Няма да ти струва много да ти се пренастрои, предполагам. Колата е рядка и специфична и понякога само в представителство може да получиш адекватен отговор на такива проблеми. Предполагам, че ще ти пишат нещо от рода на половин час работа и ще ти вземат 30-40 лв.
  7. Митак, доста над 70-80 К като нов струва Legend.
  8. аз също съм гледал обявите последната година, защото все се чудя дали да не продавам моя и не си я спомням тази, а съм гледал доста, а те не са много
  9. Съгласен и се извинявам за spam-a
  10. Да се чувствам засегнат? Определено не, просто се посмях на това, което си написал имал съм въпросния автомобил няколко години преди Legend-a и затова мога да кажа, че определено не знаеш какво говориш. Преди да карам Legend, разсъждавах горе-долу като теб. Отиди сега с твоите разсъждения обясни на японците в Хонда, че са пълни идиоти и че са продавали два идентични автомобила с разлика в цената 2 пъти. Даже смея да твърдя, че акорда ми допада повече на визия. Пак ти казвам - основното което го има в Legend, при акорда е на светлинни години - комфорт/возия, задвижване, което не се слага на друга Хонда. Ти ми говориш за кожа - мога да ти изброя поне 20 ОСНОВНИ неща, които при акорда дори не се предлагат като опция, а при Legenda са серийно. Акорда е супер автомобил, но просто идеята на двата автомобила е различна. Да говориш че от Акорда получаваш същото като от Legend, е най-малкото несериозно.
  11. Наистина без лоши чувства, но защо не помисли преди да изцепиш това? Единственото общо между Accord и Legend е емблемата. Нямат допирни точки в окачване, задвижване, материали в екстериориа и опции... Единствено за подръжката ще се съглася, че е по евтина при Акорд, но това е отново защото нямат нищо общо. Съжалявам, че спамя темата, но просто не се стърпях...
  12. Нещо почнах да се замислям да се разделям с моя Legend, но не е твърдо решение. Реших да споделя тук, тъй като засега няма да пускам обяви, та ако има някой мераклия за автомобил в (за мен) отлично състояние, може да сподели :). Към момента колата има само една забележка, която не съм сигурен дали е проблем - след последното сипване на течност за чистачки, течността свърши, сотри ми се, доста бързо, така че имам съмнения че може и да има някаква драма в тази посока, но това ще бъде установено. Колата е с абсолютно всички опции, които се приемат като допълнителни за модела - махагонов волан, оригинален паркторник отпред и отзад). Сложена е и висок клас газов инжекцион, който е в гаранция още 1-2 години. Цвят Син, сално - бежов. Ако трябва да съм честен, много се замислям за Legend след 2014, но доста ме притеснява набавянето на части, защото Бултрако мисля не поддържат за и дори мисля не доставят за последния модел Legend.
  13. Аз водих тази дискусия и в крайна сметка карам с Castrol 0W30 Edge. Пак си го бара, но сякаш по-малко от 5W30(или просто кротнах карането). Мой приятел е вносител и внася от Германия и сякаш наистина има разлика с местния турски...
  14. Относно дисковете, написал съм от къде може да си вземете за 20-30 лв. Аз също пробвах от руския сайт и не успях да го подкарам, а съм записвал дискове за други коли. Ако все пак имате мерак да си направите диска сами, мога да дам няколко жокера (извинявам се ако ги знаете вече): 1. Ползвате само двусловен диск и съветът ми е да вземете качествен. 2. Версията на записвачката, също четох, че може да е от значение. и пак ще споделя, че въпросното момче, което е правило не един диск специално за Legend, ще ви прати обяснение какво да направите от скритото меню, за да подкарате диска, ако не тръгне от първия път.
  15. За няколко човека с Legend е правил момчето - има и обява в OLX - от Пловдив мисля беше - прави ти диска и праща с обяснения как да си го качиш - доста културна работа. Мисля че беше 20-30 лв. Аз вече една година си ползвам диска и нямам оплаквания: тел.: 089 2997484
×
×
  • Създай нов...